Şimdi Ara

İşlemci soğutucusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

PC'yi aldığımdan beri işlemcinin üzerinde ki İntel'in stock fanını değiştirmedim, 5 sene oldu haliyle değiştirme ihtiyacı hissediyorum.

İşlemci boştayken 30-40 derece arasında, oyuna girdiğim zaman 55-60 derece arasında değişiyor
    (Oynadığım tek oyun ise CS 1.6, yakın zamanda CSGO geçeceğim için yeni soğutucu almaya karar verdim)

Biraz araştırma sonunda ise Cooler Master: Hyper T4 almaya karar kıldım lakin kasanın boyutları ile soğutucu boyutları uyumlumudur? sığar mı? ekran kartına değer mı? gibi endişelerim var, bu yüzden kasa ve soğutucu boyutları hakkında öneri almak istiyorum.

Teşekkürler.

Kasanın özellikleri;

İşlemci soğutucusu

Soğutucu özellikleri;

İşlemci soğutucusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yyildirime -- 8 Şubat 2015; 13:38:47 >

• islemcinin modelini yazsaydin soketine bakardik ama 5 sene dedigine gore 775 soket olabilir mi?mevcut isilarin gayet normal aslinda intel icin yani ses sorunun yoksa bence degistirmene gerek yok ama degistirecegim diyorsan dedigin sogutucuda sorun yok uymasi lazim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

islemcinin modelini yazsaydin soketine bakardik ama 5 sene dedigine gore 775 soket olabilir mi?mevcut isilarin gayet normal aslinda intel icin yani ses sorunun yoksa bence degistirmene gerek yok ama degistirecegim diyorsan dedigin sogutucuda sorun yok uymasi lazim.

Hocam sokette sıkıntı yok, soket 1156 uyuyor
    Sadece boyutları uyuyor mu, yani ekran kartına felan değer mi diye soruşturuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yyildirime -- 8 Şubat 2015; 13:55:38 >
  • kucuk bir sogutucu ya ekran kartina kadar gitmez 120-130mm bisidir eni ama stok fandan farki yuksekligidir kasa kapagi kapanacak mi diye arastirsan anlarim ama cok buyuk degil sogutucu mesele olmaz.belki 4 ramin varsa ve ramlerin yuksekse sorun olabilir cunku bu tip sogutucular ram slotlarindan ilkini kapatiyor.
  • Bosa para harcamis olursunuz.Macun yenileyin ve kasayi tozsuz tutun.Cs go pek islemciye abanan bir oyun degil zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yyildirime kullanıcısına yanıt
    Soğutucunun macununu 5 senedir yenilemediysen yenile düzelecektir.
  • Değiştirmeye hiç gerek yok aslında hocam. Güzelce temizleyin forumda 12 liralık macun vardı onu sürün hiçbir sorun kalmayacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    işlemci
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

kucuk bir sogutucu ya ekran kartina kadar gitmez 120-130mm bisidir eni ama stok fandan farki yuksekligidir kasa kapagi kapanacak mi diye arastirsan anlarim ama cok buyuk degil sogutucu mesele olmaz.belki 4 ramin varsa ve ramlerin yuksekse sorun olabilir cunku bu tip sogutucular ram slotlarindan ilkini kapatiyor.

Evet soğutucunun boyutu 120mm, zaten kasanın kapağını kapatmıyorum o yüzden sıkıntım yok.
    1 tane ram'im var oradan da problem yaşamam

Teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Propus

Bosa para harcamis olursunuz.Macun yenileyin ve kasayi tozsuz tutun.Cs go pek islemciye abanan bir oyun degil zaten.

Macunu 10 gün önce yeniledim, 1 tane de egzoz fan aldım, kasanın içini de macun sürerken detaylı temizledim.
    İşlemcinin macununu yenilemeden önce oyundayken 80-85 derece görüyordu, sürdükten sonra 55-60 civarında dolaşmaya başladı.
    CS 1.6'da işlemci 85 derece olunca büyük fps kayıpları yaşadım 20 fps'ye kadar düştüm, kaldı ki CSGO daha ağır bir oyun dolayısıyla işlemci ısısını daha çok arttıracaktır ve fps kaybına yol açacaktır ve düşük fps de ise haz alınmıyor

Eğer karar verdiğim soğutucuyu alırsam CSGO oynarken 45-60 arasında bir sıcaklık bekliyorum buda 80-100 fps arası oynamamı sağlar diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Isaacs

Soğutucunun macununu 5 senedir yenilemediysen yenile düzelecektir.

10 gün önce yenilendi 15-20 derece bir düşüş elde ettim, kasanın içide temizlendi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ömürcan

Değiştirmeye hiç gerek yok aslında hocam. Güzelce temizleyin forumda 12 liralık macun vardı onu sürün hiçbir sorun kalmayacaktır.

