Şimdi Ara

Peteklerde sorun yok ama altı ne yapsam ısınmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
7.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sıfır binaya taşınalı 3. senem. Herşey yeni, ama her kış son 2 peteğin alt kısmında ısınma sorunu var.

Ev 90 m2
    9 m yi aşmayan petekler
    Kombi protherm lynx 24
    Son iki petek 1,20 - 1,50 m ve çapraz bağlantı
    Diğerleri 1 metrenin altında paralel bağlantı

Eve 2 hat döşenmiş, altı ısınmayan peteklerin hattı daha uzun ve bu hatta toplam 5 petek var. Bu durumla ilgili birçok şey denedim.

Örneğin, kombiyi 70 dereceye getirdim ve tüm peteklerin ısınmasını bekledim. Son 2 peteğin üstüne el değmeyecek sıcaklığa eriştiğinde bile, ne çıkış vanası ne de peteğin yarısından aşağısında herhangi bir ısı artması olmamış. Kombide bir sıkıntı olsa peteklerin üstü o kadar ısınamaz diye düşünüyorum. Yani kombi her peteğe sıcak su götürebiliyor. Ancak sorun, üstü deli gibi sıcakken çıkış vanasıi nasıl ısınmaz? Gelen sıcak su çıkarken vanayı ısıtması gerekmiyor mu?

Daha sonra sorunlu petekleri tek açıp denedim. Normalde hepsi açıkken altı ve çıkış vanası ısınmayan petekler, tek çalıştırdığımda gayet normal bir şekilde altı üstü ısındı. Yani bu durumda peteklerde de sorun olmadığı anlaşıldı.

Daha sonra her peteğe gelen ilk sıcak suyun üst vanaya gelip gelmediğini kontrol ettim, hiçbiri ters bağlanmamış.

Umarım bana yardımcı olabilirsiniz

• aylasahinturk A kullanıcısına yanıt
    Isınmayan iki petekten, aynı hattaki önceki petekleri kapatın son iki peteğe bakın eğer ısınmayan petekler ısınıyorsa önceki peteklere termostatik vanalar taktırabilirsiniz bu petekler kapanınca kapalı devre tesisat suyu kanalize olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az önce denedim. Evde toplam 8 petek var. Isınmayan peteğin önündeki 3 peteği kapatıp kombi sıcaklığı 68 dereceye gelene kadar çalıştırdım. Son iki peteğin orta kısımları ve çıkış vanasına giden bölüm biraz ısınmış, ancak en alt kısım soğuktu yine :(
  • aylasahinturk A kullanıcısına yanıt
    Bir peteğin üst ve alt kısmı arasında sıcaklık farkının olması normaldir ama alr bölüm çok fazla soğuk ise tesisatta tıkanıklık olabilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tesisatta tıkanıklık derken neyi kastetmektesiniz? tesisat ilk yılında da bu sorunu veriyordu. tıkanıklık varsa petek tek çalışırken neden her yeri ısınıyor? Sorun ısı farkı olması değil zaten hiç ısınmaması. Bence bizim tesisatçı, bakmakla kontrol etmekle anlaşılamayacak bir halt yemiş. Şimdi çık işin içinden çıkabilirsen :(
  • En sondaki petekler ısınmıyorsa öncelikle reglaj ayarı yapmayı deneyin. Ayarı yaptıktan sonra bir süre kaloriferi çalıştırıp peteklerin ısısını kontrol edin.

Saygılar....
  • kombinin altındaki tesisat filtresini temizleyin. tesisatta tahliye musluğu varsa suyu oradan boşaltın, tahliye vanası açıkken kombinin altındaki su ekleme vanasını açın sistemi yıkayın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Belli bir oda hiç ısınmıyor
    3 yıl önce açıldı
    Hiç bir petek ısınmıyor!
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Peteklerinizin altları tıkalı oldugu icin ısınmıyor arayın yardımcı olalım 5436299317

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.