Merhaba,size kasalı bilgisayarımın bileşenlerini değiştirme konusunda bir soru sormak istiyorum. Bilgisayarımı yaklaşık 5 sene önce topladım, işlemcisi i7 4790k, ekran kartı GTX970, anakart Maximus VII Hero, RAM GSKILL RipjawsX 16GB DDR3. Şu an ise Android Studio'dan bir proje üzerinde çalışıyorum ve özellikleri iyi olmasına rağmen bilgisayar zorlanıyor ve hatta emulator açmaya çalışırken çöktüğü bile oldu. Bu yüzden özelliklerini değiştirmeye karar verdim ve işlemcisini ve RAM'ini değiştirme konusuna bakmaya başladım. RAM'i DDR4'e yükseltmek istiyorum ancak yaptığım araştırma sonucunda bunun için anakartı da değiştirmem gerekeceğini buldum ve işlemciyi de i9 9900K düşünüyorum. Sadece anakartı, RAM'i ve işlemciyi değiştirerek bu işi halledip halledemeyeceğimi ve halletsem bile performansta ne kadar etkisi olacağını merak ediyorum, konuda çok bilgim olmadığı için size de sormak istedim, cevaplayabilirseniz çok sevinirim.
once kullandıgın programın neyi nekadar kullnadıgını ogren suan bos atıyorsun o programı kullanan elaman anca o soruları cevaplar
sorum sadece o program için değil genel olarak o parçaları değiştirmenin performansa etkisini ve değiştirmek istediğim parçaların uyumlu olup olmayacağını da merak ediyorum soruda belirttiğim gibi
10. nesil Inteller cıktı Hocam haziranda Turkiyede ya 10. Nesil Intel toplayın ya da Ryzen a gecin. Asus X570P-Ryzen 5 3600-16GB DDR4 programlarınızı vs bilmemekle birlikte gayet perf. lı olacaktır.