siz olsanız bu dört işlemci soğutucusu arasında hangisini alırdınız veya bildiğiniz daha da iyi su soğutma dışında hava soğutma işlemci soğutusucu ne var .. yardımlarını bekliyorum.
4 ünün içinde en iyisi Zalman Cnps12X, ondan sonra Frio OCK geliyor.
Şayet 200 TL civarına çıkabiliyorsan aşağıdakilerden birini alman daha iyi olur : İkisi de Zalman dan güçlü soğutucular. Tabii almadan önce kasana sığdığından emin olmalısın.
4 ünün içinde en iyisi Zalman Cnps12X, ondan sonra Frio OCK geliyor.
Şayet 200 TL civarına çıkabiliyorsan aşağıdakilerden birini alman daha iyi olur : İkisi de Zalman dan güçlü soğutucular. Tabii almadan önce kasana sığdığından emin olmalısın.
Arkadaşım çok teşekkür ederim O zaman Ben Vs 9 kasam için nakuta cpu soğutucusu alacağım ve soğutucuyu 2 fanlı olarak değil 3 fanlı olarak kullansam daha iyi olur sanırım. bu adamlar 54 cfm hava akışı var demiş ben ise http://www.ucuzu.com/sogutma-c3094/akasa/viper-14-ak-fn063-p70474128/ Akasanın 14 cm lik 110 cf fanlrını 3 adet taksam manyak bi soğutma olur bu işlemci soğutucusunun fanlarınıda egsoz fanı olarak üste ve arkaya takarım . nasıl sence ?
O şekilde önermem, ses artacaktır. Noctua nın kendi fanları Akasa dan daha kaliteli ve sessiz, işlemciyi soğutmaya fazlası ile yeterli.
Bahsettiğiniz Akasa 14 cm fan 110 cfm üfleme gücüne son devirde ulaşıyor ve PWM olduğundan sürekli o devirde çalışmaz. İşlemci %100 yük altındayken son devire ulaşacaktır. Ama illa denemek istiyorsanız alabilirsiniz tabii.
Çok sayıda pwm fan kullanacaksanız aşağıdaki ürünü de alabilirsiniz. Çünkü anakartta 4 pin fan girişi sınırlı sayıda oluyor.