Şimdi Ara

İşlemcim aşırı ısınıyor. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
2.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Macunu doğru şekilde sürememiş olabilirsin yine. İşlemcinin tam ortasına leblebi büyüklüğünde (hatta biraz daha küçük) macun sık ve hiç bir şeyle yaymadan heatsinki işlemciye oturt, bir kaç saniye elinle bastır ve hafif sağa sola yayma hareketi yap. Macunu yüzeyin her tarafına yaymana gerek yok önemli olan orta kısmı. Sıcaklıklar yine aynı olursa sensör yanlış okuyor demek zaten cpu voltajını da yanlış gösteriyor 1.68 olamaz o. biosu güncelleşirmen iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: jarsis

Macunu doğru şekilde sürememiş olabilirsin yine. İşlemcinin tam ortasına leblebi büyüklüğünde (hatta biraz daha küçük) macun sık ve hiç bir şeyle yaymadan heatsinki işlemciye oturt, bir kaç saniye elinle bastır ve hafif sağa sola yayma hareketi yap. Macunu yüzeyin her tarafına yaymana gerek yok önemli olan orta kısmı. Sıcaklıklar yine aynı olursa sensör yanlış okuyor demek zaten cpu voltajını da yanlış gösteriyor 1.68 olamaz o. biosu güncelleşirmen iyi olur

Anladım hocam teşekkür ederim. Önce BIOS'u güncelleştireyim sonra eğer bir değişme olmazsa dediğiniz gibi yapacağım. Umarım bu sefer olur.
  • Arkadaşım , aşırı derecede yanlış yönlendirilmişsin

Bir işlemci değişince bios update gerekli değildir.desteklemiyorsa gereklidir.anakartın modelinden araştırıp gerekli olup olmadıgına bakmak lazım.Bios update riskli bir iştir.Gerek yoksa uğraşma boşuna.Ayrıca biostan ötürü işlemci destekelememe durumlarında işlemcinin hiç çalışmaması lazım..

Anakartın modeli nedir ?
  • Bios update yapman gerekiyor. aşağıda ingilizcesi şu sayfadan aldım :

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?softwareitem=pv-86212-1&cc=us&dlc=en&lc=en&os=4062&product=3686671&sw_lang=

"IPIBL-LB Motherboard BIOS update improves system thermal performance and updates fan curve for processor support."

aşağıdaki biosu indir ve elektriklerin kesilmeyeceğini göze alarak çalıştır. backup falan vardır o şu anki biosunu yedekleme işlemi yapar.

http://ftp.hp.com/pub/softlib/software11/COL34762/pv-86212-1/sp46442.exe

macunlama olayını daha fazla bence kurcalama önemli olan fanlar dönüyormu ve soğutucu işlemciye tam oturtuldu mu? işlemci demirine çalışırken dikkatlice elle kontrol et. sıcak mı diye. sıcak yumurta kıvamında ise o işlemci sıcaktır. ılık ise sadece bios yanlış gösteriyordur.

eğere fanlar dönüyor ve soğuucu da tam oturdu ise iki ihtimal olabilir:

ya işlemci bozuk yada yıpranmış

yada güç kaynağın dandik az voltaj veriyor işlemciyi iyi besleyemiyordur.

makina kilitleniyor mu? oyun vb. oynayıp ısıt işelmciyi bakalım kilitlenecek mi? yada çözümleri değerlendir.

• quote:

Orijinalden alıntı: turkuazim

Bios update yapman gerekiyor. aşağıda ingilizcesi şu sayfadan aldım :

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?softwareitem=pv-86212-1&cc=us&dlc=en&lc=en&os=4062&product=3686671&sw_lang=

"IPIBL-LB Motherboard BIOS update improves system thermal performance and updates fan curve for processor support."

aşağıdaki biosu indir ve elektriklerin kesilmeyeceğini göze alarak çalıştır. backup falan vardır o şu anki biosunu yedekleme işlemi yapar.

http://ftp.hp.com/pub/softlib/software11/COL34762/pv-86212-1/sp46442.exe

macunlama olayını daha fazla bence kurcalama önemli olan fanlar dönüyormu ve soğutucu işlemciye tam oturtuldu mu? işlemci demirine çalışırken dikkatlice elle kontrol et. sıcak mı diye. sıcak yumurta kıvamında ise o işlemci sıcaktır. ılık ise sadece bios yanlış gösteriyordur.

eğere fanlar dönüyor ve soğuucu da tam oturdu ise iki ihtimal olabilir:

ya işlemci bozuk yada yıpranmış

yada güç kaynağın dandik az voltaj veriyor işlemciyi iyi besleyemiyordur.

makina kilitleniyor mu? oyun vb. oynayıp ısıt işelmciyi bakalım kilitlenecek mi? yada çözümleri değerlendir.

