Şimdi Ara

ANA TOPİC SERTİFİKA SORUNU TAMAMEN ÇÖZÜLDÜ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
34.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaslar os 9.1 ve 9.2 isletim sistemli telefonlarinda oyun ve program yüklerken karsilastiginiz sertifika sorununu ortadan kaldirmis bulunuyoruz. vatana millete hayirli olsun...

1. asama
    Telefonunuzun menüsünden araçlara girin
    Oradan da uygulama yöneticisine...
    Sonra seçenekleri seçin
    Daha sonra ayarlara girin....

2. asama

ardakaslar bu secenekleri aynen girin....

Yazilim yükleme: TÜMÜ

çevrim içi sertifika kontrol: AÇIK

Standart Web adresi: Bos olacak

3. asama

Telefon ayarlarindan güvenlik ayarlarina girin
    Oradan da sertifika yönetimine girin.
    Eger varsa ama zannediyorum os 9.1 ve 9.2 lerde orjinal olarak yüklüdür... Su sertifikayi seçin...
    Symbian A Verising Iden.... veya serislerinden herhangi biri.. calistirin ve teli kapatip açin.
    ...Hersey hazir...
    Artik pro ve oyunlari rahat rahat yükleyebilirsiniz NOT:DENENMEMİŞTİR.DENEYELER LÜTFEN OLUMLU OLUMSUZ YORUM YAZSINLAR...
    Bu da farklı bir forumdan exalans adlı kullanıcıdan alıntıdır.

Eski çözüm yöntemi:
    Beyler artık bat dosyasını düzenlemeyle filan uğraşmak yok . Açıklamaları okuyun sonra gömülüüünn.(Eğer yanlış yerde ise veya daha önce verildiyse affola.Kilitleyebilirsiniz.) FAKAT MAALESEF SERTİFİKA DOSYASININ ELİNİZDE BULUNMASI LAZIM.BUNUN İÇİN SİTEYE ÜYE OLMANIZ GEREKİYOR. ŞU AN SİTE ÜYE ALIMINI DURDURDUĞU İÇİN, BU İŞLEMİ ANCAK SİTEYE ÖNCEDEN ÜYE OLAN GÜVENİLİR BİR ARKADAŞA İMEİ NİZİ VEREREK YAPTIRABİLİRSİNİZ.
    ANLATIM:
    Sertifika dosyanızı aldıktan sonra bunu sis dosyasının içine gömmeniz gerektiğini daha öncede biliyorsunuz.Bunu yapmak kimi kullanıcılara zor gelmektedir.Ancak bazı programlarla oldukça basite indirgenmiştir.Bunu öğrenmeniz sizin faydanıza olacaktır zira bu sertifikalama işlemi yukarıdaki hata mesajını veren tüm uygulamalara yapılmak zorundadır.

Şimdi size bu sertifikalama işlemini nasıl yapacağınızı resimli şekilde anlatmaya çalışacağım.

SİS Dosyalarının Seritifikalanması
    Öncelikle gerekli olan programları aşağıdaki linkten indirmelisiniz.
    Gerekli Programları İndirmek İçin (artıları silerek url yi girin)

Programları indirdikten sonra her ikisini de(önce DevCertRequest_30.10.2006_v2.0.exe arkasından SignSIS_Tool_v1.1.exe )bilgisayarınıza kurun.Şimdi elimizde olması gerekenleri sıralayalım;

1-"cer" uzantılı imei numaramıza özel sertifika dosyamız
    2-DevCertRequest programı (Başlat\Tüm Programlar\Symbian OS Tools\Developer Certificate Request)
    3-Seritika dosyamızı sis dosyasının içine gömecek olan SignSIS-GUI Programı (Başlat\Tüm Programlar\SignSIS-GUI\SignSIS-GUI veya masaüstündeki SignSIS-GUI kısayolu)
    4-unsigned yani sertifikalanmamış bir uygulamanın sis dosyası

işleme başlıyoruz

Öncelikle SignSIS-GUI Programını çalıştırıyoruz.Programın ana penceresi geldiğinde resimdeki kısımlarda gösterilen işlemleri yapın.

imei numaranızı yazıp sertifika ve sis dosyanızı seçtikten sonra pencerenin alt kısmındaki SignSIS! butonuna basıyoruz ve kısa bir süre sonra ekranda Successfully Signed yazılı pencere belirecektir.Bu pencereyle birlikte işlem başarı ile gerçekleştirilmiş bulunuyor.yeni sertifikalanmış sis dosyanız diğer sis dosyasının yanında belirecektir.artık yeni oluşan sis dosyasını telefonunuza yükleyebilirsiniz.herhangi bir sorunla karşılaşmayacaksınız.bu işlemi sertifika hatası veren her uygulama için ayrı ayrı yapılmalıdır.

