Şimdi Ara

İşlemcimde Sıkıntı Olabilirmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Bilgisayarı Alalı 7 Ay Oldu Olmadı Ama Aldığımdan Beri Çıkardığı Yüksek Ses Beni Deli Ediyor Bazende Isınınca Kendi Kendine Kapatıyor

İşlemcim AMD FX(tm) 8120 Eight-Core Processor

PC Health Status'ten Baktım Size Yazıyorum

VCore = 1.424V
    DDR3 1.5V = 1.488V
    +3.3V=3.248V
    +12V=11.985V
    Current System Temp=39 Derece
    Current CPU Temp=68 Derece
    Current CPU FAN Speed= 6428 RPM
    Current SYSTEM FAN 1 Speed = 0 RPM
    Current SYSTEM FAN 2 Speed = 0 RPM

• Isılar yüksek dostum kapanması normal kapanmassa işlemci yanar acilen işlemci fanını söküp işlemci üzerindeki kurumuş macunu silip yenileyin termal macunu kurumuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can_R6

Isılar yüksek dostum kapanması normal kapanmassa işlemci yanar acilen işlemci fanını söküp işlemci üzerindeki kurumuş macunu silip yenileyin termal macunu kurumuş.

Macumu Nerden Tedarik Edebilirim Acaba İlgin İçin Tşk
  • sıradan bir bilgisayarcıya git biraz iste termal macun verirler zaten para almaz eğer vicdanlıysa :D ama şayet bulundugun yerde vatan bilgisayar gibi büyük mağazalar mevcutsa oradan git al daha kalitelisini bulursun
  • quote:

sıradan bir bilgisayarcıya git biraz iste termal macun verirler zaten para almaz eğer vicdanlıysa :D ama şayet bulundugun yerde vatan bilgisayar gibi büyük mağazalar mevcutsa oradan git al daha kalitelisini bulursun

Eyvallah Can Saol Sence Problem Ordamı Yani Termal Macunla İşi Halledermiyiz.
  • Şimdi sana yapacağın işlemleri sayacam;

1-işlemci fanını sök
    2-fanı iyice temizle demir kızakların aralarındaki tozu hava basıncı ile temizliğini yap
    3-termal macunu sür aşağıdaki resime bakarak

4-fanı iyice oturt yerinden oynamasın elinle sallamaya çalış yavaşça taş gibi oturması gerek oynama yaparsa sıkıntı çıkar ısınır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can_R6 -- 18 Aralık 2012; 15:35:39 >
  • quote:

Şimdi sana yapacağın işlemleri sayacam;

1-işlemci fanını sök
    2-fanı iyice temizle demir kızakların aralarındaki tozu hava basıncı ile temizliğini yap

4-fanı iyice oturt yerinden oynamasın elinle sallamaya çalış yavaşça taş gibi oturması gerek oynama yaparsa sıkıntı çıkar ısınır.

Teşekkürler Dostum Şimdi İşteyim Eve Gidince Deneyeceğim Valla Yeni Sistem Topladım Sırf Bu Sesi Yüzünden PC Yi Kaldırıp Pencereden Atmak Geldi İçimden Artık Neredeyse :)

• stok fan normaldede ses yapıyor.bios ayarlarındada sıkınyı olabilir
  • quote:

Şimdi sana yapacağın işlemleri sayacam;

1-işlemci fanını sök

Macun böyle sürülmez yoğurt gibi .. bu şekilde hiçbir faydası da olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: karakan_78

stok fan normaldede ses yapıyor.bios ayarlarındada sıkınyı olabilir

AMD Fx 8120 Bios Ayarlarının Nasıl Olması Gerektiğini Belirtirsen Yardımcı Olmuş Olursun?

Orjinal Ayarları Nasıl Bilmiyorum ve Hiç Ayarlarıylada Oynamadım Yukarıda Belirttim Zaten Ayarların Nasıl Olduğunu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.