Şimdi Ara

İşlemci Voltajını En İyi Duruma Nasıl Getiririz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
1.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Anladım. Peki voltaj mı arttırmalıyım. Günlük kullanım esnasında oyun oynarken ne gibi dezavantajları olur? Mesela 4.0'a çeksem daha mı iyi bir performans elde ederim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: true.php

Anladım. Peki voltaj mı arttırmalıyım. Günlük kullanım esnasında oyun oynarken ne gibi dezavantajları olur? Mesela 4.0'a çeksem daha mı iyi bir performans elde ederim?
    Oyunlar asla prime kadar yüklenemez. Muhtemelen çoğu oyun stabil çalışır. Ama özellikle yeni nesil oyunlar overclock stabil olmayınca hata vermeden bile kapanabiliyor. Voltaj arttırmalısınız.
  • ahmettsezis kullanıcısına yanıt
    thread stopped working hatasını test esnasında göreceğim sanırım, gerçekten bu iş çok ince işçilik istiyor. Bir de stok soğutucu ile yapıyorum. Bir de bu testte deneye deneye en uygun yeri buldum. CR20 ve aida64 falan yapmaya gerek var mı ? Yada Prime95 te yaptığım testin bir adım ilersi var mı ?

Güzel bir hava soğutma tavsiyesi verebilir misiniz. Freezer 34 duo vardı işlemci üstünü tam kaplamadığı için sattım, NOCTUA NH-D14 almak veya fuma 2 almak doğru bir hareket mi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: RmzBurak

thread stopped working hatasını test esnasında göreceğim sanırım, gerçekten bu iş çok ince işçilik istiyor. Bir de stok soğutucu ile yapıyorum. Bir de bu testte deneye deneye en uygun yeri buldum. CR20 ve aida64 falan yapmaya gerek var mı ? Yada Prime95 te yaptığım testin bir adım ilersi var mı ?

Güzel bir hava soğutma tavsiyesi verebilir misiniz. Freezer 34 duo vardı işlemci üstünü tam kaplamadığı için sattım, NOCTUA NH-D14 almak veya fuma 2 almak doğru bir hareket mi olur
    Noctuanın soğutucuları epey iyiydi. Evet test esnasında bink sesi de geliyor genelde hata olunca. Prime hatasız hale gelince diğer programların hata çıkarması çok düşük ihtimal. 5 dakikalık testlerde prime hatasız bile olsa +5 veya +10mv verin derim. Uzun test yerine bu yöntem daha iyi olur. Prime yormasın işlemciyi.

• ahmettsezis kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hocam sonucu bildireceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: _M-U-E_

Small fft testi yaptınız mı? O voltaj ile imkansız bir hız elde etmişsiniz. :) benimki 1.2 ile 4 ghz yemiyor. Size bol silikonlu gelmiş sanırım.

Alıntıları Göster
    Ben 4.3 ile kullanıyorum 1.2v u.saatlerce render alındığı oluyor aidata64 testide yaptım 30dakikadan fazla.

Tek çekirdekte 530 puan alıyor cpz de
    Cine20de 500 puan alıyor yine tek çekirdek te.. Dahada düşürebilirim diye düşünüyorum. Çünkü 4.4 için 1.2375v veriyorum. Ve aynı şekilde sorunsuz kullanıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: acura07

Ben 4.3 ile kullanıyorum 1.2v u.saatlerce render alındığı oluyor aidata64 testide yaptım 30dakikadan fazla.

Tek çekirdekte 530 puan alıyor cpz de
    Cine20de 500 puan alıyor yine tek çekirdek te.. Dahada düşürebilirim diye düşünüyorum. Çünkü 4.4 için 1.2375v veriyorum. Ve aynı şekilde sorunsuz kullanıyorum.

Alıntıları Göster
    Siz arkadaşın deyimiyle imkansızı başarmış oluyorsunuz. :D

Prime95 indirip bi test yapar mısınız? Bende prime95 hariç tüm programları denedim bir sorun yoktu ama prime95'de threadleri durduruyor. Ancak yine bu şekilde kullanmaya devam edeceğim ne bir mavi ekran, nede kapanma sorunu yaşadım. Hayatımın hiç bir döneminde prime95 kadar işlemciye yükleneceğimi sanmıyorum :D

Ek olarak bilgisi olan arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim;
    Oyun oynarken performans almak için, prime95 testini geçemeyen 4.2-4.3 ghz mi? yoksa prime95 testini geçen 4.00-3.80ghz mi kullanılmalı?

• quote:

Orijinalden alıntı: true.php

Siz arkadaşın deyimiyle imkansızı başarmış oluyorsunuz. :D

Prime95 indirip bi test yapar mısınız? Bende prime95 hariç tüm programları denedim bir sorun yoktu ama prime95'de threadleri durduruyor. Ancak yine bu şekilde kullanmaya devam edeceğim ne bir mavi ekran, nede kapanma sorunu yaşadım. Hayatımın hiç bir döneminde prime95 kadar işlemciye yükleneceğimi sanmıyorum :D

Ek olarak bilgisi olan arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim;
    Oyun oynarken performans almak için, prime95 testini geçemeyen 4.2-4.3 ghz mi? yoksa prime95 testini geçen 4.00-3.80ghz mi kullanılmalı?

