Merhaba. Buderus logamax gb022-24 24 k kombi sahibiyim yaklasik 15 yil oluyor. Kombiyi actigimda basinc 0.75 atm ye kadar yukaeliyor ve petekleri isitiyor. İstenilen sicakliga gelince haliyle duruyor. Bu surecte basinci neredeyse 0 a kadar dusuyor. Oda sicakligi dusunce otomatik tekrar calismak istediginze de 4 defa atesleyip atesleyemiyor ve 6a (brulor ateslemiyor ) hatasi veriyor ve bunu surekli veriyor. Sorun neyden kaynaklaniyor olabilir? Ayrica vanalari cevirmeme ragmen kombi basinci yukselmiyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Buderus tek cevrim calismadan sonra 6a hatasi veriyor
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Basınç yükselmemesi, bu kombinin doldurma musluğu iki tanedir ve ikisinide açmalısın, biri açıkken doldurmaz. 6a hatasının basınçla alakası yok, bu arıza için detaylı bakılmalı. Basınç daşgalanması ise genleşme tankı ile alakalı, eğer tankın havası yoksa/patlaksa kalorifer ısındıkça yükselir, soğudukça düşer
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Musluk kafalarından biri yalama olmuş olabilir, kafasını tornavida ile söküp bak yalama olmuşmu. Birde iki musluk arasında çekvalf vardı diye hatırlıyorum o da kilitlenmiş olabilir
quote:
Orijinalden alıntı: ebu abdillahBasınç yükselmemesi, bu kombinin doldurma musluğu iki tanedir ve ikisinide açmalısın, biri açıkken doldurmaz. 6a hatasının basınçla alakası yok, bu arıza için detaylı bakılmalı. Basınç daşgalanması ise genleşme tankı ile alakalı, eğer tankın havası yoksa/patlaksa kalorifer ısındıkça yükselir, soğudukça düşer
İki vanayi da aciyorum ustat evet kna ragmen basinc bana misin demiyor milim oynamiyor. Genlesme tanki pahali bir parca midif
Tank belki patlak değildir hava basılabilir. Tank değişmi fiyatı kombinin duvar tarafında kiriş varsa farklılık gösterir kombi tamamen sökülmesi gerekebilir.
Daha once hava basmislardi fakat bu sorun cozulmedi. Kombi arkasinda normal duvar var diger daireye bakiyo duvarin diger yuzu kiris yok ya ni . Bu mart ayinda bu kombi yariyolda birakir diye demirdokum nitromix kombi almistik. Bunun tamiriyle hic ugrasmayip onu mu taktiralim dersin hocam ? Montaj icin ucret almiyor degil mi ustalar eski kombi karsiliginda ? -
kombi gb022 olunca para bile verirler montaj karşılığı. nitromixle alt bağlantıları neredeyse aynı, montajı çok kısa sürer, bulunduğunuz gaz dağıtım firmasına göre proje falan olurmu onu bayilere/proje firmalarına sorun
-
quote:
Orijinalden alıntı: ebu abdillahkombi gb022 olunca para bile verirler montaj karşılığı. nitromixle alt bağlantıları neredeyse aynı, montajı çok kısa sürer, bulunduğunuz gaz dağıtım firmasına göre proje falan olurmu onu bayilere/proje firmalarına sorun
Hocam bikaç ustaya sordum birkaç kombi ustasına değişim evraki dahil genelde 200 tl civarı teklif verdiler iyi midir bu fiyat? Kazıklanmak istemem
-
Bilmiyorum. Ben Ankaradayım, burda değiştirme evrakı yok yenden proje çzilir 1000 lirayı bulur burda
Hocam çok teşekkürler bilgilendirmen için. Çok makbulegeçti sanırımdeğiştireyeceğim kombiyi fakat bu ortamda eve usta almak istemiyorum malum istanbulda durumlar karışık.
-
Ne oldu ihtilalmi oldu istanbulda
Sayılır. Korona heryerde
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X