Şimdi Ara

İşlemci soğutma fan pozisyonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 yıl önce kendim hayatımda ilk defa kasa toplamıştım. Bu yaşa kadar hayatımda toplayıp montajını yaptığım ( 1 tane bile sorun çıkmamıştı hayret ettim :D ) tek kasa budur. Şimdi kasayı temizleme maksatlı açayım dedim fakat birşey farkettim. Sistemimin işlemci fanı kasa arkası dediğimiz egzos tarafına değilde dikey biçimde konumlanıyor. Yani fan yukarı dönük olacak. Kendi kasamda farkettim ki ben işlemci fanını aşağı doğru takmışım. Yani pervane ekran kartını görüyor aşağıda olduğu için. O zaman neden akıl edemedim bilmiyorum ama bu fanın yukarı doğru bakması lazım değil midir? Çünkü işlemcinin sıcak havasını direk ekran kartına üflüyor sanırım bu şekilde. Gerçi sıcaklık olarak sorun olmadı şimdiye kadar. Oynadığım crysis 3 , bf 3 gibi sistem zorlayan oyunlarda ekran kartı max 70 bile olmadı. ayarlar bu arada 1080p ve crysis te ultranın 1 tık altı kalite, bf3 te yine ultranın 1 tık altı şeklinde. Düşündüğüm mantık doğru değil midir? Yani İşlemci fanı yukarı bakması daha iyi olur sanırım. Ayrıca kasada yukarıda 2 adet fan takmak için ızgara mevcut. Değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkürler..

• Eskiden açtığınız bir başlıkta Thermaltake V3 600w kasa kullandığınızı yazmışsınız
    Yine aynı kasayı kullandığınızı düşünerek yurtdışı bir forumda bulduğum resimleri ekledim
    Sizin kasanın aynısı ve Zalman işlemci soğutucusu yukarıya bakacak şekilde takılmış
    İlave egzoz fanlarla soğutma performansı maksimuma çıkarılmış

• Iron Mask kullanıcısına yanıt
    Hocam aynen dediğiniz gibi hala aynı kasayı kullanıyorum. Benim de işlemci fanı yerleşimi aynı şekilde resimdekiyle. Şimdi aklıma bir şey daha geldi. Bu resimdeki şekilde olduğu zaman altta kalan fan sıcak havayı plakalar arasından geçirerek mi yukarı doğru üfleyerek dışarı atıyor? Eğer öyleyse ben zaten doğru yapmışım resimdeki gibi olduğu için. Ben şöyle düşünmüştüm; hava direk bu fandan çıkıyor yani resimdeki haliyle aşağı doğru havayı üflüyor sandım.
  •  İşlemci soğutma fan pozisyonu

Bu şekilde olması gerekir.

Ama yukarıdaki fotoğraflarda olduğu gibi işlemci soğutucusu sadece o şekilde montaj oluyorsa fan konumlarını öyle yapmaktan başka çare yok gibi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Overclock Ve Soğutma..
    20 yıl önce açıldı
    Anakart CPU Soğutucu Uyumu?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.