Not:Yöntem başka bir forumdan alıntıdır. Veren arkadaşın kendi forumundaki adı "s@ωg€תt" dir. Kendisinin hakkını yememek için bilgiyi ekledim.Forum ismini reklam olacağı için yazamıyorum.Tek ipiucu: mobilcihaz ağırlıklı bir forumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KadirşinaS_ -- 15 Ağustos 2007; 23:36:11 >

• tıklayın dediin yerde link barınmış deil...
  • bende de buna benzer GUI arabirimli başka bir program var. ama onun çalışması için PC'ye .NET Frameworks 2.0'ın kurulu olması gerekiyor. Bunda da .NET Frameworks'e gerek var mı acaba? Bu daha güzelmiş. Bir de

quote:

SİS Dosyalarının Seritifikalanması
    Öncelikle gerekli olan programları aşağıdaki linkten indirmelisiniz.
    Gerekli Programları İndirmek İçin Tıklayın

demişsin. ama burada linki unutmuşsun.

Bendeki bu:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA2LSM -- 15 Ağustos 2007; 16:36:43 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Network KILLER

linki unutmuşsun.

ben belirttiydim
  • Çok pardooon.Mesajımı editleyip tıklayın yazan yere (artıları silip url yi girin) adıyla ekledim.Kolay gelsin.Yorumlarınızı bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KadirşinaS_ -- 15 Ağustos 2007; 16:41:44 >
  • Eyvallah. bunu da kattık arşive.
  • herkes rapitte arayı - yapar sen + yapmışın ilgincime gitti çok ii 1 paylaşım oldu bu arada
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • biraz acele yaptım aklıma artı geldi Güle güle kullanın umarım memnun kalırsınız
  • eyw saol eline sağlık tekrardan
  • Önemli değil tekrardan
  • Kısa bi süreliğine de olsa üst konu olabilir mi acaba?
  • bu sertıfıkalar ne ıse yarıyor ve hangı modellere uyuyor
  • Bazı programlar sağlayıcısı tarafından sertifikalandırılmamış durumda oluyor. Bu durumda programları tele yüklerken hata veriyor. İşte bu sorunları ortadan kaldırmak için kullanılıyor sertifikalar. Ben şimdiye kadar duymamıştım hiç. N73 alınca ilgilenmeye başladım konuyla. Yani symbian işletim sistemiyle çalışanlarda özellikle 3rd (v9.1) olanlarda ortaya çıkan bi sorun diyebilirm. Yanlışım varsa bilen arkadaşlar lütfen düzeltsin.
  • biri su smart2go nun da caresini bulsun yaaaa
  • Niye nesi var smart2go nun
  • Sertifika sorunu çözüldü

Arkadaslar os 9.1 ve 9.2 isletim sistemli telefonlarinda oyun ve program yüklerken karsilastiginiz sertifika sorununu ortadan kaldirmis bulunuyoruz. vatana millete hayirli olsun...

1. asama
    Telefonunuzun menüsünden araçlara girin
    Oradan da uygulama yöneticisine...
    Sonra seçenekleri seçin
    Daha sonra ayarlara girin....

2. asama

ardakaslar bu secenekleri aynen girin....

Yazilim yükleme: TÜMÜ

çevrim içi sertifika kontrol: AÇIK

Standart Web adresi: Bos olacak

3. asama

Telefon ayarlarindan güvenlik ayarlarina girin
    Oradan da sertifika yönetimine girin.
    Eger varsa ama zannediyorum os 9.1 ve 9.2 lerde orjinal olarak yüklüdür... Su sertifikayi seçin...
    Symbian A Verising Iden.... veya serislerinden herhangi biri.. calistirin ve teli kapatip açin.
    ...Hersey hazir...
    Artik pro ve oyunlari rahat rahat yükleyebilirsiniz...

Bu dafarklı bi forumda exalans adlı kullanıcıdan alıntıdır..

• n80 de çalışmadı...
  • Yaptım oldu teşekkürler
  • N80 de calismiyor hakkaten ya bu telefonu aldim bitek program yülsesem gam yemiycem ne yapacaz peki bi anlayan varmi bu islerden arkadaslar
  • aynen uyguladım arkadaşım eyvallah...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.