Şimdi Ara

İşlemcim aşırı ısınıyor. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
2.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Brotherho0d

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkep

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkep

Anakartın modeli asusun resmi sitesinde yok.Enteresan bir durum.Hp için özel çıkmış bir kart galiba.O yüzden işlemci desteği ile ilgili bir araştırmada yapılamıyor.Hp nin sitesindede bios numaraları ve işlemci desteği ile ilgili bir bilgide yok.Bios update yapınca düzeleceğini sanmıyorum.İşlemci soğutucusunun 4 pinide sağlam bir şekilde oturmuyo olabilir.sıktıktan sonra tüm pinleri el yordamıyla kontrol edin.oynayan varsa oturmuyo olabilir kanımca.

Hocam son baktığımda bir oynama yoktu ama bilemiyorum macun tam ortaya fazla mı geldi acaba?

macunun fazla gelmesi sorun değil.ben biosu uçurmanızdan endişeleniyorum.yanlış bir bios yüklemek veya yükleme anında sorun yaşamak anakartı uçurabilir.biostan önce diğer durumları kontrol etmek gerekir.

anakartı load defaults yapıp save yapmayı deneyin.fan rpm hızlarında sorun olabilir.bu düzeltebilir.

kasa yan kapağı açık vaziyettemi duruyor denemelerinizde ?

Kapak kapalı hocam. Bu arada BIOS başarıyla yüklendi dedi ve everestten baktığım kadarıyla BIOS 5.19 dan 5.43 e yükselmiş. Yükleme anında sorun yaşamadım. Şu an işlemcimi de görüyor pc ama, Sıcaklığı boştayken min.47 max.60 gördüm. Oyun açtığımda 92 derecelerde falan. (Assassin's Creed Brotherhood) Fan çok hızlı dönüyor.Yan tarafını açıp demir çubuğa elimi yaklaştırdım ılık gibiydi çubuk. Yani aşırı sıcak değildi. Sonra kapağı kapadım. Arkadaki fanı değiştirmemi önerir misiniz hocam?

turkuazim isimli arkadaş işlemcinin yanındaki 4 pinli soketten bahsetmiş ama o soket takılı olmasa zaten pc çalışmaz.bakmanıza gerek yok..

- Yan kapağı açın ısı değerlerinde ne kadar değişiklik oluyor ?

- Biosu default ayarlara getirdiniz mi ?

• Hocam Yan kapağı açtığımda değerler 1-2 derece oynuyor. (Yan kapak buz gibi bu arada.) Demir çubuk ılık. Fakat oyuna girip denemedim. Bir de BIOS'u nasıl defaulta getireceğim? Güç kaynağını üzerindeki tabloda:
    INPUT: 100-127V ~/ 8A
    200-240V ~/ 4A
    OUTPUT: +12V /19A max.
    -12V /0.8 max. yazıyor. (Sadece 12V yazanları aldım. Daha fazla değer var. Japonca yazılar falan. Anca bunu anladım.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brotherho0d -- 6 Aralık 2011; 16:48:03 >
  • başka 12V yok olsa zaten 12V1, 12V2, ... şeklinde yazıyorlar. güç kaynağın en fazla 300 wattlıklardan. sonuç olarak ekran kartında ddr3 yada ddr5 ram kullanıyorsa güç kaynağın sistemi tam besleyemiyor, az voltaj yüksek ısıya neden olabilir. kapağı açmışken 4 soketli güç girişi anakarta takılı değil mi? çünkü o extra mosfetleri ve pcı-exp kartlara besleme yapar. senin güç kaynağın kötü.

biosa F1 veya del tuşu ile gir oradan load setup defaults seçeneğine yes cevabı verip kaydedip çıkacaksın.

kendi kullandığım bilgisayarda örnek vereyim 12v1 12v2 18A olan termalthake 500 watt kullanıyorum. güç tüketen ana parçalar: 3 hdd+E6800+vga ati 6850 güç kaynağının yetersizlikleri oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkuazim

başka 12V yok olsa zaten 12V1, 12V2, ... şeklinde yazıyorlar. güç kaynağın en fazla 300 wattlıklardan. sonuç olarak ekran kartında ddr3 yada ddr5 ram kullanıyorsa güç kaynağın sistemi tam besleyemiyor, az voltaj yüksek ısıya neden olabilir. kapağı açmışken 4 soketli güç girişi anakarta takılı değil mi? çünkü o extra mosfetleri ve pcı-exp kartlara besleme yapar. senin güç kaynağın kötü.

biosa F1 veya del tuşu ile gir oradan load setup defaults seçeneğine yes cevabı verip kaydedip çıkacaksın.

kendi kullandığım bilgisayarda örnek vereyim 12v1 12v2 18A olan termalthake 500 watt kullanıyorum. güç tüketen ana parçalar: 3 hdd+E6800+vga ati 6850 güç kaynağının yetersizlikleri oluyor.

