Şimdi Ara

İşlemcinin oyuna çok etkisi var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
1
Favori
1.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yani ekran kartı ve Ram oyun için önemli olan değil mi ? İşlemci ekran kartına darboğaz yapmadığı sürece oyuna bir etkisi var mı ?

Konudan bağımsız olarak
    İ5 9300h gtx1650 mi yoksa
    Amd ryZen 5 3550h gtx1660ti mi ?

Oyun için hangisi daha iyidir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Önceliğin her zaman ekran kartı olacak. Sonra darboğaz'a bakacaksın. youtube'dan bak. gtx 1660ti %99 koşturuyorsa, işlemci tamam demektir.
  • Hangi oyunu oynadığına bağlı mesela cs veya lol için işlemci ve ekran karti gta 5 için ram ve ekran karti oynucan oyuna gore deişir onlind oyunlar işlemci ağırlıklıdır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YKS2024Hedef15000

Hangi oyunu oynadığına bağlı mesela cs veya lol için işlemci ve ekran karti gta 5 için ram ve ekran karti oynucan oyuna gore deişir onlind oyunlar işlemci ağırlıklıdır.
    siz olsanız amd ryzen 5 3550h gtx1660ti mi yoksa i5-9300h gtx1650 mi alırdınız ? oynadığım oyunlar fifa ya da açık dünya tarzı oyunlar online de olabilir

Şimdi online oyun için i5 9300h gtx1650 sistemli laptop ryzen 5 3550h gtx1660ti den daha mı iyi performans verir ?

hocam cidden çok kararsız kaldım ya şu iki sistem arasında

400tl fiyat farkı var gtx1660ti li daha pahalı ama işte işlemcisi kötü diye karamsardayım

• quote:

Orijinalden alıntı: Timeguard

Bu mesaj silindi.
    Hocam öyle dendi ama ryzen 5 3550h 1660ti ile ciddi darboğaz sorunu olabileceğini söyleyenler de var nette darboğaz testlerinde de %14-15 gösteriyor darboğazı bazı kişilerde sorun çıkarmış ryzen 5 3550h CPU yu %100de kullanarak darboğaz yapmış mesela bi laptopta (tam anlamadım burayı ama )

• rasputin in alive kullanıcısına yanıt
    Amdlerden anlamam ben ama intel i5 iyi bi işlemci tabi hangi i5 birsürü i5 var nerden alcağında önrmli

• Ben zamaninda i7 6700hq-950M ikilisi yerine gittim i5 4210H- 960M ikilisini sectim, yasadigim darbogaz korkunc seviyede. Benim dustugum hataya dusme iyi arastir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • oyun için her şey önemlidir. ram, çekirdek sayısı, çekirdeğin işleme gücü vs

şimdi bu iki işlemci arasında ciddi bi fark var mı dersen var

asıl komik kısım burada, iki işlemci de gtx 1650'yi besleyebiliyor

ryzen işlemci muhtemelen 1660ti'yi besleme konusunda 9300h kadar iyi olmayacaktır

o zaman burada geriye tek bir parametre kalıyor, sen ne istiyorsun?

gtx 1650 ile çok düşük grafiklerde daha fazla fps mi_?
    1660ti ile 1650 ile alacağın fpsleri alıp daha yüksek grafikler mi?

i5li pc'yi alırsan ya 1650'nin normal ayarlarda vereceği fpslere razı olacaksın ya da daha yüksek fps için grafikleri düşürmek isteyeceksin

r5li pc'yi alırsan her türlü 1650'nin normal ayarlarda vereceği fpslere razı olacaksın ama muhtemelen çözünürlük ve grafik ayarlarını coşturabileceksin

i5 + 1660ti bi sistem bulamıyorsan bence r5 + 1660ti alınır. ama i5 + 1660ti de bulursan o yoldan gidebilirsin bütçeni zorlayacaksa bilemem tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

oyun için her şey önemlidir. ram, çekirdek sayısı, çekirdeğin işleme gücü vs

şimdi bu iki işlemci arasında ciddi bi fark var mı dersen var

asıl komik kısım burada, iki işlemci de gtx 1650'yi besleyebiliyor

ryzen işlemci muhtemelen 1660ti'yi besleme konusunda 9300h kadar iyi olmayacaktır

o zaman burada geriye tek bir parametre kalıyor, sen ne istiyorsun?

gtx 1650 ile çok düşük grafiklerde daha fazla fps mi_?
    1660ti ile 1650 ile alacağın fpsleri alıp daha yüksek grafikler mi?

i5li pc'yi alırsan ya 1650'nin normal ayarlarda vereceği fpslere razı olacaksın ya da daha yüksek fps için grafikleri düşürmek isteyeceksin

r5li pc'yi alırsan her türlü 1650'nin normal ayarlarda vereceği fpslere razı olacaksın ama muhtemelen çözünürlük ve grafik ayarlarını coşturabileceksin

i5 + 1660ti bi sistem bulamıyorsan bence r5 + 1660ti alınır. ama i5 + 1660ti de bulursan o yoldan gidebilirsin bütçeni zorlayacaksa bilemem tabi
    Hocam r5 besleyebilir mi gtx1660ti yi sorun o zaten şimdi darboğaz olursa i5-9300 gtx1650 dan alacağım verim kadar verim almaz mıyım r5 gtx1660ti li sistemden ? İki sistem arasında 400 tl fark var

Şimdi darboğaz olursa ki bence olur ekran kartından alacağım verim düşer e ne anlamı kalacak ki o zaman gtx1660ti nin ?

