Şimdi Ara

İşlemcileri 4 Çekirdekli Tabletler Hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tablet piyasasını vaktim oldukça bir süredir takip etmekteyim ancak teknolojinin hızına erişmekte doğrusu epeyce zor oluyor ve malesef konunun bütününe hakim olmak en azından benim ve benim durumumdakiler için öncelikle sağlam bir teknolojik formasyon altyapısı ve kesintisiz takip gerektiriyor... Dolayısıyla fiyat/performans ekseninde ürünleri değerlendirip, gerektiğinde bir yakınımıza ürün tavsiye ederken yada kendimize düşünürken bazı noktalarda eksik kalabiliyoruz... Benim de eksik kaldığım bir noktada sizlerin bilgi ve deniyimlerinize başvurmamın belki de para israfının önüne geçebileceğini düşünüyorum... Artık görüyoruz ki, 4 çekirdekli A31, RK3188, Exynos 4412 Quad Core işlemcili tabletler özellikle online yurtdışı satış sitelerinde boy göstermeye başladı... 4x1,5 Ghz vs... Ancak sanıyorum ki, bir uygulamanın 4x1,5 Ghz veya çekirdek sayısıyla orantılı herhangi bir saat hızında çalışması için, işlemci mimarisine uyumlu bir şekilde yazılmış olması gerekir... Kısaca 4 çekirdekli işlemcilerin test sonuçlarını bir kenara bırakıp gerçekten verimli bir şekilde çalışabilmesi sanırım en çok buna bağlıdır diye düşünüyorum... Google Play vs. sitelerde bulunan uygulamaların acaba yüzde kaçı bu uyuma sahiptir? Özellikle video player, codec ve grafik bakımından sistemi kasacak oyun dahil programların çoğu için bu güncellemeler mevcut mudur? Değilse yaygınlaşması ne kadar zaman alır? Tecrübelerimizden biliyoruz ki teknoloji gözalıcı bir hızla ilerlerken, aynı zamanda elimizdekiler de aynı hızla eskiyor...
    Gördüğümüz üzere, bu sınıf tabletlerde gpu larda 4 veya 8 çekirdekli olarak karşımıza çıkıyor... Aynı soru burada da gündeme geliyor... 8 veya 4 çekirdekli gpu ya uyumlu piyasada grafik bazında gelişmiş, gpu yu verimli bir şekilde kullanabilecek oyun/programlar yaygınlaşmış mıdır, ya da ne zaman yaygınlaşır? Örnek oyun/program verebilir miyiz?

Bir başka soru da böyle bir tablet tercih ederken sizce gpu mu yoksa cpu mu ön planda olmalı? A31 mi, RK3188 mi?

Umarım verimli bir konu olur, yazıyı okumaya vakit ayırdığınız için teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeepBlue83 -- 9 Nisan 2013; 15:25:21 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.