Şimdi Ara

İşlemcinin oyuna çok etkisi var mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
1.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Şöyle bir 4-5 sene öncesi millet hiç iplemezdi işlemciyi, darboğaz yapmasın yeter kafasındaydı. Haklılardı da çünkü o zamanın oyunları işlemciden pek yemiyordu. Ama şimdi ne oldu işlemcinin önemi bu kadar arttı acaba. Millet ekran kartından çok işlemci tartışır oldu. Eskiden Nvidia vs AMD konuları görürken şimdi çarşaf çarşaf Ryzen vs İntel konuları görüyoruz. Millet artık darboğaz değil, stutter yememe derdinde.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet

• quote:

Orijinalden alıntı: napolyon94

Ben zamaninda i7 6700hq-950M ikilisi yerine gittim i5 4210H- 960M ikilisini sectim, yasadigim darbogaz korkunc seviyede. Benim dustugum hataya dusme iyi arastir.
    Nerden araştırayım hocam burda soruyorum kimi bir şey olmaz diyor kimi olur diyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kanka hikayeli oyunlarda ekran kartına, rekabetçi oyunlarda işlemciye aban

• quote:

Orijinalden alıntı: rasputin in alive

Nerden araştırayım hocam burda soruyorum kimi bir şey olmaz diyor kimi olur diyor

Alıntıları Göster
    Youtube da arat o modeli kullnanlar oyunda nasıl performans alıyormuş diye.

Bana kalırsa csgo, r6siege gibi yüksek fps li oyunlar oynuyorsan 9300H olanı al. Diğer türlü 1660ti olanı al.oyun oynama alışkanlıklarına kalmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: napolyon94

Youtube da arat o modeli kullnanlar oyunda nasıl performans alıyormuş diye.

Bana kalırsa csgo, r6siege gibi yüksek fps li oyunlar oynuyorsan 9300H olanı al. Diğer türlü 1660ti olanı al.oyun oynama alışkanlıklarına kalmış.

Alıntıları Göster
    Fifa ve gta 5 hangisine giriyor ?

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://pc-builds.com/calculator/Ryzen_5_3550H/GeForce_GTX_1660_Ti_(Mobile)/0ST13Zbi/

Siteye çok guvenmesem de olur gösteriyor ki ben de olacağını düşünüyorum. Ayrıca olmasa dahi aldığınız bilgisayarda ısıtma düzgün değilse işlemci ileride yeterli sogumazsa (ki o seviyede Bi laptopda durum ne olur bilemem) Termal throttle olabilir bu durumda kesin darboğaz yersiniz. Isınma olmasın hız düşürelim derseniz de darboğaz yersiniz. Yani alırken sadece şuan için düşünmeyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyuna göre değişiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bukullanıcıadıuygunmu

https://pc-builds.com/calculator/Ryzen_5_3550H/GeForce_GTX_1660_Ti_(Mobile)/0ST13Zbi/

Siteye çok guvenmesem de olur gösteriyor ki ben de olacağını düşünüyorum. Ayrıca olmasa dahi aldığınız bilgisayarda ısıtma düzgün değilse işlemci ileride yeterli sogumazsa (ki o seviyede Bi laptopda durum ne olur bilemem) Termal throttle olabilir bu durumda kesin darboğaz yersiniz. Isınma olmasın hız düşürelim derseniz de darboğaz yersiniz. Yani alırken sadece şuan için düşünmeyin.
    İ5-9300h gtx1650 darboğaz Yaşar mıyım sence ?

• bende vakti zamaninda deneme amacli 3.2 ghz de q6600 ile 27fps aldigim nfs oyununda i3 4160 a gecince 40 fps uzeri gormustum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu 1660ti ile 1650'nin karşılaştırması altta oyunlarda ortalama kaç fps verdiği görülüyor.

Star Wars Jedi Fallen Order Mesela yep yeni oyun öyle değil mi notebook'un ekranı 1080p yani 1920x1080 çözünürlükte oynayacaksın. Ultra ayarlarda biri ortalama 52 fps veriyorken öbürü 82 fps vermiş. Sayfada neredeyse bütün oyunların testi var. Ortalamada ise fark korkunç derecede %50 küsür fark var. Şimdi bu ekran kartlarının performansı bunu aklımızda tutalım.

İşlemci farkına bakalım.
    Notebookcheck
    Processor Comparison - Head 2 Head
    https://www.notebookcheck.net/3550H-vs-9300H_11151_11356.247596.0.html
    Gene aynı siteden bakıyorum çünkü en detaylı testler burada var. Öyle bazı garip siteler gibi denenmemiş test edilmemiş sitelerin gibi değil bu adamlar cihazları hertürlü testlere tabi tutuyorlar yani o konuda bir çekincen olmasın. 9300H ile 3550H arasında ortalamada %20 9300 daha iyiymiş. Oyunlara gelirsek kimi oyun çoklu çekirdeği kullanır kimi oyun tek çekirdeğe göre performansını belirler. Hani ekran kartını kısıtlaması da oyuna göre değişir. Alacağın cihaz galiba Asus TUF FX505DU değil mi ? bu modelin hep ryzen 7'li olanı incelenmiş ryzen 5 olanı bulamadım. O zaman şöyle yapalım. Bu sefer 3 tane işlemciyi ele alalım 9300H R5 3550H ve R7 3750H Benchmarklarda gördüğün gibi ortalamada 3550 ile 3750 arası yüzde 6 fark olmuş.