Tamam hocam BIOS ayarlarını varsayılan yaptım. Şimdi sorun güç kaynağımda mı diyorsun yani? Onu mu değiştirmem gerekicek? Bir de "ekran kartın ddr3 ya da ddr5 ram kullanıyorsa" sözünüzü anlayamadım. Hocam bir de ben oyunlarda bir performans artışı beklerken bir artış göremedim yeni işlemcimden. Ayrıca oyun biraz donuyor. (ACB)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brotherho0d -- 6 Aralık 2011; 18:30:40 >

• yanlş gösterge eğer o sıcaklığa çıkmı olsa oktan meftaa ! bende e5700 lü sistem vardı 65 c yi geçince reset atıp kapanıyordu :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: tzeberusx1

yanlş gösterge eğer o sıcaklığa çıkmı olsa oktan meftaa ! bende e5700 lü sistem vardı 65 c yi geçince reset atıp kapanıyordu :D

Zaten bu HWMonitor'e pek güvenmiyorum .Başka da program bilmiyorum. Umarım voltajı yanlış göteriyordur. Bir de şu kasma sorunu canımı çok sıktı. E4600'de donmayan oyun E7600'de donuyor ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brotherho0d -- 7 Aralık 2011; 18:07:59 >
  • ramde sorun olabilir veya işlemci yeiemyo olabilir ekran kartına hw monitör yerine everrst bilgisayar algılayıcıya bak bakalım bide ordan ss koy ?
  • quote:

ramde sorun olabilir veya işlemci yeiemyo olabilir ekran kartına hw monitör yerine everrst bilgisayar algılayıcıya bak bakalım bide ordan ss koy ?

İşlemcim aşırı ısınıyor.

Hocam buyurun burdaki sıcaklık değerleri normal sanırım. Fakat voltaj olayı gerçekten canımı sıktı.
  • quote:

quote:

ramde sorun olabilir veya işlemci yeiemyo olabilir ekran kartına hw monitör yerine everrst bilgisayar algılayıcıya bak bakalım bide ordan ss koy ?

İşlemcim aşırı ısınıyor.

Hocam buyurun burdaki sıcaklık değerleri normal sanırım. Fakat voltaj olayı gerçekten canımı sıktı.

BIOS a girip Restore Default Setting gibi bir menü var mı? Ki kesin olmalı Load Default Settings gibi birşey de olabilir sanırım kısa yolu F10 da ama BIOS a girip o menüye bağ. Onu yap anakart standart ayarlarına dönüyor, voltaj bana cok gibi geldi. Belki onu normal seviyeye alır ve senin işlemci de fazla ısınmaz.

• hocam son attığın ss e baktımda kasanın içi iyi havalanmıyo çünkü sadece cpu değil anakart ekran kartı ve haddisk de boş vaziyette sıcak 61 derece anakart olmaz ayrıca kafa fanının hızı ve cpu fanın hızı düşük büyük ihtimalle gün kaynağında problem var
    yüksüz durumda budur
     İşlemcim aşırı ısınıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taygun19

hocam son attığın ss e baktımda kasanın içi iyi havalanmıyo çünkü sadece cpu değil anakart ekran kartı ve haddisk de boş vaziyette sıcak 61 derece anakart olmaz ayrıca kafa fanının hızı ve cpu fanın hızı düşük büyük ihtimalle gün kaynağında problem var
    yüksüz durumda budur
     İşlemcim aşırı ısınıyor.

Hocam yani ana fan ve güç kaynağını değiştirirsem bu ısınmanın öüne geçebilir miyim? @Leroyy hocam dediğinizi yaptım benim BIOS'umda Load Default Settings vardı. Ama bu voltaj niye böyle anlamadım doğrusu.

• quote:

quote:

hocam son attığın ss e baktımda kasanın içi iyi havalanmıyo çünkü sadece cpu değil anakart ekran kartı ve haddisk de boş vaziyette sıcak 61 derece anakart olmaz ayrıca kafa fanının hızı ve cpu fanın hızı düşük büyük ihtimalle gün kaynağında problem var
    yüksüz durumda budur
     İşlemcim aşırı ısınıyor.