Macun 10 gün önce sürüldü, temizlik yapıldı.
    Zaten önce oyunu deneyeceğim eğer yüksek miktarda FPS düşüşü yaşarsam mecbur alacağım
  • Alırsan da t4 alma bunu al.T4ten tek farkı fiyatı.

http://sinerji.gen.tr/deep-cool-gammaxx-s40-120x25mm-fan-cpu-sogutucu-pmu51976
  • quote:

Alırsan da t4 alma bunu al.T4ten tek farkı fiyatı.

Hocam tek fark fiyat demişsin lakin Gammax S40 maxiumum 1600 RPM'de 54 CFM çalışırken, Hyper T4 1800 RPM'de 70 CFM çalışıyor.
    Kaldı ki Gammax S40'ın boruları alüminyum iken Hyper T4'ün bakır, malum bakır, alüminyumdan daha iyi ısı alışverişi sağlıyor.

Ayrıca güzel bir soğutucu almak istiyorum ileriye dönük olması için çünkü, 1.5-2 sene sonra PC alacağımdan dolayı bu alacağım soğutucuyuda yeni PC de kullanma düşüncesindeyim.

Hatta bu ileriye dönük düşüncemden dolayı Hyper T4 ile Hyper 212X arasında kaldığımı bile söyleyebilirim zira Hyper 212X ise 2000 RPM'de 82.9 CFM performans gösteriyor.
    Ayrıca Vatan Computer'da Hyper T4 114 TL iken, Gold PC'de Hyper 212X 150 TL

• quote:

Orijinalden alıntı: yyildirime

quote:

Alırsan da t4 alma bunu al.T4ten tek farkı fiyatı.

Hocam tek fark fiyat demişsin lakin Gammax S40 maxiumum 1600 RPM'de 54 CFM çalışırken, Hyper T4 1800 RPM'de 70 CFM çalışıyor.
    Kaldı ki Gammax S40'ın boruları alüminyum iken Hyper T4'ün bakır, malum bakır, alüminyumdan daha iyi ısı alışverişi sağlıyor.

Ayrıca güzel bir soğutucu almak istiyorum ileriye dönük olması için çünkü, 1.5-2 sene sonra PC alacağımdan dolayı bu alacağım soğutucuyuda yeni PC de kullanma düşüncesindeyim.

Hatta bu ileriye dönük düşüncemden dolayı Hyper T4 ile Hyper 212X arasında kaldığımı bile söyleyebilirim zira Hyper 212X ise 2000 RPM'de 82.9 CFM performans gösteriyor.
    Ayrıca Vatan Computer'da Hyper T4 114 TL iken, Gold PC'de Hyper 212X 150 TL

1-2 derece fark edeceği hocam.Cidden hiç bir fark yok attığım soğutucuyla t4 arasında.İyi bir soğutucu alacaksanız tpc 812 olsun o zaman.Evoyla nerdeyse aynı fiyatı.Hatta incelemesi de var forumda.Ama stok hızdaki bir işlemci için o da fazla diye düşünüyorum.

Attığım soğutucu stok fanla 15 derece fark eder.Oc yapmayacaksanız hayli hayli yeter yani.

• Bu arada rakamlardan çok test sonuçlarına bakmanızı öneririm.

2000 rpm 212xle ülkemizdeki 1500 rpm 212 evonun soğutma konusunda farklı olması gerek mesela.Ama hiç bir fark yok aralarında.
  • quote:

Bu arada rakamlardan çok test sonuçlarına bakmanızı öneririm.

2000 rpm 212xle ülkemizdeki 1500 rpm 212 evonun soğutma konusunda farklı olması gerek mesela.Ama hiç bir fark yok aralarında.

Anladım hocam sağolasın,
    Peki şöyle düşünsek Gammax S40 ile Hyper T4'ü değilde, 212x'i karşılaştırsak kaç derece fark olur?
  • Tahminen 10 dereceden fazla olmaz yük altında diye düşünüyorum

Yetmez derseniz şu soğutucu da iyidir.212xle t4 arasında bir soğutucu.

http://www.hepsiburada.com/liste/xigmatek-gaia-ii-tum-775-islemci-fani-sd1283/productDetails.aspx?productId=bd801467&categoryId=1125&SKU=BD801467
  • quote:

Orijinalden alıntı: yyildirime

quote:

Bu arada rakamlardan çok test sonuçlarına bakmanızı öneririm.

Anladım hocam sağolasın,
    Peki şöyle düşünsek Gammax S40 ile Hyper T4'ü değilde, 212x'i karşılaştırsak kaç derece fark olur?

gammaxx s40 ıle cm hyper 212'ın arasında en fazla 5 derece fark yaratacaktır ancak malzeme kalitesi olarak benım gorusum cm bır tık ondedır ve fan daha ıyı gammaxxdan, blok sogutucu ıse cm fırmasının gelıstırdıgı x-vents teknolojısını kullanmaktadır alabılıyorsanız dusunmeden 212x alın

• Kararımı verdim 2 sene sonraki PC'yi de düşünerek 212x alacağım.
    Yorumlarınız için teşekkür ederim, sağolun...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.