Şimdi Ara

İşlemci Soğutucusu: Thermaltake Frio (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben de frio kullanıyorum dediğiniz gibi sesten çok çekiyorum size tavsiyem fazla overclock yapmayacaksanız frio nun fanlarını değiştirmeniz olacaktır.Ancak sessiz fan taktığınız zaman soğutucunun performansı bayağı düşecektir.
  • yaw nedir bu frionun fan devri ile muhabbet akıp gitmiş:) frionun fanları düşük ve orta devirlerde hiç sesli degil.
    ses sadece yüksek rpm lerde iken çıkıyor. siz fan kontrolcüsünün ayarını ya low yapacaksınız yada oc li kullanıyorsanız orta ayara çekeceksiniz. ses çıkmaz.
    everest ile baktıgınız cpu sıcaklıgı 83c yanlış ölçüm yapmış. aslı olan çekirdek sıcaklıklarıdır 27c görünüyor. sıcaklık degerlerine fazla takılmayın.

i7 980-x ve i7 990-x gibi extreme işlemcileri 5000 + mhz lerde kullandıgım halde sizin kadar sıcaklık olmadı:)

I7 980-X / MSI BIG BANG X-POWER HAVA SOGUTMA 5010 MHZ / LN2 6304 MHZ

http://forum.donanimhaber.com/m_42505455/tm.htm

i7-980-X-3X 58XX CROSSFIRE-X-MSI BIG BANG-XPOWER-3DMARK VANTAGE 40K-AIR COOLER

http://forum.donanimhaber.com/m_42760471/tm.htm

i7 980-x den sonra i7 990-x ile thermaltake frio kullanarak hava sogutma ile 5225 mhz hızına 12 izlek'li çıkarak yaptıgım bir çalışma

link:
    http://forum.donanimhaber.com/m_53248220/mpage_1/f_/key_990x%2Chava%2Csogutma//tm.htm#53875607

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXPANDER -- 5 Aralık 2011; 8:40:49 >

• Bir kaç deneme daha yaptım. Everest sanırım yanlış ölçüm yapıyor. Core Temp ile sıcaklık ölçümü yaptım sıcaklıklar genellikle 25-30 derece (açık bir şey olmadığında)

Ayrıca soğutucunun ayar tuşunu dün akşam bilgisayar kapalıyken aşağı indirmiştim bu yüzden hiç fark hissetmedim.
    Şimdi bilgisayar açık olduğu anda o ayar ibresini yüksek seviyeye çektiğimde gerçektende bir ses farkı oluyor.
    Şu anda düşük seviyede kullanıyorum.

Ama yinede yüksek bir ses söz konusu. High seviyesinde olduğundan daha az bir ses ama yinede yüksek bir ses.

Sayın @EXPANDER, şimdilik kullandığım ekstrem bir program yada test yok. En fazla oyun oynuyorum (assasians, pes, call of gibi)
    Soğutucunun sesiz çalışması için ne tür ayarlar öneririrsiniz? Birazda basit bir dille anlatırsanız sevinirim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: El-Cezeri

Bir kaç deneme daha yaptım. Everest sanırım yanlış ölçüm yapıyor. Core Temp ile sıcaklık ölçümü yaptım sıcaklıklar genellikle 25-30 derece (açık bir şey olmadığında)

Ayrıca soğutucunun ayar tuşunu dün akşam bilgisayar kapalıyken aşağı indirmiştim bu yüzden hiç fark hissetmedim.
    Şimdi bilgisayar açık olduğu anda o ayar ibresini yüksek seviyeye çektiğimde gerçektende bir ses farkı oluyor.
    Şu anda düşük seviyede kullanıyorum.

Ama yinede yüksek bir ses söz konusu. High seviyesinde olduğundan daha az bir ses ama yinede yüksek bir ses.

Sayın @EXPANDER, şimdilik kullandığım ekstrem bir program yada test yok. En fazla oyun oynuyorum (assasians, pes, call of gibi)
    Soğutucunun sesiz çalışması için ne tür ayarlar öneririrsiniz? Birazda basit bir dille anlatırsanız sevinirim :)

kardeş aynısını bende de kullanıyorum üst seviye kullanıcılar için bu ses normaldir düşük ses düşük sistemlerde olur sadece internet için kullanırsın su sogutmaya geçeceksin mecburen

• quote:

Orijinalden alıntı: tragedıe

kardeş aynısını bende de kullanıyorum üst seviye kullanıcılar için bu ses normaldir düşük ses düşük sistemlerde olur sadece internet için kullanırsın su sogutmaya geçeceksin mecburen

Yok kardeş merak etme artık bu ses kafamın içinde o kadar yer etti ki o olmadan uyuyamıyorum, mümkün değil.
    Gerçekten şaka yapmıyorum öyle!

Eskiden huzurla yatardım artık kafamın içi gürültüye alıştı.

6 ay oldu.
  • quote:

quote:

Yok kardeş merak etme artık bu ses kafamın içinde o kadar yer etti ki o olmadan uyuyamıyorum, mümkün değil.

6 ay oldu.

iyi sogutup ses yapmayan bir sogutucu yok malesef su sogutma lı sistemler hariç tabi veya kasayı masanın altına koyacaksın mecburen ben monitörün yanında kullanıyorum çünkü göz önünde olması bana huzur veriyor her an tozunu alabiliyorum kapagıda iki taraftan açık direk ses yanımda yani hani güzel bir arabanız olur göz önünde olmasını istersiniz öyle bir şey bu tutku diyelim bir şeye tutku ile baglanmışsanız sesi sizi rahatsız etmez en azından frio nunki

• quote:

quote:

6 ay oldu.

80 derece çok fazla bende frio kullanıyorum.Athlon II x4 ile boştayken 20 dereceden fazla görmedim.Oyunlarda ise 45 derecelerde.Frio nun fanları son devirde gerçekten çok gürültülü çalışır.Senin söylediğin uğultu bende de vardı bende Frio nun egzoz fanına karşılık gelen fanı çıkarttım.Ses bayağı azaldı.Ben tek fan ile kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yeni_Çeri

80 derece çok fazla bende frio kullanıyorum.Athlon II x4 ile boştayken 20 dereceden fazla görmedim.Oyunlarda ise 45 derecelerde.Frio nun fanları son devirde gerçekten çok gürültülü çalışır.Senin söylediğin uğultu bende de vardı bende Frio nun egzoz fanına karşılık gelen fanı çıkarttım.Ses bayağı azaldı.Ben tek fan ile kullanıyorum.

Yok everestte 80 gösteriyordu, hatalıydı. Başka programlarla bakıyorum en fazla 38-40 derece oluyor.
    Soğutma kısmında hiç bir sıkıntı yok. Sadece çok fazla ses, uğultu var o kadar.
    Ona da alıştık işte. Artık o ses olmadan uyuyamıyorum

Diğer odadan bile duyuluyor çalışma sesi. Üstelik çalışma hızını yarıya indirmiştim üzerindeki düğmeden.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.