Şimdi Ara

İşlemci ve ramlari hız artırımını yapamıyorumm !!!. 1866 corsai,r ram 1600 küsürde çalışıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkdaşlar merhaba. Ben de i7 2600k işlemci ve corsair soğutuculu 1866 mhz ram var. Biostan baktığımda ramlarin 1630 küsür hızda çalıştığını gördüm. Onu yükseltmeye filan çalıştım biostan. 1866 yı seçtim pc kapandı 1-2 defa kendi kendine sonra açıldı. 1866 yı kabul etmedi . Tekrar 1600 küsürlülre düşürmek zorunda kaldım. anakartım asus p8z77 vle. Bende ki 2600k işlemcilerin 4. küsürlere kadar hızlandığnı duymuştum. Fakat biosta 3.479 filan oluyor. En başta ram ayarları ile oynamadn önce 3.512 filandı. Ram ayarlarıyla oynayınca 3.479 filan düştü. Hatta daha da düştü de "oc runer" diye bir ye vardı oan bastım . Biraz yükseltti. Bu işi nasıl halledeceğiz. Yani bu işlemciyi 4.50 ve ramları de 1866 ya nasıl çıkarabiliriz. Bir yardımcı olabilir misiniz? PC 1-2 kere açılıp kapanınca korktum bir daha da biosu karıştıramıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu5757

Arkdaşlar merhaba. Ben de i7 2600k işlemci ve corsair soğutuculu 1866 mhz ram var. Biostan baktığımda ramlarin 1630 küsür hızda çalıştığını gördüm. Onu yükseltmeye filan çalıştım biostan. 1866 yı seçtim pc kapandı 1-2 defa kendi kendine sonra açıldı. 1866 yı kabul etmedi . Tekrar 1600 küsürlülre düşürmek zorunda kaldım. anakartım asus p8z77 vle. Bende ki 2600k işlemcilerin 4. küsürlere kadar hızlandığnı duymuştum. Fakat biosta 3.479 filan oluyor. En başta ram ayarları ile oynamadn önce 3.512 filandı. Ram ayarlarıyla oynayınca 3.479 filan düştü. Hatta daha da düştü de "oc runer" diye bir ye vardı oan bastım . Biraz yükseltti. Bu işi nasıl halledeceğiz. Yani bu işlemciyi 4.50 ve ramları de 1866 ya nasıl çıkarabiliriz. Bir yardımcı olabilir misiniz? PC 1-2 kere açılıp kapanınca korktum bir daha da biosu karıştıramıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

BIOS'u sıfırlayın. İşlemciye overclock yaparsanız ramleri de zamanla yükseltebilirsiniz. Anakartınız 1866'yı overclocklu iken destekliyor. Yani overclock yapmadan 1866 yapamazsınız.

• Hocam söyle bir sorun var. Ben biraz acemiyim de. İşlemciyi nasıl oc yapacagım onda tam bilgim yok. Çok zor bir şey mı onu da bilmiyorum. Bu anakartin bios gorunumunu biliyor musunuz? Tarif etseniz yapabilir miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinoplu5757 -- 5 Temmuz 2012; 10:48:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu5757

Hocam söyle bir sorun var. Ben biraz acemiyim de. İşlemciyi nasıl oc yapacagım onda tam bilgim yok. Çok zor bir şey mı onu da bilmiyorum. Bu anakartin bios gorunumunu biliyor musunuz? Tarif etseniz yapabilir miyiz?

Zor değildir.

http://forum.donanimhaber.com/forumid_18/tt.htm

Linkteki bölümün üst konularını inceleyin. Google'da anakrt adınızı yazın ve arkasına overclock yazın. Eğer sizin anakartınıza sahip başkaları daha önce overclock yapmış ise ona ulaşabilirsiniz. Araştırın kısaca.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.