Arkadaşlar sabertooth 990 fx r.2.0 anakart ve phenom ıı x61090t işlemci var.İşlemci soğutucusu hyper212 evo. Şimdi ben işlemciye o.c yaptım az çok anlıyorum. Oc yaparken işlemcinin turbo özelliğini ve serin sessiz modu kapattım.sonra çarpanı 3900 mhz olacak şekilde 19x e getirdim gerekli voltajı verdim(1.43 bu voltaj yüksek diyeceksiniz ama bunun altındaki hiç bir değer de 3.9 da stabil kalmıyor.prime 95 ile defalarca test ettim.3.9 için bu voltajın aşağısını yemiyor.bu sorun değil benim için) Herneyse buraya kadar herşey iyi güzel.Fakat sorun şurda ki, 3900 mhz hızındayken serin ve sessiz modu hem biostan açmış olsamda, hem de güç seçeneklerinden dengeli seçeneğini seçiyor olsam da mhz 800 e düşüyor ama voltaj düşmüyor!!! Yani voltaj 3.9 için gerekli olan voltaj.orada sabit çakılı kalıyor.Halbukı 800 mhz düşen işlemciyle birlikte voltajında düşmesi gerek ama voltaj düşmüyor.Bunun sebebini bir türlü çözemedim. Bu anakartta offset mode diye bir şey biosta onunla filan mı alakalı acaba?Bilen varsa lütfen yardım etsin arkadaşlar.
Offset-Adaptive var mı biosta? 990FX chipsetli ASRock ve MSI anakart kullandım hepsinde otomatik düşüyordu,ayar yoktu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: HeavyClocker
Offset-Adaptive var mı biosta? 990FX chipsetli ASRock ve MSI anakart kullandım hepsinde otomatik düşüyordu,ayar yoktu
offset adaptive varmı bilmiyorum hocam. işlevi nedir bu özelliğin ? Bende anlamadım yapmadığım şey kalmadı.normal default hızlarındayken mhz ile birlikte voltajda düşüyor ama oc yapınca coolinqueet açsam bile mhz düşmesine rağmen voltajı düşmüyor işlemcinin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme