eskiden sıkıntımızdı bu programla ondan dedim. kabul etmiyordu validasyonu oc'yi anlamayınca mı artık bilemeyince mi? o kadar yeni versiyon çıktı demek ki bench kısmını iyi geliştirmemişler. hani dedim 13 14 intel kullanıp testler yapıp denemek isteyen arkadaşlara kolay bir yol olur mu bu bench ama demek ki program yüzünden olmamış. şu apo diye program çıkardı intel onun bir faydası oluyor mu denediniz mi bu bench'le? konu demode kaldı pek 13 14 sonucu yok ondan diyorum yani bir iki sonuç gelse 13 14 kullanan arkadaşlardan arşiv olur. |
İşlemcilerin CPU-Z Benchmark Sıralamaları [ANA KONU] (115. sayfa)
-
-
apo belirli ugulamalara optimize çalışıyor. denedim sanki bir fark göremedim hatta 3dmark11 de falan da denedim fark yok..
ilginç bir bilgi paylaşayım.
sadece performans coreları aktif edince bazı oyunlarda fps artıyor. oyunlar yüksek mhz de çalışan çekirdekleri tercih etse sadece çok fark eder.
bir de verimlilik çekirdekleri 4,4 ghz civarı çalışmakta onları o.c yapınca multicore skore uçuyor.
bence verimlilikler 5 gz de
performanslar 6 ghz de çalışmalıydı. gerçekten uzun yıllar işlemci değiştirmeye gerek duymadan kullanılırdı. en büyük handikap ısı. eski p3 işlemcilerde koruyucu metal plaka yoktu direk soğutucuyu cam gibi duran işlemci çekirdeğine monte ediyordunuz. aslında bu da öyle olsa eminim en az 8 -10 derece farkeder...
-
ben bu apo programını hep e coreleri organize eden ve her türlü uygulamada çalışan bir şey zannediyordum ama demek ki bazı uygulamalara optimize getiren bir şeymiş.
oyunların motorları farklı olduğu için ghz'ye bakan ya da tek çekirdek performansına bakan ya da multicore bakan oyunlar olabilir. eskiden fx intel mesela fx'te mhz yüksek ve core de olmasına rağmen tek çekirdek yüzünden intel'de daha iyi çalışıyordu oyunlar. tabi bunda fx'in komut setinin kullanılmaması da etkili oldu ama kullanılsa bile tek çekirdek performansı artar mıydı bunu bilemeyeceğiz. ben gördüm yalnız jedi survivor incelemesinde 13900 mü 14900 mü 6 ghz yapmış adam performanslı çekirdekleir diğerlerini de 5 yapmış 4090'la karşısındaki 7900xtx'te stok ryzen var. oyun zaten ryzen özürlüydü geçen sene. böyle üç kağıtlara müsait yani dediğin gibi 6-5 kombinasyonu. geçen sene yamalar gelmeden ryzen kullanıcıları HT kapatmadan oynayamazken karşısına yalandan stok 14400 koysa zaten geçecek adam öldürmüş.
evet onu ben de düşünmüştüm bu ihs demiri olmadan takılsa bir şekilde bundan iyiydi diye. hatta o demir altına çok kötü macun sürüyorlardı bir seride 13 müydü güvercin pisliği diyordu kullanıcılar ve ihs mod yapıyorlardı söküp daha iyi macun sürüp. forumda da konusu vardı. bu kadar wattla ısı problemi oluyor maalesef benim 7900xtx ile olan bir sıkıntım. vram ve hotspot coşuyor 400w çekince. sürücüden 60fps limiti ve güç düşürme uv ile buz gibi çalışıyor. single player oyunların çoğunda 60 fps sıkıntı olmuyor 4k'da. intel'de de başa gelen çekilecek yani bunun iyi soğutmayla alakası yok 4 slot benim kart daha tuğla mı yapsınlar? su soğutma şart bu karta onu da ben yaptırmadım. intel'de su soğutma da kurtarmaz dediğin ihs mevzusu yüzünden. ekran kartı su soğutma kitleri biraz daha farklı oluyor işlemci su soğutma kitlerine nazaran.
-
corsair H150i Elite Capellix le soğutmaya çalışıyorum. h170i gözüme kestirdim ancak gereksiz pahalı. Bakalım bir süre böyle gider sanırım
-
2020'de h150i pro xt kurmuştum fanlarında ışık yok asus helios baya büyük bir kasa ve 2022'de 5800x3d aldım. 3d cache kullanan last of us'un gölgelendirmesinde mesela yine 90 dereceyi görüyor. işlemci %20 30 çalışıyor ısınan işlemci değil 3d cache. yani en iyi soğutmayı da alsan bazı şeylerde yapacak bir şey yok. h170i dediğin de 420mm sanırım? bence gerek yok.
-
-
Selam ustad, biraz nostaljimiz olsun.
Intel Xeon E3 1265L v3 @ 3104.83 MHz - CPU-Z VALIDATOR (x86.fr)
-
ooo hocam görüşemiyoruz nasılsınız?
nostalji sonuçlar her zaman welcome bizde, bekleriz bu tip sonuçları hani eski vs demeyin. bizim özel merakımız var hatta bir ara en düşük sonuç diye resmen klasik işlemci sonuçları gelmişti.
-
Ram kontrolcü her işlemcide farklı mı çalışıyor 11600kf'de 3733 16 16 36 çalıştırdığım b die ramler 11700kf'de boot olmadı, 3600 15 15 35 yaptım (gear 1).
Bu 11700kf takoz çıktı galiba 4.9ghz 1.4v stabil, 5ghz 1.45v stabil değil optimum nokta 4.9ghz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VETERINARY -- 11 Eylül 2024; 0:33:34 >
-
rog z590 anakartta önce 11700k vardı sonra 11900kf taktım ve 11700k varken gear2 oluyordu diye hatırlıyorum ben. gear1 olması için 11900 serisi lazım ya da anakart 11900 serisini görünce direkt gear1 yapmaya çalışıyor gibi bir şeydi. 11900 ile gear2 elle seçip 4000 cl16 falan yaptım yemiyor mesela diyor illa abi gear1 yap o da 3600'de oluyor. 11700'ler 11900 olamamış çipler zaten ve bendeki 11700 de uçup kaçmıyordu 4.9 dediğin gibi ama turbo'da. 5 görmüyordum pek ama 11900 5.3ghz oluyor turboyla.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X