Şimdi Ara

İşlemcimi ana kartmı yetmiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aşağıdaki sistemimle Titanfall oynuyorum ancak performans çok düşük. Grafik ayarlarını birazcık arttırsam FPS'de çok düşüşler yaşıyorum.

Şu anki grafik ayarları: Tüm ayarlar low'da 1280x800 çözünürlükte 40-50 fps alıyorum zaman zaman 30-40 arasına, çok sis efekti ve açık alan görüntülerinde de 20-30 fps arasına iniyor. Yaptığım araştırmalara göre bu sistemle bundan daha iyi performans alıyor olmam gerekiyor.

Sorumsa şu: Bu performans düşüklüğü işlemcidenmi kaynaklanıyor yoksa sadece ekran kartındanmı tam anlayamadım ekran kartından gibi geliyor ama siz nedersiniz? Tüm sürücülerim bios dahil güncel.

Sistemim

İşletim Sistemi: Windows 8.1

Anakart: Asus P8P67 LE

İşlemci: i5 2500 3.30 Ghz

Ekrankartı: Asus ENGTX560 Ti DCII TOP/2DI/1GD5

RAM: 12GB Kingston HyperX

Ses Kartı: Creative X-Fi Titanium

Hard Disk: 1 TB 7200 RPM WD

Kasa: Cooler Master HAF 912

Güç Kaynağı: Cooler Master GX 80+ 750W

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• oyunu bilmiyorum ama ekran kartı gibi geliyor bana işlemci gayet yeterli kronik bir sorun yoksa anakarttada sıkıntı olacağını sanmam.

bu sisteme bir ekran kartı alınır mis gibi olur mesela GTX760 veya 770
  • i5 2500 var daha ne istiyorsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim tahminim isletim sistemi windows 8.1 baya bir sorunlu tavsiyem win 8 olmadi 7 yi dene

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • titanfall oynamiyorum ama test yazisinda orta seviye sistemlerde de rahat calisacak bir oyun diyordu.
    Yani Crysis 3, BF4 gibi en canavar sistemler icin yapilmis bir oyun degil.

islemcinde, ekran kartinda, ozellikle 1280 x 800 cozunurluk icin fazlasiyla yeterli . Bence yazilim sorunun var.
    Suruculer guncel mi ? Windows da baska sorunlar, gariplikler var mi?
  • bnecede yani yazılım sorunun veya her hangi bilgisayarı yoracak bi virüs veya işletim sisteminde arıza olabilir bencede işlemcin i5 yani daha ne istiyosun anakartta da stabilite sorunu olduğunu sanmıyorum muhtemelen ekran kartından ama çokta kötü bir kart değil
  • Tekrar Merhaba,
    Yoğunluktan dolayı yukarıda yazdığım konunun devamını getirememiştim.

Şimdi son durumda;
    oyun açıkken sistem kaynaklarını kontrol ediyorum görev yöneticisinden ve işlemciyi çok zorlayan bir durum yok, işlemci yükü %60-70 arası gözüküyor. Yani sorun ekran kartından kaynaklandığı görüşüm arttı. Yeni bir ekran kartı almayı düşünüyorum. Önceleri GTX780'de gözüm vardı ancak burda forumlarda bolca gezen darboğaz konusundan dolayı hangi ekran kartı benim için doğru seçim olur karar vermeye çalışıyorum.

GTX780 kartlar 1300-1400 tl arasında geziyor ve benim anakart ve işlemci değiştirecek bütçem yok. Asıl niyetim öncelikle ekran kartını değiştirip 1 yada 1 buçuk yıl sonra işlemci ve anakart değiştirmekti.

GTX780'i hakkettiği performansta kullanamayacaksam o kadar para vermemin de anlamı yok. Onun yerine sistemime daha çok uyacak ve nerdeyse yarı fiyatına olan 760 alsam dahamı iyi olur?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.