Şimdi Ara

Kombiniz kaç derecede yanıyor uzak peteklerin altı ısınıyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Buderus gb 012 kombim var. Kombim 45 derecede yanıyor. Kombiye uzak 2 peteğin altları aşırı ılık oluyor. Ancak kombi 50 derece üstüne çıkınca altlar ısınıyor. Sizdede böyle durum varmı? Kombinizi kaç derecede yakıyorsunuz? Kombiye uzak peteklerinizin altı sizinde ılık mı? Petek temizliği yaptırdım. Çok verim alamadım

• balci1987 kullanıcısına yanıt
    Yeni tesisar dosendi eve .Bu kombiden taktik ayni model.Henuz denemedim ben buralar sicak daha oyle bi yaktim en dusuk 36 derece sanirim ufakdan isindi petekler.24 saate yakin calisti 7m3 harcamis.Ocak filan gunluk kullanimda.Kışın tuketim dahada artacakdir.Evde yalitim yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kisin 15 mtrekupu gozden cikarin derim yalitimsiz ev %30-40 fazla yaktirr

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çözüm bulabildiniz mi acaba benim sorunumda peteklerin alt kısmı neredeyse hiç ısınmıyor .bina yeni sıfır.Sorun neyden olabilir?

Birde ters bağlantı yapıldıysa nasıl tespit edebilirim kollektörden .

petekler çapraz değil paralel bağlı.
  • Hocam alt ile ust zaten ayni isida olmaz dye biliyorum.

Benim tesisat yeni dosenmisdi 1 ay once tam dolum ve hava alma islemleri de yaptilar.Sifir tesisat yinede alt kisimda sicaklik uste gore az bu normal bi durum.Ama hic sicaklik yoksa onu bilemem.

• hocam cevabınıza teşekkürler ancak benim kombi 45 derecede üstü eli yakarcasına sıcakken sanki alt kısımlara sıcaklık hiç ulaşmıyor muş gibi geliyor özellikle kombiye uzak odalarda durum daha da belirgin. pislik tutucuyu bir temizlemeyi denicem .korktuğum kombiler dizayn grubun dandik taiwan malı ditroo sundan . daha 1 yılda 3 kere arızalandı apartmanda herkesin ki sorunlu özellikle fan motorları kronik sorunlu.
  • Valla fazla anlamam ama manuel olmasin istedim (cevirmeli ayar dugmeleri) ve yogusmali olsun serviside iyy olsun sessiz calissin istedim.Birde zamaninda yaptirmadik mobil hat.Mecburen duvar uzerinden gitti borular.:) birazda etki ediyor gbi sanki oda sicakligina.Kombimden memnunum Buderus 012 serisi.

Umarim bi bakim vs yapilinca duzelir szinkide

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kombi kaç derece olmalı
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 55 de anca hissediyorum.
  • Aynı durumu bende yaşıyorum 8 peteğin hepside 50 derece ve altı olursa üstü sıcak altı daha ılık, 55-60 derecelerde olursa alt üst gayet iyi oluyor.
    Petekler komple temizlendi, filtreleri değiştirdim, havalar alındı vs. çok değişmedi durum. Bende pes ettim artık :)
    Çözüm bulan olursa bekliyorum
  • LaNcEt kullanıcısına yanıt
    dün akşam kombiyi 75 e aldım denedim bu sefer peteğin her yeri ısındı .tabii üstü ile altı arasında yine çok hafif bir ısı farkı vardı.

Şimdi benim sorun ettiğim kombiyi 44 45 gibi derecelerde çalıştırdığımda alt kısımların ısı yaymayıp ılıkla soğuk arasında olması ki buna rağmen dönüş borusunda ısı oluyor.çok soğuk değil.

bir değer sorum evim 105 m2 net kullanım alanı 80 m2 kadar 2+1 sıfır daire.ön taraf güney cepte mutfak ve salon var.sağ yan tarafta duvar var batıya bakıyor . son olarak ta arka kısım kuzey ama tek oda görüyor yatak odası olduğundan pencere küçük .kalan yerlerde zaten karşı daire arka daire duvarları var.mantolama ısı cam mevcut.ara kattayım.

iç ortam sıcaklığı 22 23 derece kombi 44 derecede fakat gel gelelim bu ısı yetmiyor bize günlük tüketim ise bu sabah kontrol ettim 5 m3 . bana biraz fazla geldi.tasarruf için yorumlarını bekliyorum hocam .

• Hocam kelin ilacı olsa başına sürermiş misali bende arayış içerisindeyim senin sıcaklık benden daha iyi,
    Benim ev dublex kiracıyız, yalıtım yok. Alt katım ve onun altıda boş :) Etraf açık sadece mutfak tarafına bitişik olan daire var orası da pek etkilemiyor. Honeywell ot aldım, kombiyi 50-60 arasında yakıyorum. Yaktığımda da 7/24 kapatmıyorum. Kurtköy civarındayım dış ortam sıcaklığı son günlerde 5-7 derece arası
    Gece 00:00 dan sabah 8'e kadar oda sıcaklığını 19-19,5 a set ettim 4 m3 harcamış,
    Sabah 8 den akşam akşam 18:00'e kadar 19-19,5 derece set edildi 18:00 den sonra 21 derece ayarlardım, saat 21:00 da baktığımda 5m3 harcamış.
    Evde ilk kışımız olduğu için iyimidir kötümüdür bilemiyorum. Tüm petekler açık, en iyisi bu yöntemmiş.
    Sıcaklığı biraz daha korumak için peteklerin arkasına bu izopandan alacağım,
    http://www.koctas.com.tr/izocam-izopan-radyator-arkaligi/1819-3605/
    ve birde honeywell blog'da şöyle bir yazıyla karışılaşmıştım, "konforlu sıcaklık değeri olarak belirlenmiş 21 C’nin üzerine çıkması halinde, her 1 C’lik sıcaklık artışı yakıt tüketiminizin %7* oranında artmasına sebep olur" diyor dikkate almakta fayda var diye düşünüyorum

• LaNcEt kullanıcısına yanıt
    öyle hocam da bize 23 derece yetmiyor .evin zaten kombi yakılmaksızın sıcaklık değeri 20 21 derece hocam :d güney cephe farkı :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.