Hocam kafam karıştı iyice ya. Az önce bilgisayarı boşta bıraktım kendini uyutmuş. Açmaya çalıştım fakat açılmadı. Power tuşuna basılı tutarak kapadım açtığımda ise bilgisayarı kilitli (yani uykuda) gösterdi. Açarken biraz dondu. Donmayla ilgili olduğu için önemli olduğunu düşündüm. Kapağı açıp baktım fan tıkır tıkır çalışıyor, demir çubuğun etrafı da ılık denebilir. Oyun açtım fakat sadece ısıya bakmak için. İlk macun sürdüğümde oyun esnasında 100 dereceye kadar çıkıyordu macunu ikinci kez sürdüğümde 80 dereceye kadar düştü. Bir de hocam ben ne yapayım şimdi? (Anakartım ASUS IPIB-LB Benicia @ahmetkep hocam.)

İşlemcim aşırı ısınıyor.

Görüntüyü Everest'ten aldım beyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brotherho0d -- 5 Aralık 2011; 18:30:13 >

• başlangıç olarak bios update yap yukarda linkini verdim. ingilizceden anladığım kadarıyla yukarıdakinin türkçesi:
    yeni bios sistem termal performansını geliştirir ve cpu desteği için fan ayarlamaları yapar diyor.
    kısaca ben senin yerinde olsam bios update yapardım ama tabi birkaç kişinin fikrini de bekleyebilirsin.

update yaptın birşey değişmeyebilir.

o zaman voltaj değerlerini kontrol et. özellikle 12V olması gereken değer kaçlarda.
  • quote:

başlangıç olarak bios update yap yukarda linkini verdim. ingilizceden anladığım kadarıyla yukarıdakinin türkçesi:
    yeni bios sistem termal performansını geliştirir ve cpu desteği için fan ayarlamaları yapar diyor.
    kısaca ben senin yerinde olsam bios update yapardım ama tabi birkaç kişinin fikrini de bekleyebilirsin.

update yaptın birşey değişmeyebilir.

o zaman voltaj değerlerini kontrol et. özellikle 12V olması gereken değer kaçlarda.

Hocam son verdiğim resimde de değerler yüksek mi? Bu arada sayfayı Türkçe'ye çevirdim, dediğiniz gibi yazıyor. Bir de BIOS güncellemesini güvenli modda yapmam gerekiyor değil mi?
  • Öncelikle flood yaptığım için özür dilerim ama yapmam gerekli. @turkuazim hocamın dediği gibi oyuna girip denedim (Assassin's Creed Brotherhood). Oyun E4600 de kastığı gibi kasıyor full çözünürlükte medium grafik ayarlarında. Ve hızı resimdeki gibi oluyor. Ayrıca BIOS Updateyi yapamadım bitmesine ramak kala takılıyor 3 kere oldu böyle. Ve oyun arada donuyor. Resim:
     İşlemcim aşırı ısınıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brotherho0d -- 5 Aralık 2011; 22:42:48 >
  • değerler normal, biosunu güncelleştir ve sıcaklıkları gösteren yeni bir ss gönder güvenli mod şart değil, ben direk windowstan anakart update programıyla güncelledim biosumu birçok kez. sorun çıkmaz elektrikler kesilmediği sürece.
  • quote:

değerler normal, biosunu güncelleştir ve sıcaklıkları gösteren yeni bir ss gönder güvenli mod şart değil, ben direk windowstan anakart update programıyla güncelledim biosumu birçok kez. sorun çıkmaz elektrikler kesilmediği sürece.

Hocam iyi ki denememişim 1 saat önce elektrikler kesildi . Bu gün hava şartları iyi değil Bursa'da. Her an gidebilir elektrikler. Bu gün deneyemeyeceğim. Bir de hocam denedim güvenli modda BIOS updateyi(Zaten HP kendi updateliyor.) ama üç kere denememe rağmen hep bitmesine ramak kala takıldı. Bu arada BIOS güncelleşmesinden sonra oyundaki donmaların gitme ihtimali var değil mi?

• bios güncellemesi performansı artırmaz sadece yanlış sensör okumalarını ve sıcaklık sorunlarını çözebilir onun dışında bir etkisi olmaz.
  • quote:

bios güncellemesi performansı artırmaz sadece yanlış sensör okumalarını ve sıcaklık sorunlarını çözebilir onun dışında bir etkisi olmaz.

Sıcaklık biraz canımı sıktı kaç gündür uğraşıyorum. BIOS Update de olmadı zaten. Gerçeği sadece "Güvenli Mod" da denedim ama. Bir de normal modda deneyeyim en iyisi. Zaten sıcaklık performansı etkilemez mi hocam ?
  • evet işlemci yanmamak için hızını düşürüyor olabilir c2d larda var mı o özellik bilmem ama. sıcaklık düşerse daha istikrarlı çalışır tabi
  • Anakartın modeli asusun resmi sitesinde yok.Enteresan bir durum.Hp için özel çıkmış bir kart galiba.O yüzden işlemci desteği ile ilgili bir araştırmada yapılamıyor.Hp nin sitesindede bios numaraları ve işlemci desteği ile ilgili bir bilgide yok.Bios update yapınca düzeleceğini sanmıyorum.İşlemci soğutucusunun 4 pinide sağlam bir şekilde oturmuyo olabilir.sıktıktan sonra tüm pinleri el yordamıyla kontrol edin.oynayan varsa oturmuyo olabilir kanımca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkep

Anakartın modeli asusun resmi sitesinde yok.Enteresan bir durum.Hp için özel çıkmış bir kart galiba.O yüzden işlemci desteği ile ilgili bir araştırmada yapılamıyor.Hp nin sitesindede bios numaraları ve işlemci desteği ile ilgili bir bilgide yok.Bios update yapınca düzeleceğini sanmıyorum.İşlemci soğutucusunun 4 pinide sağlam bir şekilde oturmuyo olabilir.sıktıktan sonra tüm pinleri el yordamıyla kontrol edin.oynayan varsa oturmuyo olabilir kanımca.

Hocam son baktığımda bir oynama yoktu ama bilemiyorum macun tam ortaya fazla mı geldi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brotherho0d

quote:

Anakartın modeli asusun resmi sitesinde yok.Enteresan bir durum.Hp için özel çıkmış bir kart galiba.O yüzden işlemci desteği ile ilgili bir araştırmada yapılamıyor.Hp nin sitesindede bios numaraları ve işlemci desteği ile ilgili bir bilgide yok.Bios update yapınca düzeleceğini sanmıyorum.İşlemci soğutucusunun 4 pinide sağlam bir şekilde oturmuyo olabilir.sıktıktan sonra tüm pinleri el yordamıyla kontrol edin.oynayan varsa oturmuyo olabilir kanımca.

Hocam son baktığımda bir oynama yoktu ama bilemiyorum macun tam ortaya fazla mı geldi acaba?

macunun fazla gelmesi sorun değil.ben biosu uçurmanızdan endişeleniyorum.yanlış bir bios yüklemek veya yükleme anında sorun yaşamak anakartı uçurabilir.biostan önce diğer durumları kontrol etmek gerekir.

anakartı load defaults yapıp save yapmayı deneyin.fan rpm hızlarında sorun olabilir.bu düzeltebilir.

kasa yan kapağı açık vaziyettemi duruyor denemelerinizde ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Brotherho0d

quote:

macunun fazla gelmesi sorun değil.ben biosu uçurmanızdan endişeleniyorum.yanlış bir bios yüklemek veya yükleme anında sorun yaşamak anakartı uçurabilir.biostan önce diğer durumları kontrol etmek gerekir.

anakartı load defaults yapıp save yapmayı deneyin.fan rpm hızlarında sorun olabilir.bu düzeltebilir.

kasa yan kapağı açık vaziyettemi duruyor denemelerinizde ?

Kapak kapalı hocam. Bu arada BIOS başarıyla yüklendi dedi ve everestten baktığım kadarıyla BIOS 5.19 dan 5.43 e yükselmiş. Yükleme anında sorun yaşamadım. Şu an işlemcimi de görüyor pc ama, Sıcaklığı boştayken min.47 max.60 gördüm. Oyun açtığımda 92 derecelerde falan. (Assassin's Creed Brotherhood) Fan çok hızlı dönüyor.Yan tarafını açıp demir çubuğa elimi yaklaştırdım ılık gibiydi çubuk. Yani aşırı sıcak değildi. Sonra kapağı kapadım. Arkadaki fanı değiştirmemi önerir misiniz hocam?

• okulda resimleri görememiştim. yukarıda cpu voltaj ve sıcaklıklarını verdiğin görüntüye benzer şekilde 12 Volt olması gereken değeri gönderebilir misin?
    güç kaynağın kaç watt lık?

anakartın resmine baktım işlemcinin solunda dörtlü girişe sahip bir güç girişi var ona güç verdin mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkuazim -- 6 Aralık 2011; 0:17:40 >
  • quote:

okulda resimleri görememiştim. yukarıda cpu voltaj ve sıcaklıklarını verdiğin görüntüye benzer şekilde 12 Volt olması gereken değeri gönderebilir misin?
    güç kaynağın kaç watt lık?

anakartın resmine baktım işlemcinin solunda dörtlü girişe sahip bir güç girişi var ona güç verdin mi?

Tam olarak anlayamadım kusura bakmayın. Bilgilerim sınırlı. Güç kaynağı resimde 65W diye gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brotherho0d -- 6 Aralık 2011; 0:27:33 >
  • http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html

linkinde resim var orada voltages sekmesi dikkat edince sende 12V bilglerinin olmadığını hayretler içinde farkettim şimdi.
    herhangi okuyabilen başka bir programla baktığında 12V değeri 12V 'dan düşükse işlemci ve diğer bileşenler çok ısınır. stabilite bozulur. tipik değerler linkdeki resimde var.
    sendeki anakart neden okumuyor acaba?
    güç kaynağının kaç watt olduğu kasa açıkken güç kaynağı üstündeki kağıttan okursun. tablo şeklinde verilir genelde.
    4 pinli güç girişi anakarta takılı mı? işlemcinin yanında olan.

her an yatmaya gidebilirim artık yarın bakabilirim.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.