• rasputin in alive kullanıcısına yanıt
    Yamaci hocam çok güzel anlatmış ikisi aynı şeyi verecek sadece %90 civarı kullanacak ekran kartını grafiği yukselttiğinde o açık kapanacaktır r5h gtx 1660ti önerimdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi millimeter -- 29 Aralık 2019; 14:39:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: millimeter

Yamaci hocam çok güzel anlatmış ikisi aynı şeyi verecek sadece %90 civarı kullanacak ekran kartını grafiği yukselttiğinde o açık kapanacaktır r5h gtx 1660ti önerimdir
    i5-9300h gtx1650 li sistemden 400 tl daha fazla r5 3550h gtx1660ti li sistem
    Sizce bu farka değer mi ?

• işlemci ram ve diğerleri oyunda sistemin altyapısıdır bunlar ekran kartını düzgünce desteklemek zorundalar
  • quote:

Orijinalden alıntı: B-2 Spirit

işlemci ram ve diğerleri oyunda sistemin altyapısıdır bunlar ekran kartını düzgünce desteklemek zorundalar
    Ryzen 5 3550h gtx 1660ti yi besler mi sence ?

Ve sen ryzen 5 3550h gtx1660ti mi yoksa i5 9300h gtx1650 li sistemi mi tercih ederdin ? Arada 400tl fark var

• ryzenli sistemi al elbette düz 1650 alınmaz

darboğaz olacağını sanmam
  • quote:

Orijinalden alıntı: rasputin in alive

Hocam r5 besleyebilir mi gtx1660ti yi sorun o zaten şimdi darboğaz olursa i5-9300 gtx1650 dan alacağım verim kadar verim almaz mıyım r5 gtx1660ti li sistemden ? İki sistem arasında 400 tl fark var

Şimdi darboğaz olursa ki bence olur ekran kartından alacağım verim düşer e ne anlamı kalacak ki o zaman gtx1660ti nin ?

Alıntıları Göster
    potansiyel %20 fps ile potansiyel %60 grafiksel görüntüyü takas ediyor musun, asıl soru bu?

1650, i5'i kısıtlıyor
    r5, 1660tiyi kısıtlıyor

1650, i5i kısıtladığında, kısıtı kaldırmak için grafik düşürmek zorundasın ki i5'in %20lik avantajı bi anlam ifade etsin

r5, 1660ti'yi kısıtladığında ise kısıtı kaldırmak için grafik arttırmak zorundasın ki 1660ti'nin %60lık avantajı bi anlam ifade etsin

daha açık oldu mu_?

tamamen kişisel tercihe kalmış bir şey. bana kalsa 1660tili sistemi seçerdim. ama grafik ayarlarını cok umursamıyorum dersen de bilemem. 1660ti ve 1650 arasında büyük bi siklet farkı var. bu fark en çok grafiksel ayarları köklemeni sağlar. ama unutma ki gpu bound rdr2 gibi oyunlarda da 1650 üzer. 1660ti yoluna bakar. rdr2 gibi bi oyunda iki işlemciyle de iyi performans alabilirsin. ama 1650 ile pek tatmin edici performans alamazsın. bunları da hesaba kat. her oyun eşit yapılmıyor. kimi oyun işlemciye çok bindirir kimi oyun gpuya çok bindirir. gpu tarafında böylesi bi fark varken..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 29 Aralık 2019; 15:31:51 >

• ayrıca neymiş bu laptopun modeli?? internette aratıyorum 3550h ve 1660tili hiçbir video yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

ayrıca neymiş bu laptopun modeli?? internette aratıyorum 3550h ve 1660tili hiçbir video yok..
    Asus tuf hocam bende nette bulamadın videosunu ama ryzen 7 3750h ile gtx 1660ti nin videosu var Asus tuf laptop olarak ryZen 7 ile 5 arasında da çok bi fark yok sanırsam ?

• quote:

Orijinalden alıntı: rasputin in alive

Asus tuf hocam bende nette bulamadın videosunu ama ryzen 7 3750h ile gtx 1660ti nin videosu var Asus tuf laptop olarak ryZen 7 ile 5 arasında da çok bi fark yok sanırsam ?

Alıntıları Göster
    0.3 ghz daha hızlıymış r7

o videolarda ne görüyosanız bi miktar azını alırsınız %5 10 falan
  • Up

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.