O zaman ryzen 7'li modelin incelemelerine bakalım. İşlemci 3550 ile 3750'nin öyle atla deve farkı yok gibi duruyor.

Hani oyunlar gayet güzel fps almış. 3550H ile de en kötü yüzde 10 fark olsa 100 fps'de 10 fps oynar 90 fps alırsın. Hani 3 aşağı 5 yukarı böyle olacak. Notebookta kötü yanı şu gpu yetmez birşey olur vs. vs. upgrade edemiyorsun. Dur şuna bir ekran kartı takayım vs çok özel model değilse alienware böyle cihazları var upgrade olmuyor sadece ssd ve ram değişiyor o kadar. E oyun maksatlı cihaz alıyorsan bence ekran kartını en iyisi almaya bak derim, tamam işlemci de sınırlandıracak ama oyunda ekran kartı daha önemli 1650 malesef biraz düşük kalıyor. Keşke 1660 falan olsaydı yada 1660ti'a denk ama işlemci daha iyi vs. vs. o zaman tamam intel'İ seç derdim ama şu durumda bence 1660ti olan daha mantıklı olacak. Gene de tercih senindir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrcunFix -- 1 Ocak 2020; 22:27:5 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OrcunFix

https://www.notebookcheck.net/GeForce-GTX-1650-Laptop-vs-GeForce-GTX-1660-Ti-Laptop_9828_9641.247598.0.html

Bu 1660ti ile 1650'nin karşılaştırması altta oyunlarda ortalama kaç fps verdiği görülüyor.

Star Wars Jedi Fallen Order Mesela yep yeni oyun öyle değil mi notebook'un ekranı 1080p yani 1920x1080 çözünürlükte oynayacaksın. Ultra ayarlarda biri ortalama 52 fps veriyorken öbürü 82 fps vermiş. Sayfada neredeyse bütün oyunların testi var. Ortalamada ise fark korkunç derecede %50 küsür fark var. Şimdi bu ekran kartlarının performansı bunu aklımızda tutalım.

İşlemci farkına bakalım.https://www.notebookcheck.net/3550H-vs-9300H_11151_11356.247596.0.html Gene aynı siteden bakıyorum çünkü en detaylı testler burada var. Öyle bazı garip siteler gibi denenmemiş test edilmemiş sitelerin gibi değil bu adamlar cihazları hertürlü testlere tabi tutuyorlar yani o konuda bir çekincen olmasın. 9300H ile 3550H arasında ortalamada %20 9300 daha iyiymiş. Oyunlara gelirsek kimi oyun çoklu çekirdeği kullanır kimi oyun tek çekirdeğe göre performansını belirler. Hani ekran kartını kısıtlaması da oyuna göre değişir. Alacağın cihaz galiba Asus TUF FX505DU değil mi ? bu modelin hep ryzen 7'li olanı incelenmiş ryzen 5 olanı bulamadım. O zaman şöyle yapalım.https://www.notebookcheck.net/3750H-vs-3550H-vs-9300H_11131_11151_11356.247596.0.html Bu sefer 3 tane işlemciyi ele alalım 9300H R5 3550H ve R7 3750H Benchmarklarda gördüğün gibi ortalamada 3550 ile 3750 arası yüzde 6 fark olmuş.

O zaman ryzen 7'li modelin incelemelerine bakalım. İşlemci 3550 ile 3750'nin öyle atla deve farkı yok gibi duruyor.

Hani oyunlar gayet güzel fps almış. 3550H ile de en kötü yüzde 10 fark olsa 100 fps'de 10 fps oynar 90 fps alırsın. Hani 3 aşağı 5 yukarı böyle olacak. Notebookta kötü yanı şu gpu yetmez birşey olur vs. vs. upgrade edemiyorsun. Dur şuna bir ekran kartı takayım vs çok özel model değilse alienware böyle cihazları var upgrade olmuyor sadece ssd ve ram değişiyor o kadar. E oyun maksatlı cihaz alıyorsan bence ekran kartını en iyisi almaya bak derim, tamam işlemci de sınırlandıracak ama oyunda ekran kartı daha önemli 1650 malesef biraz düşük kalıyor. Keşke 1660 falan olsaydı yada 1660ti'a denk ama işlemci daha iyi vs. vs. o zaman tamam intel'İ seç derdim ama şu durumda bence 1660ti olan daha mantıklı olacak. Gene de tercih senindir.
    Hocam teşekkürler uzun uzun yazmışsın allah razı olsun açıklayıcı olmuş cidden sağolasın

• rasputin in alive kullanıcısına yanıt
    Önemli değil dostum ne demek. Yardımcı olabildiysek ne mutlu bize, senden de razı olsun.

• Hocam çok teşekkürler ben de dün gördüm bu pcyi inceleme bulamadım çok faydalı oldu yazı. @Rasputininalive bilgisayarı aldın mı acaba, aldıysan deneyimlerini merak ediyorum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.