xmp kapalı manual seçili 1:1 1:2 ayarı auto 100:133 ayarı auto yani bios resetken sadece ram hızını 3600 seçeceksin yoksa sıkıntı çıkarıyor o anakart boot etmiyor.benim yeni strix-a ne yaparsan yap boot ediyor zaten boot etmemesinin tek sebebi ram.cold boot yok bu seride ilk seri ryzen gibi ama ram işi gıcık o anakart daha da gıcık böyle ayar mı olur abi ilahi diyip en düşükte açmıyor sistemi.çakın bi optimal defaults reset ne yazıyorsa ve dram speed 3600 voltage 1.35v dram timing sıralı zaten 16 16 36 diğer hiçbir ayara dokunma.bu şu anda benim ayarlarım geri her şey auto bir de tweak yanındaki advanced mi cpu settings en altta bir ayara girince cooln quiet vs bir ton ayar var oradan speed shift ayarı disable bende neden çünkü 11. serinin oto oc programı var o kapatmamı istemişti ben de neymiş bu açınca ne oluyor kapatınca ne oluyor diye oyunlarda denemiş ve kapatınca daha iyi olduğunu görmüştüm.belki bu da oynattı tek çekirdeği baksana 4.8 sabit 3800 ram 5800x gibi tek çekirdek almışım. |
İşlemcilerin CPU-Z Benchmark Sıralamaları [ANA KONU] (111. sayfa)
-
-
rica etsem bir de stok halde ve curve olmadan yapar mısınız?stok 11700k'lar ile daha doğru kıyaslayalım.sonuç biraz düşecek.5600x sistemimden biliyorum cine vs hepsinde var bu olay ki o da bütün çekirdekleri yukarı vurmaması siz şimdi sabitlemişsiniz.
-
Tabiki hocam, eski mesajimi guncelledim.
-
eyw teşekkür ediyorum.diğer arkadaşı 660lara çıkaramadık ama anakartı ile ilgili bir bios sorunu onunki.5800x alternatif olarak 11700k olabilir ya da tersi intel isterim amd isterim diyenler için ikisi de güzel bir seçenek ama x oyununda 5600x ikisini de üfler belki o ayrı.işlem gücü olarak 5800x 11700k hoşuma gitti yani ikisi de gözüme girdi ama bu demek değil ki bu ayar sonuçlar atın.pentium mmx bile atabilirsiniz.win10'da buydu şimdi bu oldu ya da anakartı rami değiştirdim bu oldu diye aynı işlemci sonucu olur ya da iyi mi acaba diye atın maksat fikir edinmek ve varsa bir problem çözüm aramak.
-
Herkese merrhaba.
Eski konumuzu bırakmayalım. Bir suredir kullandıgım işlemci ile sonuc atayım bende.
Intel Core i9 10980XE @ 4300.9 MHz - CPU-Z VALIDATOR (x86.fr)
Edit:
AVX2 ve AVX512 sonuclarının gorselinide atayım farklı bir yerden bakmak isteyen olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xdeliruzgar -- 13 Aralık 2021; 13:0:28 >
-
Rica ederim hocam. Sonucta islemci belli, yapabilecekleri belli ve islemcinin ozellikleri belli. Degerlere bakinca islemcinin stok olup olmadigini herkes anlayabilir. Nasil eklenecegini aciklamissiniz ilk mesajinizda ve bende o sekilde yapip yukledim. Ortada ayar yapip sonuc atma gibi bir sey olamaz ki zaten ve amacimda oyle degildi. 5800x'i olan arkadaslar kiyaslayabilir ve belki daha fazla gelistirebiliriz veya daha dusuk alan olursa danisabilirdi amac. Sonucta ne kadar para verip guclu islemci alirsaniz o kadar yuksek puan alirsiniz, bunun sonu yok zaten.
