Şimdi Ara

İşlemcimin darboğaz yaptıgını nasıl anlarım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Csgoda 200 küsür fps alırken arada bir 45 60 arası düşüyor kasam zalman z3 4 5 tane fan var ama bileşenler ısınabilir özellikle işlemci soğutucum kötü

işlemci AMD BOX A8 3870 QUAD CORE Llano APU 3.0 ghz 4 çekirdek

ekran kartı safir r7 260x oc bu sisteme ne yapmalıvımki su ara ara fps düşmeleri olmasın ?

• Msi afterburner programı ile ekran kartı ve işlemci kullanımını izleyin oynarken.

Eğer İşlemciyi %100 kullanıyorsa ekran kartını örneğin %40 kullanıyorsa işlemci darboğaz yapıyor demektir.Isıdan kaynaklanması için İşlemcinin düzgün çalışamayacağı sıcaklıklara çıkması lazım.

Ayrıca ekran kartınız güzel neden apu işlemci kullanıyorsunuz merak ettim doğrusu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birden sahneye çok oyuncu giriyorsa belki ondan olabilir ama durup dururken düşürüyorsa fps sıkıntı.

Sıcaklık problemi olabilir demişsin eğer işlemci 65-70 derecelere çıkıyorsa 3 ghz hızdan anlık olarak 1-1.4 ghz gibi değerlere düşer aşırı sıcaklıktan dolayı.Buda haliyle 3 ghz 200 fps alırken 1 ghzda 60-70 fps almana neden olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: optimist0626

Msi afterburner programı ile ekran kartı ve işlemci kullanımını izleyin oynarken.

Eğer İşlemciyi %100 kullanıyorsa ekran kartını örneğin %40 kullanıyorsa işlemci darboğaz yapıyor demektir.Isıdan kaynaklanması için İşlemcinin düzgün çalışamayacağı sıcaklıklara çıkması lazım.

Ayrıca ekran kartınız güzel neden apu işlemci kullanıyorsunuz merak ettim doğrusu.

hocam benim sistem ekran kartsız bi şekilde 5 sene önce alındı hem hesaplıydı hem oyunları oynatıyordu o zaman anakart-işlemci-ram olarak 400 küsür liraya alırken simdi sadece işlemci 380-400 arası olmus atmakta istemiyorum idare etsin yeter ekran kartını sonradan aldım

qaanx teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.