Arkadaşlar elimde bir tane P4 lga775 işlemci var. Bu işlemciyi uyumlu bi anakartta çalıştırmak için monte ettim ancak sonuç alamadım. Anakart çalışıyor. Fanlar dönüyor. Ancak sonuç yok. Görüntü alamıyorum. İşlemci fanını sökerek tekrar denedim. Ancak işlemcinin hiç ısınmadığını gördüm. Herhangi bir bip hatası yok. Sizce sorun nerede? Anakartmı arızalı işlemcimi?
hocam işlemciyi farklı bir uygun anakartta deneyerek sorunun nerede olduğunu anlamaya çalışın....eğer bıos tan ses gelmiyorsa bir çözüm yoluna gitmemiz zor gözüküyor bu arada işlemcinin yuvaya iyi oturup oturmadığını kontrol edin
Hocam malesef elimde başka board yok. Benim asıl merak ettiğim cevap şu. Bir işlemci anakarta hiç ısınmıyorsa yanmışmıdır?
peki birşey soracağım. Bilgisayarın fişini taktığın anda fanlar kendi başına dönmeye başlıyormu?
quote:
Orjinalden alıntı: Deluxe1
peki birşey soracağım. Bilgisayarın fişini taktığın anda fanlar kendi başına dönmeye başlıyormu?
Hayır dostum. Normal bir sistemi nasıl çalıştırırsak power tuşundan start veriyorum. Fanlar normal şekilde çalışmaya başlıyor. Ama ötesi yok
kardeş işlemciden olsa fanlar kendi başına dönmeye başlar yani işlemcide sorun yok. .ekran kartına bakmayı dene istersen.. hatta anakartın onboard özelliği varsa üzerinde takılı olan ekran kartını çıkar dene
quote:
Orjinalden alıntı: Deluxe1
kardeş işlemciden olsa fanlar kendi başına dönmeye başlar yani işlemcide sorun yok. .ekran kartına bakmayı dene istersen.. hatta anakartın onboard özelliği varsa üzerinde takılı olan ekran kartını çıkar dene
devamında eger anakart onboard özelliği çalısıyorsa sizin pcı agp slotu arızalı demektir.
sana şöle bir tavsiye edebilirim arkadaşım sorunun neyde olduğunu çözmek istiyorsan eğer evvela bip sesi almıyorum demişin 4lü speaker ledinin boarda takılı olduğundan emin ol ve şunu yap. rami sök, işlemciyi sok ekran kartı sok yani kısacası anakartta hiç bir şey olmasın. ve aç makineni eğer bip sesi halen gelmiyorsa muhtemelen boardun arızalıdır yani tabi kesin bir sonuç değil bu ama tahminen diyorum ve bir arkadaşından falan edinebiliyorsan board kutularından çıkan küçük speakerlar vardır direk lede bağlı bir tane ondan al direk boarda tak ve bu dediğimi tekrar yap hocam ne ram hata bipi ne ekran kartı ne işlemci bipi duymuyorsan dediğim gibi muhtemelen anakartın arızalıdır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme