Şimdi Ara

İşlemcim Çift Çekirdek İşlemci mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşım biz X2 lerin yanında yetersiz kalıyor diye fiyatı nedeniyle şöylemiştik önceleri. Tabi kalkıp eskisi gibi X2 4000 le falan kıyaslayamazsın zira fiyatı elvermez.

Şimdi ise 85$ lık fiyat ile alt kesime de hitap ediyor. Ucuz bir de C2D destekli anakart aldımmı yeme de yanında yat. Sonuçta geleceğe daha yatkın olur.

Burada yaptığımız öneriler durum ve koşullara göre değişiklik gösterecektir.
  • Çift çekirdek
  • +1907
    quote:

Orjinalden alıntı: ases64

cift cekirdekli ama bunun cekirdekleri karpuz cekirdegi gibi core2duo lar gibi kayisi cekirdegi degil. yani pek bi ise yaramiyor.benim gorusum.bendede PD 945 var ama aldigima pismanim ki birde o zaman aldigim parayla su anda core2duo 6600 aliniyor.. satsan satilmiyor atsan atilmiyor. bence pd ler kotu bir islemci. p4 lerden bir farki yok.
  • Valla her halukarda PD serisi P4 ten iyidir.

Yeğenlerimden birinde PD, diğerinde P4 var, arada hissedilir ve önemli bir fark var bence. (Hızları aynı)

PentiumD yi zamanında kötülememizin nedeni AMD nin daha ucuz ve daha az ısınıyor olması idi. Ve oyunlarda daha iyi olmasıydı.

Ancak o zamanlarda işlemciler 200-300$ dı ve bunlara iyi ekran kartları takılıyordu ve işlemci etkin rol oynuyordu. Ancak şu an bunlar çok ucuz ve orta ile alt seviye kartlarla kullanılıyor ve bunlarda da olası bir işlemci darboğazı söz konusu değil. Yani AMD nin artısından biri gidiyor. Zaten intel multimedyada daha iyiydi.

Ama şu var AMD ler Pd ye göre çok az ısınıyor ve daha az enerji tüketiyor. Yani performans amacı ve güncelleme düşünülmeyen, yani bir nevi ayda yılda bir oyunluk ve internet ile film bilgisayarı dediğimiz bilgisayar toplamasında ideal seçim olur, bu şekilde bir kullanımı yıllarca götürür.

• PD<X2<C2D
  • quote:

Orjinalden alıntı: klavyepc.com

PD<X2<C2D

• çift ama ileriyi dönük değil
  • @DRAGON711

Hangisi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

@DRAGON711

Hangisi.

DigitalWorld Tarih 24 Mayıs 2007; 2:56:39
    Valla her halukarda PD serisi P4 ten iyidir.

Yeğenlerimden birinde PD, diğerinde P4 var, arada hissedilir ve önemli bir fark var bence. (Hızları aynı)

PentiumD yi zamanında kötülememizin nedeni AMD nin daha ucuz ve daha az ısınıyor olması idi. Ve oyunlarda daha iyi olmasıydı.

Ancak o zamanlarda işlemciler 200-300$ dı ve bunlara iyi ekran kartları takılıyordu ve işlemci etkin rol oynuyordu. Ancak şu an bunlar çok ucuz ve orta ile alt seviye kartlarla kullanılıyor ve bunlarda da olası bir işlemci darboğazı söz konusu değil. Yani AMD nin artısından biri gidiyor. Zaten intel multimedyada daha iyiydi.

Ama şu var AMD ler Pd ye göre çok az ısınıyor ve daha az enerji tüketiyor. Yani performans amacı ve güncelleme düşünülmeyen, yani bir nevi ayda yılda bir oyunluk ve internet ile film bilgisayarı dediğimiz bilgisayar toplamasında ideal seçim olur, bu şekilde bir kullanımı yıllarca götürür.
    Ya arkadaşlar inceleyelim de konuşalım bu arkadaş gibi

• çift çekirdek işte yaw...daha neden uzatıp amd lerle kıyaslamaya başladınız anlamadım...
  • çift
  • Karşılaştırma yok. Bazı arkadaşlar eski yorumlara bakarak çok kötü diyor.

Ben de eski yorumlarımın (PD için kaç defa almayın dedim.) neden PD kötü yönünde olduğunu açıkladım olay bu.

Ayrıca sigara sağlığa zararlı değildir, sigara öldürür!
  • quote:

hayatım boyunca hiç bikere bile olsun kullanmadım hocam, başlamaya da niyetim yok burda egolarımı tatmin ediyorum içerek
  • quote:

Orjinalden alıntı: tuffurchin

quote:

hayatım boyunca hiç bikere bile olsun kullanmadım hocam, başlamaya da niyetim yok burda egolarımı tatmin ediyorum içerek

Sen sen ol burada da içme.Ne olur ne olmaz.

• quote:

Orjinalden alıntı: ^^prince^^

çift çekirdek merak etme

• quote:

Orjinalden alıntı: djkivi

quote:

çift çekirdek merak etme

kardeş biz bu topici gömmüştük..3gün sonra neden çıkardın geldin yeryüzüne
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: djkivi

quote:

çift çekirdek merak etme

kardeş biz bu topici gömmüştük..3gün sonra neden çıkardın geldin yeryüzüne

• @Orgeneral_ : pasif içici durumuna düşüyorsunuz dimi.. bıraktım o günden sonra cuvarayı,kusura bakmayın yaw
  • quote:

@Orgeneral_ : pasif içici durumuna düşüyorsunuz dimi.. bıraktım o günden sonra cuvarayı,kusura bakmayın yaw

pasif içicilikte laf mı kardeş.Konudaki yazıları okuyamıyorum.Etrafı sis duman bürümüş.
    Neyse ki bırakmışsın.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.