Şimdi Ara

Usb 3 bir flash bellek ile format atmak Usb 2 ye gore hiz farki olusturur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Baran18 kullanıcısına yanıt
    ana kartta usb 3.0 destekliyorsa tabikide oluşturur kardeş , iki üç katına kadar daha hızlı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyhanla

ana kartta usb 3.0 destekliyorsa tabikide oluşturur kardeş , iki üç katına kadar daha hızlı olur.

Teorik olarak oyle gozukuyor ama hic denemedim deneyen var merak esiyorum dogrusu..test flan varmidirki acaba boyle bir konuda.

zannettmiyorum test olduğunu ama sen dene kardeş , kesinlikle fark olacaktır
  • quote:

zannettmiyorum test olduğunu ama sen dene kardeş , kesinlikle fark olacaktır

Format isleminde usbnin okuma hizi mi etkilidir yazma hizi mi ?

usb nin okuma hızı önemlidir , sistemde kullanılan hhd , ssd ne varsa artık onun da yazma hızı etkilidir.
  • quote:

usb nin okuma hızı önemlidir , sistemde kullanılan hhd , ssd ne varsa artık onun da yazma hızı etkilidir.

Teskkur ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • büyük bi fark olmaz hard diskin yazma hızı gene aynı çünkü burdaki etken okuma hızı olduğu için okuma hızından dolayı hız artar ama büyük fark olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: by erdo

büyük bi fark olmaz hard diskin yazma hızı gene aynı çünkü burdaki etken okuma hızı olduğu için okuma hızından dolayı hız artar ama büyük fark olmaz.

Yuzdeye dokersek ?

• quote:

büyük bi fark olmaz hard diskin yazma hızı gene aynı çünkü burdaki etken okuma hızı olduğu için okuma hızından dolayı hız artar ama büyük fark olmaz.

Hard diskin yazma hızları genelde 100-120mb/s civarlarında olur.Ancak 2.0 standartını kullanılan usblerde okuma hızı 30mb/s civarlarında seyretmekte.Dolayısıyla fark oluyor.

Ayrıca 3.0 kullanan USBlerde 80-90 mb/s okuma hızlarını görebiliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeavyClocker -- 23 Haziran 2014; 15:31:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeavyClocker

quote:

Hard diskin yazma hızları genelde 100-120mb/s civarlarında olur.Ancak 2.0 standartını kullanılan usblerde okuma hızı 30mb/s civarlarında seyretmekte.Dolayısıyla fark oluyor.

tabiki fark olur olmaz demedim de büyük fark olmaz çünkü şöyle anlatayım format sırasında ilk önce usbdeki dosyalar harddiske kopyalanır sonra bu dosyalar harddiskteyken genişletilir yani dosyalar usbden kopyalandıktan sonra usbyi çıkarsan bile artık format devam eder çünkü gerekli dosyalar zaten alındı usbden. usbnin okuma hızı dosyalar çıkarken etkilidir hesap yapalım format 30 dk sürsün 10 dk de dosyaları sbden çıkarsın usb 2.0. 20 dksi zaten harddiskin okuma hızı ile alakalı. usb 3 te ise dosyaları 3 dk de çıkarsın. format işlemi usb 2.0 da 30 dk iken usb3.0 da 23 dk oldu yani format 2 3 kat hızlı olmaz gördüğünüz gibi. bu yüzden büyük fark olmaz dedim. 7 dakikalık bi fark 2-3 kat hızlı olmuş olmuyo 3 kat hızlı olsa usb 2 de 30 dk iken usb 3 de 10 dk de format atması lazım

• quote:

quote:

Sizce formatta okuma hizimi onemlidir bellegin ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Baran18

quote:

quote:

Sizce formatta okuma hizimi onemlidir bellegin ?

Okuma tabiki de önemlidir. Örneğin win7 kurulumunda boyutlu dosyaların tekrar açılması için önce okuması ve sonra yazması gerekir. İkisi etken faktördür. Saniyede 4 mb okuma sağlayan bir cihaz 500mb dosya yazma hızı olsa neye yarar :) (Örnek olarak yazdım )

• biride cikip anakart uzerindeki usb 3.0 destegi dogal mi yoksa extra kontrolcu ile mi saglaniyor diye sormamis extra kontrolcuyu driver kurmadan kullanamazsiniz format esnasinda.

• quote:

Orijinalden alıntı: ReSpAwN_22

biride cikip anakart uzerindeki usb 3.0 destegi dogal mi yoksa extra kontrolcu ile mi saglaniyor diye sormamis extra kontrolcuyu driver kurmadan kullanamazsiniz format esnasinda.

hocam extra usb 3.0 nerden çıktı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baran18

quote:

Orijinalden alıntı: ReSpAwN_22

biride cikip anakart uzerindeki usb 3.0 destegi dogal mi yoksa extra kontrolcu ile mi saglaniyor diye sormamis extra kontrolcuyu driver kurmadan kullanamazsiniz format esnasinda.

hocam extra usb 3.0 nerden çıktı

usb 3.0 bellegini tam hizinda kullanabilmen icin illaki usb 3.0 port uzerinden kullanman gerekli ha dersen ki usb 2.0 portuna takip oradan usb 3.0 bellek ile format aticam alacagin maksimum deger 22-25 mb/s arasi olur ki usb 3.0 bellegin hicbir espirisi kalmaz bu durumda. Gelelim 3.0 hizinda nasil kullanilacagina burada da en onemli faktor usb 3.0 destegi guney koprusu uzerinden dogal olarak mi veriliyor yoksa harici bir kontrolcu sayesinde mi usb 3.0 destegi kazandiriliyor anakarta. Eger dogal yoldan bu destek varsa sanslisin usb 3.0 bellegini takar usb 3.0 hizinda atarsin formatini ama harici bir kontrolcu varsa ne yazik ki bu durumda usb 2.0 hizlarina mahkumsun usb 3.0 destegini ancak sistemini kurup kontrolcunun driverini yukledikten sonra kullanmaya baslarsin.

• Usb 2.0 ile 15 dakkada kurulumu tamamlaiyorum.

• ReSpAwN_22 kullanıcısına yanıt
    evet bendeki anakart MSİ Z68A-GD80 G3 USB 2.0 bir flaş bellekle daha önce format atmıştım pc ye ama USB 3.0 bir flaş bellekle atamadım önce güzel gitti sonra gözat felan dedi format esnasında ve bende USB 2.0 portundan attım sorun yok
    vede zaman olarak değişen bir şey yok aynı süre
  • Usb 2 pc de bile uab 3 flashla daha hizli ormat atiliyor
    Pc nin ne olursa olsun usb3 daha iyi bence ama fiyatlari makul degil

• format esnasında anakartın usb 3.0 driverları yuklu olmadıgı için bir fark olusturmayacaktır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.