Şimdi Ara

!! ÇÖZÜLDÜ !! Termodinamik e2 hatasi sebebi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • e2 hatasiyla haftalarca ugrastiktan sonra sorunun cok basit oldugunu kesfettim ve cozuldu. benim kombinin bacasi biraz uzun ve bundan dolayi kombinin yanarken havaya ihtiyaci oldugu tespitine vardim, kombinin kapagi kapali vidalari takiliyken kombi 2 dk da bir e2 arizasi veriyordu, birgun sicak su acikken kapigi actim ve baktimki ariza vermiyor ! Cozum olarak şunu deneyin. Termodinamik kombi kapaginin altindaki iki vidayi sökün, kapak arasina arada bir kac milim bosluk birakacak kadar kürdan vb. herhangi birsey koyun ve vidalari kapaigi tutacak kadar yerine koyun. Belki orjinal vidalari arayi actiginiz icin tutmayabilir, ben o yuzden ucu sivri iki tane baska vida koydum. Bu kadar. Yani yapacaginiz sey kombinin kapagini aralayip hava almasini saglamak bu kadar. Sorunu cozenler lutfen yorum yapsin ki birbirimize faydamiz dokunsun.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Termodinamik E2 Hatası: Nedenleri ve Çözümleri

Termodinamik kombi, şofben ve elektrikli kombilerde görülen E2 hatası, cihazın ateşleme yapamadığını gösterir. Bu hata çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve çözümü sorunun kaynağına bağlıdır.

Termodinamik E2 Hatasının Nedenleri:

• Yanlış Alev Algılama: Alev sensörü arızalıysa veya kirliyse cihaz alev yandığını algılayamaz ve E2 hatası verir.
    • Gaz Vanası Sorunu: Gaz vanası arızalıysa veya tıkalıysa cihaz gaza erişemez ve ateşleme yapamaz.
    • Elektrik Kesintisi: Cihaza elektrik gelmemesi durumunda da ateşleme işlemi gerçekleşmez ve E2 hatası oluşur.
    • Su Akış Sensörü Arızası: Su akış sensörü arızalıysa cihaz suyun aktığını algılayamaz ve ateşleme yapmaz.

Termodinamik E2 Hatasının Çözümleri:

• Alev Sensörünün Temizlenmesi: Alev sensörünü yumuşak bir bezle nazikçe temizLEYİN.
    • Gaz Vanasının Kontrolü: Gaz vanasının açık olduğundan ve tıkalı olmadığından emin OLUN.
    • Elektrik Bağlantılarının İncelenmesi: Elektrik kablolarının sıkı olduğundan ve hasar görmediğinden emin OLUN.
    • Su Akış Sensörünün Değiştirilmesi: Arızalı bir su akış sensörü varsa DEĞİŞTİRİN.

Bu çözümler sorunu çözmezse yetkili bir servis teknisyenine başvurMANIZ önerilir. Cihazı kendiniz tamir etmeye çalışmak tehlikeli olabilir ve garantiyi geçersiz kılabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Modeli ne bunun, hes bilmem ne mi yoksa
  • Copa mı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.