Alıntıları Göster
    bende de kapattı. 2 aydır ne mavı ekran nede baska bır sorunla karsılastım bu sekılde kullanmaya devam ederım sanırsam :)
    1,216 ya aldım voltajı 3.5 dakıka sonra kapattı. bir sorunla karsılasmadıgım ıcın tekrar 1.2 ye alırım heralde :D

Tek çekirdekte puana bağlı hangisi yüksek se onu kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acura07 -- 22 Mayıs 2020; 15:1:41 >

• quote:

ilginiz için teşekkür ederim
    Prime95 testi nasıl yapılır bilmiyorum,bu konuda öğrenebileceğim bir makale veya video var mı ?
    Hata verip vermediğini doğru yolda olduğumu nasıl anlayacağım

EDİT:
    bir foto ekledim, doğru test mi yaptım bilmiyorum voltaj ve sıcaklık değerlerim gösteriyor. Bir yorumlar mısınız hocam. Bu test kendi kendine biten birşey mi ? Ben stop edene kadar sürekli devam eden birşey mi ? 8 dk yapmışım hata vs yok
    Bu arada anakartım b450 aorus pro
    Rica ederim ben de çok tecrübeli degilim. Şu kısa zaman da edindiğim tecrübelerden yola çıkarak anlatıyorum. :)

Hata verdiğin de eğer işlemcilerden bir kaç tanesi durursa. Yeşil simge, kırmızıya döner. Yada işlemcinin sıcaklığı düşer. Veya voltaj yetersiz gelirse pc rest atar. Oradan anlayabilirsiniz. Onun harici siz stop edene kadar test sürer.

Şuan kaç voltaj ile kaç ghz de kullanıyorsunuz?

Edit: True.bhp nin prime testine bakın. Orada çekirdeklerden bir kaç tanesi durmuş. Dediğim gibi bu şekli de sorunlar olursa sistem stabil degil demektir.

@true.php Prime da hata vermiş arkadaşlar belirtmiş. Eğer hata verirse oyunlar da sorun da yaşamayabilirsiniz ama sistem bir anda kapanabilir. O yüzden stabilite önemli.

Ek olarak aidaya falan gerek yok. Onda hata vermeyip smallfft de patlayabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _M-U-E_ -- 22 Mayıs 2020; 16:26:14 >

• İşlemci Voltajını En İyi Duruma Nasıl Getiririz
    Hocam testi bu şekilde başlatıyorum doğru demi ?

Değerler aşağıdaki gibidir. Aklıma takılan nokta görev yöneticisinden bakınca işlemci hızları farklı gözüküyor. İşaret yaptım.
    İşlemci Voltajını En İyi Duruma Nasıl Getiririz

Son olarak stok soğutucu ve işlemci çarpanı 41, voltaj +0,090v 4 dk lık testte 78 derece oldu en fazla. Değerleri yorumlar mısınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RmzBurak -- 23 Mayıs 2020; 2:39:57 >

• quote:

Değerler aşağıdaki gibidir. Aklıma takılan nokta görev yöneticisinden bakınca işlemci hızları farklı gözüküyor. İşaret yaptım.

Son olarak stok soğutucu ve işlemci çarpanı 41, voltaj +0,090v 4 dk lık testte 78 derece oldu en fazla. Değerleri yorumlar mısınız
    En ağır olan test Smallest değil, Small olan. 2. Seçenek yani.

• quote:

Arkadaşın dediği gibi small fft seçin. Veya çok ısınıyorsa, custom seçip size kısımlarını 1344 puan girin. Ama böyle yapınca yine stabilite yi test ediyor mu tam manası ile bilmiyorum. Bir kaç videoda ve dh de ki yorumlarda görmüştüm.

Test çalışırken çekirdekleri de kontrol edin. Hepsi %100 çalışması lazım.

• İlginiz için teşekkür ederim
    hocam dediğiniz gibi 2. seçenek ile test ettim voltajı +0,078 e düşürmüştüm 1 çekirdeği kapadı. Eski haline geri çektim yani +0,090v. 10 dk test sonuda işlemcim 84 derece oldu ve herhangi bir hata almadım.

Şu an stok soğutucu ile bu değerlerin gayet iyi olduğunu düşünüyorum. Kule tipi soğutucum geldiğinde frekans olarak nerelere çıkabileceğim deneyip yine paylaşırım. Yeni birşey daha öğrettiğiniz için teşekkür ederim. Çok sağolun. Saygılar
  • RmzBurak kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın.
  • quote:

İlginiz için teşekkür ederim
    hocam dediğiniz gibi 2. seçenek ile test ettim voltajı +0,078 e düşürmüştüm 1 çekirdeği kapadı. Eski haline geri çektim yani +0,090v. 10 dk test sonuda işlemcim 84 derece oldu ve herhangi bir hata almadım.

Şu an stok soğutucu ile bu değerlerin gayet iyi olduğunu düşünüyorum. Kule tipi soğutucum geldiğinde frekans olarak nerelere çıkabileceğim deneyip yine paylaşırım. Yeni birşey daha öğrettiğiniz için teşekkür ederim. Çok sağolun. Saygılar
    Rica ederim hocam, stabiliteyi yakaladığınıza sevindim. Sorunsuz kullanın

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.