Şimdi Ara

İşlemcisiz anakart çalışır mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşlemcim olmadan anakartı çalıştırmayı denedim fakat tek bi fan bile dönmedi parçalarım 0 psuyu kısa devre yaptım çalışıyor anakartta sorun olabilir mi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Çalışmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum merhabalar öncelikle anakartın içerisimdeki minik minik procesler vardır bunlar bazıları şunlara engel olur;
    -Aynı açma kapama düğmesi gibi çalışmasına engel olur bu sayade içerisindeki gereksiz yüksek erektirik akımı girip devreleri yakamsını engel olur.
    -Hali hazırda, içersinde var olan kritik çevre birimleri(İşlemci ve ram) gibi birimleri yokluğu sonucundan çalıştırmaz
    -Var olan çevre birimlerden bazısı uyumsuzdur,durumda ortaya çıkacak devre bozulmalardan dolayı engel olur yani çalıştırmaz
    -Muhtemelen işlemciyi tam takamıyorsun,işlemci yatapında sorun var ya da işlemci'nin girişinde sorun vardır ışık tutup kontrol edebilirsin dostum.
  • yorgan kullanıcısına yanıt
    Yok hayır ben direk işlemcisiz çalıştırmayı denedim fan bile dönmedi tek eksik parçam işlemci

• Bazı anakartlar işlemci olmadan, usb bellek ile bios güncelleme imkanı sunuyor.
  • işlemcisiz işlem yapmaz ama biosunu guncelleyebilenler var arkadasinda dedigi gibi. ama fanlarin vs dönmemesi olmaz. sonucta biosta var ve biosa acil komutu gonderen islemci degil sizsiniz. işlemci yok diye start almamasi ya montaj hatasi ya kisa devreden olabilir.
  • Hocam kısa devreyi nasıl anlarız peki anakart 0 prçalar 0 yani tek bi fan bile dönmeden start almıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • montaj doğru mu once onu kontrol edin. 12v kanalını yanlış bağlarsanız zorlama ile anakartı yersiniz
  • Küçük çıkıntı gibi bişey var çentik o yöne gelicek şekilde bağladım

• Ana karttan ana karta değişen bir durum. Ama işlemcisiz çalıştırmak tehlikeli ve riskli bir iş
  • B450m k anakartım var çalışır mı

• quote:

Orijinalden alıntı: sokra.tetus

Ana karttan ana karta değişen bir durum. Ama işlemcisiz çalıştırmak tehlikeli ve riskli bir iş
    Nasıl bir riski var? işlemci yok sadece anakarta ac diyorsunuz sistem acilmiyor sadece voltaj gidiyor. voltajıda zaten bios kontrol ediyor işlemci kontrol etmiyor? ne gibi olabilir bir aydınlatırsanız beni sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Steris12

Küçük çıkıntı gibi bişey var çentik o yöne gelicek şekilde bağladım
    hocam işlemcin yok neyi nereye bağladın? montajın doğru mu degil mi bunu bilemiyorsan yardım al. on panel bağlantını yaptın mı?
  • Evet yaptım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.