Hocam yani ana fan ve güç kaynağını değiştirirsem bu ısınmanın öüne geçebilir miyim? @Leroyy hocam dediğinizi yaptım benim BIOS'umda Load Default Settings vardı. Ama bu voltaj niye böyle anlamadım doğrusu.

tabi ısınma problemi ortadan kalkacaktır çünkü belli kasa iyi havalanmıyor voltaj konusuna gelince güç kaynağınızı değiştirdikten sonra birdaha bakın bakalım birde haddisk in önüne bir adet fan veya direkt anakarta üfleyen bir fan takarsanız daha iyi olacaktır

• quote:

quote:

quote:

yüksüz durumda budur
     İşlemcim aşırı ısınıyor.

tabi ısınma problemi ortadan kalkacaktır çünkü belli kasa iyi havalanmıyor voltaj konusuna gelince güç kaynağınızı değiştirdikten sonra birdaha bakın bakalım birde haddisk in önüne bir adet fan veya direkt anakarta üfleyen bir fan takarsanız daha iyi olacaktır

Teşekkür ederim önerileriniz için. Bu iş gerçekten canımı sıkmaya başladı. Bu kadar zahmetli olacağını tahmin bile edemedim.

• quote:

quote:

İşlemcim aşırı ısınıyor.

işlemcinizin ısınma sebebi voltajj malesef anakartınızın +12 v değerlerinde sorun var gibi gözüküyor belki powerdan belkide anakarttan ama o voltaj düşürülmeli isteseniz bana telefondan iletişim kurun yardımcı olamya çalışıyım veya anakartınızda sıcaklık gösteren bir bölüm olcak malesef o anakartı hiç kulanmadım ama o sıcaklık gösteren bölümde cpu voltages diye birşey yazması gere kiyor o kısımdan voltajı yaklaık 0.250 kadar düürmeniz gerekiyor veya 0.270 gibi bir değer indirilmeli yoksa makina yanacak !

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emrah.kas

bilgisayarı ilk başlattığında,yani power tuşuna bastığın andan itibaren sürekli f10 tuşuna bas

Hocam kusura bakmayın pek anlamam bu işlerden. Setup'a girdiğim zaman çıkan menüyü atıyorum voltage veya cpu tarzından birşey bulamadım. Zamanınızı alıyorum kusura bakmayın.
    2 resim çektim bu arada:
     İşlemcim aşırı ısınıyor.

İşlemcim aşırı ısınıyor.

power veya bot kısmında cpu voltages diye bir kısım olamsı gerekiyor ordan değerleri dediğim gibi ya -0.250 veya -0.270 gibi bir değerlere indirmeniz gerekiyor

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emrah.kas

bilgisayarı ilk başlattığında,yani power tuşuna bastığın andan itibaren sürekli f10 tuşuna bas

Hocam kusura bakmayın pek anlamam bu işlerden. Setup'a girdiğim zaman çıkan menüyü atıyorum voltage veya cpu tarzından birşey bulamadım. Zamanınızı alıyorum kusura bakmayın.
    2 resim çektim bu arada:
     İşlemcim aşırı ısınıyor.

İşlemcim aşırı ısınıyor.

power veya bot kısmında cpu voltages diye bir kısım olamsı gerekiyor ordan değerleri dediğim gibi ya -0.250 veya -0.270 gibi bir değerlere indirmeniz gerekiyor

Hocam baktım fakat öyle bir seçenek yok bootda veya power'da ss aldım isterseniz koyabilirim. Ürküttünüz beni hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brotherho0d -- 9 Aralık 2011; 17:05:47 >

• koyarsanız iyi olur iyiliğiniz için
  • quote:

koyarsanız iyi olur iyiliğiniz için

Power:
     İşlemcim aşırı ısınıyor.

Boot1:
     İşlemcim aşırı ısınıyor.

Boot2:
     İşlemcim aşırı ısınıyor.

• anlamadım gitti nasıl olurda voltajı ayarlamyamayız bios çokmu eski acaba :( acaba anakart a ayit programların arasında bios mod varmı ? ordan ayarlamayı denesek bide ?
  • quote:

anlamadım gitti nasıl olurda voltajı ayarlamyamayız bios çokmu eski acaba :( acaba anakart a ayit programların arasında bios mod varmı ? ordan ayarlamayı denesek bide ?

Hocam BIOS 5.19 du 5.43 yaptım geçenlerde. Bu arada dediğinizi nasıl yapıcaz acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brotherho0d -- 10 Aralık 2011; 15:35:13 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.