Şimdi Ara

İŞLEMCİ SOĞUTUCU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar MSI Core Frozer L Gaming İşlemci Soğutucusu aldım takarken Ram'in üzerine geldi Ram'i 2. slottan çıkarıp 4. slota taktım herhangi bir sıkıntı olur mu?(Anakart model: msi Z270M MORTAR)
    Birde bu işlemci soğutucusunun fan hızı ayarlanabiliyor muş nasıl yapacağım hangi yazılım üzerinden ayarlayacağım?

• Belki anakarta göre durum değişiyordur. Bendeki anakartta durum şöyle:
    1 tane bellek varsa 2. yuvaya,
    2 tane bellek varsa 2. ve 4. yuvaya takılır.
    3 tane kullanım tavsiye edilmez.
    4 bellek zaten tüm yuvaları doldurur.

Haliyle 4. slota takmak, tavsiye edilen bir durum değil.

PC' yi bahsettiğiniz şekilde RAM' i takarak deneyin. Açılıyorsa, ikide birde mavi ekran vermiyorsa, performans kaybı falan da yoksa sorun olmaz herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multimetre -- 29 Kasım 2018; 23:8:7 >
  • çıkardığım slot 2. slottu alırken oraya takmışlar soğtucu ilk iki slotu kapatıyor haliyle takamıyorum bende mantıken 2. slottan 4 atladım
  • peki bahsettiğim işlemci soğutucusunun fan hızını nasıl ayarlayacağım bu dair bir yazılım var mıdır?
  • Soğutucuda bulunan fan 4-Pin PWM özellikli dir, anakartın bios menüsünden hardware bölümüne gelip, orada işlmci fanı için ayarları bulabilirsin, çeşitli profil oluşturma vb. seçenekler vardır.
  • anakartım msi Z270M MORTAR bios ekranına girdiğimde uefi diye bir yazılım çıkıyor bildiğim kadarıyla eski bir bios
    1- yeni bios güncellemesini bu uefi'nin üzerine kurabilir miyim?
    2- msi Z270M MORTAR anakartların farklı mhz değerlerinde modelleri var msi sitesinde bu anakarta arattığımda çıkan bütün bios güncellemeleri bu anakarta olur mu?
    Şimdiden teşekkür ederim.
  • Multimetre kullanıcısına yanıt
    Ya 2 tane ya da 4 tane ram kullanacağız doğru mu ? 3 tane taksak ne olur peki ya da ne olmaz ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anakart + İşlemci + Ram
    2 yıl önce açıldı
    İşlemci Soğutucu Tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    işlemci
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hoksi kullanıcısına yanıt
    Benim bilgisayarımda üç tane 4gb RAM var.İki tanesi Dual olarak,geriye kalan bir tanesi ise Single olarak çalışıyor.İki ya da dört tane RAM kullanılması genellikle daha iyi performans verir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hoksi

Ya 2 tane ya da 4 tane ram kullanacağız doğru mu ? 3 tane taksak ne olur peki ya da ne olmaz ?
    Tek kanal çalışır ya da kararsızlık sorunu olabilir diye tahmin ediyorum.
    Eski bilgisayarım 3 tane DDR2 bellekle de çalışıyordu ama ne olup bittiğini hatırlamıyorum. O zamanlar çok ilgilenmiyordum zaten PC mevzularıyla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.