Şimdi Ara

İşlemci Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Halihazırda kullandığım FX-4100 bana yetmemeye başladı. Ekran kartıma da uymuyordu zaten

Sistemim şöyle ki;

MSI GTX 660 Tİ Power Edition
    8 GB Ram
    MSI 990xa-gd55

AMD işlemcilerin durumu çok kötü gözüküyor Zen mimarisini beklemek de epey bir vakit alacak 2. el bir 2600k ya da 2500k alarak geçiştirmek mantıklı olur mu acaba?

• Hayir mantikli olmaz o işlemciler eskide kaldi :( bence i5 4690 4590 gibi yeni nesil islemci olmasi daha mantıklı olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkanenes

Hayir mantikli olmaz o işlemciler eskide kaldi :( bence i5 4690 4590 gibi yeni nesil islemci olmasi daha mantıklı olur

FPS artışlarımda ne kadar artışlar gerçekleşir

+

i7 alırsam uçurum büyüklüğünde fark hisseder miyim?
  • Yok kardeşim islemci o kadar arada uçurum yaratmıyor. Mesela i5 4690 ile i7 4790 arasinda fps farki 1 2 dir youtube dan izleyebilirsiniz. Ki zaten i7 işlemciler render photoshop programı kullananlara yönelik işlemcilerdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: berkanenes

Yok kardeşim islemci o kadar arada uçurum yaratmıyor. Mesela i5 4690 ile i7 4790 arasinda fps farki 1 2 dir youtube dan izleyebilirsiniz. Ki zaten i7 işlemciler render photoshop programı kullananlara yönelik işlemcilerdir.

Ofis amaçlı kullanımlar galiba.

Bir ara photoshop'a ve 3D grafik çizimlerine meyilliydim. Bilmiyorum başlar mıyım fakat başlarsam i5'te sıkıntı çıkartır mı

Edit:
    Şaka bir yana alttaki arkadaşın dediği mantıklı geldi bana sizce nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ED5D10718 -- 1 Haziran 2015; 17:50:31 >

• H81-PLUS ve i5 4460 alıp 4 5 sene daha idare edersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: BIOS

H81-PLUS ve i5 4460 alıp 4 5 sene daha idare edersiniz.

4690K ile hız farkları nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doctor Strange

quote:

Orijinalden alıntı: BIOS

H81-PLUS ve i5 4460 alıp 4 5 sene daha idare edersiniz.

4690K ile hız farkları nasıl?

İ5 islemciler sirasiyla
    i5 4460
    i5 4590
    i5 4690
    i5 4690k bu sekilde siralaniyor ama k demek carpan kilidinin kaldirilmasi demek yani overlock yapmaya imkan sagliyor yani 4690 ile 4690k nin stok hizlari arasinda performans farki yok i5 4460 ile 4690 arasında da pek fark yok

• 4690K çarpan kilidi açık işlemci yani overclock yapabiliyorsun ama bunun için iyi bir anakart gerek h81 chipsetli bi anakatla oc yapamassın z97 chipsetli bir anakart almalısın ve iyi bir sogutucu almalısın yani oc masraflı bir işlem sadece oyun oynayacaksan i5 4460 + h81 chipsetli bir anakart alabilirsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zenith X

4690K çarpan kilidi açık işlemci yani overclock yapabiliyorsun ama bunun için iyi bir anakart gerek h81 chipsetli bi anakatla oc yapamassın z97 chipsetli bir anakart almalısın ve iyi bir sogutucu almalısın yani oc masraflı bir işlem sadece oyun oynayacaksan i5 4460 + h81 chipsetli bir anakart alabilirsin

8350'ye geçiş yapsam. Tam performans alamaz mıyım.

Intel'e para yedirtmem istemiyorum nedense.

• Fx 8300 8350 alin maceraya gerek yok

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.