-
başlık açıldığında özü zaten overclock idi ve konuyu ilginç yapan fx8'ler ile i7'lerin kapışmasıydı hatta diğer forumlara da örnek olduğumuzu söyleyebilirim.bu bakımdan oc'ye karşı değiliz ama programın versiyonu değişince kapışma bitti artık herkes stok sonuç atmaya başladı kıyas yapmak ya da fikir edinmek için.ben oc'ye yine karşı değilim detaylı bilgi verdiğiniz sürece mesela ryzen 5000 serisi 700 tek çekirdek görür mü diye merak eden oldu mu hiç?ben gördüm yapan yabancı bir forumda ve konu daha yeniydi bir yerde taklit kopyamız ama kapışma ruhu vardı bizde ilk olan.burada oc'li sonucu bırak sonuç atan olmuyor yoksa ben isterim gelsin şunu şöyle yaptım bunu böyle yaptım anlatsın.şimdi kimse 5800x'in stok değerini bilmez ben bile bilmiyorum.eskiden koduna bakıp bu şu ghz kadar olur diyorduk şimdi yok öyle şeyler.oc'li yapıştır gel yani ben oc yaptın diye kızmıyorum ilk başta stok sandım sonra ya böyle stok mu olur diye amd'nin sitesinden bakınca gördüm.resim at validasyon at tırı vırı yapma politikamızdı ama şimdi yarım sayfa anlatsın sonuç atan bütün bilgiyi döksün biosu şu rami bu gibi çünkü eskisi gibi kapışma olmadığı için detaylı yapılan bu test bir nevi inceleme gibi olur.adam aynı işlemciyi başka anakartta başka ayarlarla yapar yine bir şey çıkarırız.dünya değiştikçe biz de ona ayak uydurmak durumundayız ama eski kapışmaları da özlemiyor değilim.
-
hocam biz konunun daimi üyelerinde vakit emek harcarız teşekkür bab'ında.avx testleriniz yalnız kalmasın dedim.
5600x stok pbo disable
11700k stok
512 bit'ten daha iyi sonuç beklerdim açıkçası ama görülüyor ki amd'nin 256 bit avx2'si intelinki kadar iyi değil.
-
Stok, BIOS'tan GameBoost aktif.
i9 12900KF
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuestra -- 13 Aralık 2021; 21:25:58 >
-
Teşekkür ederiz usta asıl sevgiler saygılar bizden sana. Hayat şartları ister istemez bizide vuruyor. Eskisi gibi hem heves hemde imkan kalmıyor yada sıra gelmiyor. Bu sayfa favorim benim zaten ama 10100f ile yarı mutlu yarı mesut istemsizce takılıyorum. Onunda malum o.c hem işlemci hemde anakart tarafında kapalı kös kös stok takılıyoruz. İmkan olurda değişikliğe gidersem buraya tekrar katkı sağlamayı borç bilirim. Selametle.
-
Vazgeçtim illallah ettirdi var bir problem ama şimdilik çözemedim. Eski BIOS a filan geçip deneyeceğim bir de PSU vb gözden geçireyim belki de sistemi besleyemedi XMP devreye girince bilmiyorum
Biraz zaman alır gibi ama neticede bulmam lazım
-
detaylı paylaşımınız için teşekkür ederiz.ilk 12. nesil sonucumuz ayrıca.
dünya değiştikçe biz de ayak uydurmaya çalışıyoruz.ben de eskiden olduğu gibi oc yapmıyorum üç makinem de stok.dördüncüyü yarın satıyorum aksilik olmazsa.adam ankaradan arabayla gelecek kargoyla göndermem diyince.artık güzel bir sistem midir bilemiyorum onda çok uğraştım oc'li kullanayım diye 10600kf 5.1 yaptım ama sonra baktım stok daha iyi dedim boşuna ısıtıp güç harcıyoruz.cpuz üzerinden muhabbete bile çevirebilirim başlığı.ilk açıldığında nasıldı hatırlıyor musun sadece sonuç atıyorlardı yorumu ben yapıyordum iyi çıkmış şu şöyle bu böyle diye.
yani seni deuğraştırdık ama gear1 2 farkını görmen yararına olur.iyiyse gear2 4400'e bu sefer gönül rahatlığı ile dönersin ama bence gear1 daha iyi çıkacak ryzen2'de denemiştim ben çünkü fclk dışına çıkmadan ve 4400 olarak.oyunlarda bir kaç fps düşük çıkıyordu 4400.11'de de çok farklı olmayacaktır baya benzetmişler fclk işini.
