478 pin 3.00 ghz işlemcim aldıgım silverstone işlemcı sogutusunu kullanmaya basladıktan sonra boşta 15-16 yük halinde 20-24 dercelerı arasında oluyor - sıcaklık ölcümünu everst ultimateyle yaptım - normalde bu ıslemcının sıcaklıgı 50-55 derece arası yuk halınde 70-75 oluyormus benım işlemcım cok soguk acaba bı sorun olur mu
ne olacak dostum adamlar -196°C de Overclock yapıyorlar.. senin işlemci 16C görmüş çok mu. zaten 478 ler ısınmaz fazla.
bu soruyu sorarken dalga geçmiyosun dimi. diyosunki silverstone soğutucu taktım işlemci 16 derece oldu.soğuk olsun diye takmadınmı zaten..işlemci yük altına nasıl soktun ?
Herhangi bir sorun olmaz, niye olsunki.. Arkadaşında söylediği gibi adamlar LN2'yle işlemciyi -180 Derecelerde çalıştırıyolar..
Hocam işlemcinin üstüne battaniye filan ört yoksa bilgisayar arada donma yapabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: med_cezir91
Hocam işlemcinin üstüne battaniye filan ört yoksa bilgisayar arada donma yapabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: antakyaaa
478 pin 3.00 ghz işlemcim aldıgım silverstone işlemcı sogutusunu kullanmaya basladıktan sonra boşta 15-16 yük halinde 20-24 dercelerı arasında oluyor - sıcaklık ölcümünu everst ultimateyle yaptım - normalde bu ıslemcının sıcaklıgı 50-55 derece arası yuk halınde 70-75 oluyormus benım işlemcım cok soguk acaba bı sorun olur mu
çok merak ediyorum bu ölçümlerde ortam sıcaklığı kaç dereceydi ?
bu sogutucu ucuz dıye aldım sadece 15 tlydi ustunde 2 tane 6 cmlık fan var kasanın on ve arka tarafında 12 cmlık fan var kasanın yanında islemcının hemen ustunde 8 cmlık fan var power suplyın altında 12 cmlık fan var ve fan kontrolcum olmadıgı ıcın hepsı tam hızda calısıyor işlemcı ısılarının o kadar dusebılecegını bılmedıgım ıcın sızlere sormak ıstedım cevablar ıcın tesekkurler
quote:
Orijinalden alıntı: jackal___61
bu soruyu sorarken dalga geçmiyosun dimi. diyosunki silverstone soğutucu taktım işlemci 16 derece oldu.soğuk olsun diye takmadınmı zaten..işlemci yük altına nasıl soktun ?
pirime95 adlı programla
quote:
Hocam Allah razı olsun senden.Moralim bozuktu çok iyi geldi.
işlemcinin o kadar soğuk olması imkansız , oda sıcaklığı 25-30 derece iken işlemci asla 15-20 derece olamaz .. kullandığınız program yanlış ölçüm yapıyor biostan bakarsanız daha sağlıklı olur
55 ten 15 e düşüş çok garip :D
yani eski fanın çok kötü ise 55 olabilir benimde stok fanla 35 falandı core 2 duo.iyi soğutucu aldım en az 18 derece yi gördüm.p4 ünde 15 olabilmesi mümkün.ama yükte 25 biraz ilginç
quote:
puhahaaaa
oda sıcaklığının 25 derece ve üstü olduğu evlerde nasıl oluyorda fanla 16 dereceye düşürüyorsun imkansız birşey program doğru çalışmıyordur en sağlıklısı bios dan girip bakman
quote:
Orijinalden alıntı: bassman93
oda sıcaklığının 25 derece ve üstü olduğu evlerde nasıl oluyorda fanla 16 dereceye düşürüyorsun imkansız birşey program doğru çalışmıyordur en sağlıklısı bios dan girip bakman
biosatan baktı 18 derece gosterıyor kasada toplam 7 (kasanın ön ve arkasında 12 cm- power suplyın altında 12 cm-kasanın yan kapagında 12 cm- işlemcı fanının ustunde 2 tane 6 cm son olarak erkan kartının ustunde 8 cmlık fan)
quote:
Orijinalden alıntı: antakyaaa
quote:
Orijinalden alıntı: bassman93
biosatan baktı 18 derece gosterıyor kasada toplam 7 (kasanın ön ve arkasında 12 cm- power suplyın altında 12 cm-kasanın yan kapagında 12 cm- işlemcı fanının ustunde 2 tane 6 cm son olarak erkan kartının ustunde 8 cmlık fan)
dostum iyi güzel maşallah fanın bolda fizik kurallarına aykırı birşey söylediğinin farkında mısın ?
olmaması gereken bısey bılıyorum ama suan 15 derecede hatay/ antakyada hava sıcaklıgı 25 derece şuan
Büyük ihtimalle anakartın yanlış sıcaklık değerleri okuyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme