Şimdi Ara

İşlemci sıcaklığı kaç derece olmalı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sana attığım macun 8 sene kurumaz genelde işlemci soğutucun yanında macun verirler bir bak kutusuna eğer varsa işini gorur şimdilik

Kuruma değil adam iyi surememiştir ondandır buyuk ihtimalle

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullan bir şey olmaz. Boşuna fan masrafı da yapma. Sıcak çalıştı diye hiç bir işlemci bozulmaz merak etme. Tehlikeli sıcaklığa gelince zaten sistem kendini kapatır ki sende böyle bir sorun yok. Bu sıcaklarda sistemin kapanmıyorsa daha da bir şey olmaz.
  • 30 dereceyse hic bir sorun yok ben ideal degerleri soyledim siz o degrlerinde altindasiniz :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkanenes

30 dereceyse hic bir sorun yok ben ideal degerleri soyledim siz o degrlerinde altindasiniz :)

Ama işte hocam watch dogs gibi oyunda 80 derece oluyor :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: jumong88

quote:

Orijinalden alıntı: berkanenes

30 dereceyse hic bir sorun yok ben ideal degerleri soyledim siz o degrlerinde altindasiniz :)

Ama işte hocam watch dogs gibi oyunda 80 derece oluyor :D

80 brz fazla ama watch dogs icin normal gibi :D

• Hocam belirli seviyeden sonrası o işlemci için zararlıdır ve bazı sistemler ne kadar ısınırsa ısınsın kapanmaz. Benim sistemim hiç ısı yüzünden kapanmadı geçen gün orta seviye oyunda son ayarlarda oyun oynuyordum ekran kartı 70 derece kadar düşük bir derecede kalırken işlemci 103 derece idi. Bu hiçbir işlemci için kabul edilemeyecek bir sıcaklık ve arkada render varken birkaç orta seviye oyun oynadım muhtemelen 110 dereceyi geçmiştir. Hele birde optimizasyon sorunu çok fazla olan GTA IV oyununda kim bilir nasıl yakıcı değerler aldımda bu işlemci kavruldu? Hocam işlemciler için tehlikeli değerler 85 - 90 derece gibi değerler değilmidir? Yanlışım varsa düzeltiniz hocam donanımsal olarak bilgim var ama üst seviye değil forumdaki arkadaşlarıda aydınlatırsınız çok memnun olurum. İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerbahceli07 -- 24 Ağustos 2014; 0:15:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenerbahceli07

Hocam belirli seviyeden sonrası o işlemci için zararlıdır ve bazı sistemler ne kadar ısınırsa ısınsın kapanmaz. Benim sistemim hiç ısı yüzünden kapanmadı geçen gün orta seviye oyunda son ayarlarda oyun oynuyordum ekran kartı 70 derece kadar düşük bir derecede kalırken işlemci 103 derece idi. Bu hiçbir işlemci için kabul edilemeyecek bir sıcaklık ve arkada render varken birkaç orta seviye oyun oynadım muhtemelen 110 dereceyi geçmiştir. Hocam işlemciler için tehlikeli değerler 85 - 90 derece gibi değerler değilmidir? Yanlışım varsa düzeltiniz hocam donanımsal olarak bilgim var ama üst seviye değil forumdaki arkadaşlarıda aydınlatırsınız çok memnun olurum. İyi forumlar.

Evet benim pc hiç kapanmadı hocam.
  • qaanx kullanıcısına yanıt
    Yükte , oyundayken 56 derece nasıldır hocam ?
  • Her işlemcinin tehlikeli sıcaklıkları farklıdır. Eskiden pentium 4 prescotlar vardı ısınmasıyla meşhur, işlemcinin oyunda 100 dereceden aşşağıya indiğini görmedim ama 8 yıldır çalışıyor. İşlemci oc yapmak için fazla voltaj vermekten yanar. Isıdan dolayı yanma ancak sıcaklık sensörünün bozulup sistemin kapanmamasından dolayı olabilir. Senin sistemin kapanmamış ama sonuçta işlemcin de 110 derece olduğu halde yanmamış demekki daha fazla sıcaklığa dayanabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turuncu Sakal -- 24 Ağustos 2014; 0:26:10 >
  • Anladım hocam. Ama Intel'in sitesinde maximum 72 derece denmiş bu işlemci için. Şüphelendiğim nokta işlemci garanti kapsamı içerisindeyken zarara girmemek için değerler düşük verilmiş olabilir. Ancak ben i serisi işlemcilerin sadece birkaçının bu kadar ısındığını ve onunda bir sorundan meydana geldiğini gördüm. İşlemcim i5. Ya gerçekten sistem kaynıyor ama şansıma kapanıyor yada yanmıyor, yada Intel trollüyor

Edit: jumong88 hocam belli bir süre sıcaklık kontrolü yap. Kasan tozluysa işlemci aşırı ısınabilir. Ona dikkat et. Termal macun elinde varsa termal macun sürme hakkında birazcık bilgi edinmen lazım. Mesela fanı söktüğünde macunun kuruduğunu nerden anlarsın? Macun aynı diş macununun kurumuş haline benzer. Onu temizleyip yeni bir macun çekmen lazım. Ancak senin sisteminde zaten macun var gibi görünüyor. Yoksa zaten sürekli kendini kapatırdı yada şimdiye kadar yanardı.

