Şimdi Ara

İşlemcime yeni bir soğutucu almak istiyorum, önerilerinizi bekliyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Intel Core 2 Duo E8400 Çift Çekirdek 3.00GHz Soket 775
    asus p5k se anakartım

uyumlu bir soğutucu almak istiyorum. sistem hiç bir program çalışmazken 32C dolaylarında geziyor. max 120 tl verebilirim ,
    gerçekten performans alabileceğim ve beni utandırmayacak bir soğutucu için önerilerinizi beliyorum ...

su soğutma ya da hava soğutma farketmez , yeter ki 15C lere çekebilsin işlemci sıcaklığını ...

• 32 derece gayet iyi bu yüzden soğutucu almayın.

Zaten ortam sıcaklığının altına düşmez hava soğutma ile yani 15 derece çok zor.
  • eğer sistem 32 derecede çalışsa sorun değil ama sürekli işlem altında kalıyor pc , ve yaklaşık 30 32 saat 53 54 derece de çalışıyor. aslında bu yüzden almak istiyorum , en azından bi 45 e ya da 42 lere düşse yüklü iken bana yeticek :)
  • 32 derece normal bir sıcaklık.İşlemci sıcaklığının 15'e düşmesini istiyorsanız,oda sıcaklığını 15 derecenin altına indirmeniz gerekir.
    Yükte 55 derece civarı sıcaklıkta iyi.Herhangi bir tehlike yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firienholt -- 1 Şubat 2010; 1:51:41 >
  • hava sogutma ile 15 derece almak imkansızdır... normal oda kosullarının altına hava sogutma inemez ayrıca 32 derece cok iyi bir sıcaklık sogutucu almak demek bosa masraf demek eger ki alacaksanız benim size tercihim mid tower bir kasanız varsa sunbeam c.c.f dir cok memnunum amd işlemci ısınıyor diyenlere yapıstıroyrum resmi 25 dereceye sistem bostayken cekiyor max 43 gördüm suana kadar orthosla
  • 50-55 derece de arkadaşlarında dediği gibi normal.

Ama ses yapıyor derseniz stok fan şu ürün işiniz görür fazlasına gerek yok;

http://www.exa.com.tr/zerotherm/fan_ve_sogutucular/zerotherm_core92-335-9082.html

Temsili resim; montajı bu şekilde yapın yani soğutucunun arkası kasanın arka egzost fanına baksın.

http://www.legitreviews.com/images/reviews/598/ocz_vendetta_013.jpg

• Noctua NH-D14 (Şu an en iyi hava soğutucusudur.)

Ya da

Corsair H50 (Uygun fiyata ,uğraştırmayacak, kurulumu basit su soğutma kiti.)
  • önerdiklerinize baktım Noctua NH-D14 ve ZEROtherm CORE92 INTEL(LGA775/1156/1366) FaN hoşuma gitti , peki su ve hava soğutma arasında çok fark var mı ?
  • en iyi su soğutma ile en fazla oda sıcaklığına inebilirsin. hava soğutma ile o iş biraz zor, ama en fazla 5C derece fark olur arasında.. (boşta tabii, tam yükteki fark daha fazla olabilir)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnbz76

önerdiklerinize baktım Noctua NH-D14 ve ZEROtherm CORE92 INTEL(LGA775/1156/1366) FaN hoşuma gitti , peki su ve hava soğutma arasında çok fark var mı ?

Var ama fark yaratacak su soğutmalar sana +250 YTL'den başlar, bir sürü uğraş cıkar.
  • suan piyasadan alacagın cogu sogutucu (hava sogutma) seni hem ses hemde sıcaklık olarak kurtaracaktır ki sıcaklıkla bası belada olanda bir sistemin yok sogutucuya bosuna para verme git kendine güzel bir marka gömlek al o paraya kazak al su soguk kış günlerinde
  • :D teşekkürler önerileriniz ve vakit ayırdığınız için ... makedonn en güzel öneri senden geldi ;) yarın ilk iş bi tane alıcam :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnbz76

:D teşekkürler önerileriniz ve vakit ayırdığınız için ... makedonn en güzel öneri senden geldi ;) yarın ilk iş bi tane alıcam :D

valla en güzelini yaparsın:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.