Şimdi Ara

İşlemci Sıcaklığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, Resimdede gördüğünüz üzere "Temperatures ve Amd Fx-8350" olmak üzere iki çeşit işlemci sıcaklığı gösteren bölüm var. İlk kare içine alınan bölüm işlemci'nin Bios'taki Sıcaklığı, diğer kare içine alınan bölüm, Proğramdaki sıcaklığı. Bunların hangisi doğru?

İşlemci Sıcaklığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sixty_onE__ -- 8 Mayıs 2015; 23:56:51 >

• Sixty_onE__ kullanıcısına yanıt
    Biraz mantık yürütelim,işlemcinin 6.9C derecede çalışabilmesi için sence senin bulunduğun odanın sıcaklığı kaç derece olması gerekir veya işlemciyi nasıl bir soğutma sistemi ile soğutuyor olman gerek ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla hocam, Mantık olarak söylediğinde haklısın ama, aynı proğram ile aynı şekilde ekran kartının sıcaklığa bakıyorum, 33 derece yazıyor. Ekran kartını o arada elle kontrol ediyorum, elimi değdirmediğimde dahi sıcaklığını elimde hissediyorum. Bide elimle, elim girdiği kadar işlemciyi ve Soğutucusunu tutup kontol ediyorum, bildiğin buz. Benim kafamı'da karıştıran bu kısmı zaten. O yüzden böyle bir konu açıp, sizlerinde fikrini almak istedim.

Core Temp Proğramınıda açıp karşılaştırdım şimdi, değerler aynı .
     İşlemci Sıcaklığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sixty_onE__ -- 9 Mayıs 2015; 0:19:55 >

Bazı anakartlarda bios sürümünden dolayı böyle sıcaklık sensör hataları olabiliyor,eğer bios sürümü güncel değilse bios güncelle belki bu hata düzelir ?

• Bios'um Güncel hocam, En son sürümünü kullanıyorum. Sensorlerdede, sıcaklıkları elimle kontrol ettiğim için herhangi bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Bu arada diğerlerine sıra gelince, Oda sıcaklığım 15 ila 20 derece arası, Soğutucu olarakta Xigmatek Red Scorpion II kullanıyorum.
  • Soğutucu al

Dediğim gibi anakart ile alakalı bir durum,şu konuyu okursan ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın

http://forum.donanimhaber.com/m_28647279/tm.htm

• Peki hocam, madem Anakart'ta bir sorun olduğunu düşünüyorsun, Anakart'ı ben bi servise göstereyim o zaman.
    Aynı anakart ve işlemciyi kullanmıyoruz ama örnek olması açısından benim sistemin resmini koyuyorum.

Kafana takılıyorsa anakart sensör hatası+Yanlış sıcaklık okuma diyerek servise verebilirsin.

İşlemci Sıcaklığı
  • Ayrıca şu program ile bir bak bakalım işlemci çekirdeklerin park halindemi,belki bu yüzdendir ?

https://bitsum.com/parkcontrol/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.