-
Ustad sen işlemcilere yorum yaptıgın zamanlar, sanki daha bir heyecan vardı grupta. İşlemcileri yarıstırmaktan ziyade, var olan işlemcinin limitini gorme acısından cok faydalı bilgiler edinmiştik. Yani ver parayı al 3 kilo cekirdek en iyisi bende olayı yoktu. Emek ve sans işi vardı. Kısacası guzel gunlerdi.
-
tabi 6 sene önceden bahsediyoruz o zamanın teknolojisi imkanları farklıydı daha değer bilme vardı öyle YT falan yoktu şimdi hiçbir şeyin değeri yok.bunu bırak bi 2019'daki forumla şimdiki arasında dağ taş fark var.kullanıcı incelemeleri olurdu herkes izler yorum yapardı şimdi oyun bölümünde oyunda bench yapıyorlar.bunlar bu bölümün işi aslında.buradaki üyeleri hep oyun bölümünde görüyorum.geçen 2x16 ram alınca 2x8'le kıyaslayayım başlık açayım dedim sonra vazgeçtim normal bir konu açtım çünkü merak eden yok yani normal konu açarak belki daha çok mesaj almışımdır ve işime yaradı.ben ki bırak yardım başlığı açmak sürekli bu budur bu budur diye başlık açan biriyim ben bile artık böyle yapıyorsam zaten artık bilmeyen kalmamış 5 dakikada prof herkes sen senelerini ver.bir de doyum oldu artık biz son heyecanı zen2 işlemcilerde yakaladık intele ciddi rakip olunca sonra koptu.bir hafta emanet 3090 versek buradan birine sonra dön 1050 ti'ne desek o adam bir daha kart mı beğenir işte şimdi zaten YT olmuş canı sıkılan geliyor buraya bir de bizim gibi alışkanlıktan gelenler var yoksa dahili hakkaten bitmiş.12. seri çıktı bir arkadaş olmasa en ufak hareket olmayacaktı.13'te o da olmayacak kimsesizler cenazelerine benzeyecek artık işlemci lansmanları 3 5 kişi onlar da parasını sorar ama eskiden neydi 4850'yi ilk kez celeronla gösteriyordu adam, ispanyolca bir siteden çözmüştük bir ürün çıkmadan önce, 4870'e sıvı metal sürünce herkes bozulacak sanmıştı yani her türlü makaraydı şimdi para konuşuyor yoksa o onu geçmiş bu bunu dövmüş o işler bitti.
-
Ryzen 5 5600x için bu skor'u nasıl başardın ? :D
-
it's simple we kill the batman.
avx2 testi onlar.
-
12700K E-core kapalı.OC yapılmış.
-
Hocam resimlerinizin görüntü kalitesi baya kötü okunmuyor genelde yazılar en azından bende öyle gözüküyor. Resmi açıp kırpmanızı öneririm beyaz kısımların gitmesi için.
-
5800x sonucu bırakalım
-
O.C fazla kullanmam ama yeni kurduğum sistemimdeki işlemcimi bir test etmek için anakartın AI otomatik programı ile %43 O.C etti. Bence işlemcim sağır değil galiba iyi bir işlemciye denk gelmişim diyebilirim. İşi bilen değerli aarkadaşların yorumlarıda benim için önemli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patriot34 -- 10 Mart 2022; 23:38:24 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X