Dipnot: Eğer çok şüpheleniyorsan termal macun ve bakır borulu fanlar var onlardan alabilirsin. Termal macunda güzelleri var forumdaki arkadaşlar belki öneride bulunabilir bu konuda. Benim çok termal macunluk işim olmadı henüz. Onun için öneride bulunamayacağım kusura bakmayın. Ama Cooler Masterin 4 bakır borulu güzel fanlarından var onlardan alabilirsin. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerbahceli07 -- 24 Ağustos 2014; 0:49:02 >

• quote:

Anladım hocam. Ama Intel'in sitesinde maximum 72 derece denmiş bu işlemci için. Şüphelendiğim nokta işlemci garanti kapsamı içerisindeyken zarara girmemek için değerler düşük verilmiş olabilir. Ancak ben i serisi işlemcilerin sadece birkaçının bu kadar ısındığını ve onunda bir sorundan meydana geldiğini gördüm. İşlemcim i5. Ya gerçekten sistem kaynıyor ama şansıma kapanıyor yada yanmıyor, yada Intel trollüyor

Edit: jumong88 hocam belli bir süre sıcaklık kontrolü yap. Kasan tozluysa işlemci aşırı ısınabilir. Ona dikkat et. Termal macun elinde varsa termal macun sürme hakkında birazcık bilgi edinmen lazım. Mesela fanı söktüğünde macunun kuruduğunu nerden anlarsın? Macun aynı diş macununun kurumuş haline benzer. Onu temizleyip yeni bir macun çekmen lazım. Ancak senin sisteminde zaten macun var gibi görünüyor. Yoksa zaten sürekli kendini kapatırdı yada şimdiye kadar yanardı.

Dipnot: Eğer çok şüpheleniyorsan termal macun ve bakır borulu fanlar var onlardan alabilirsin. Termal macunda güzelleri var forumdaki arkadaşlar belki öneride bulunabilir bu konuda. Benim çok termal macunluk işim olmadı henüz. Onun için öneride bulunamayacağım kusura bakmayın. Ama Cooler Masterin 4 bakır borulu güzel fanlarından var onlardan alabilirsin. Kolay gelsin.

hocam bence normal sicaklik bu birde evde sıcak zira kasanın içi temiz dediğim gibi kasa 20 günlük full yeni aldım kasayi.

• O zaman sıkıntı yok hocam sorun çıkacağını zannetmiyorum uzun vadede. Güle güle kullanın bu arada kasanızı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerbahceli07 -- 24 Ağustos 2014; 0:56:10 >
  • quote:

O zaman sıkıntı yok hocam sorun çıkacağını zannetmiyorum uzun vadede. Güle güle kullanın bu arada kasanızı

Allah razi olsn saoln
  • hiç bir sorun olmaz havalar sıcak o sıcaklıklar normal 80 derece watch dogs gibi sorunlu bir oyun için normal korkma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi creative13 -- 24 Ağustos 2014; 1:06:30 >
  • 56 derece bişey değil o işlemci için

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • qaanx kullanıcısına yanıt
    Kaç oldu mu sıkıntı ?
  • Tabi bu arada işlemci sıcaklığım fazla olsa oyunlarda fps düşüşleri kapanmalar olur değil mi ? bunların hiçbiri yok 80 derece normal mi bu durumda?
  • Amd isinir derlerdi eskiden 80 derece biraz fazla degilmi havalar sicak ama 67-70 ustu baya yuksek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinsukru -- 24 Ağustos 2014; 13:35:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydinsukru

Amd isinir derlerdi eskiden 80 derece biraz fazla degilmi havalar sicak ama 67-70 ustu baya yuksek

Valla hocam buralar yanıyor ondan olabilir mi? Oyunlarla ilgili olabilir diye düşünüyorum örneğin wolfensteinda 60 dereceden yukarı çıkmıyor işlemci sıcaklığı boşta 30 derece watch dogsta falan 80'i görüyor. stock fanlada kullanmıyorum. xigmatek red scorpion fanın adıda. Ama söylede düşünüyorum bu sıcaklık çok olsa ne bileyim anlık fps düşmeleri pc kapanmaları olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jumong88 -- 24 Ağustos 2014; 13:37:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jumong88

quote:

Orijinalden alıntı: aydinsukru

Amd isinir derlerdi eskiden 80 derece biraz fazla degilmi havalar sicak ama 67-70 ustu baya yuksek

Valla hocam buralar yanıyor ondan olabilir mi? Oyunlarla ilgili olabilir diye düşünüyorum örneğin wolfensteinda 60 dereceden yukarı çıkmıyor işlemci sıcaklığı boşta 30 derece watch dogsta falan 80'i görüyor. stock fanlada kullanmıyorum. xigmatek red scorpion fanın adıda. Ama söylede düşünüyorum bu sıcaklık çok olsa ne bileyim anlık fps düşmeleri pc kapanmaları olur.

Watch dogs her yonden sorunluydu duzeltildimi sorunlar bilmiyorum sadece watchdogsta bu degerleri aliyorsan sıkıntı olacagini sanmiyorum bosta 30 yukte 60 bu havalarda gayet normal bence içinizi ferah tutun hava sogutmada bi yere kadar boylesine sicaklarda gule gule kullanin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinsukru -- 24 Ağustos 2014; 13:43:42 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.