Şimdi Ara

İşlemciye nasıl overclock yapılır ? - İ7 6700k 4.8 ghz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
3.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Overclockmanyağı

prime95 small fft yaptın ve 90derece bilmiyorum şaşırtıcı...

pompanında max hızda döndüğünden eminsen çok fazla overclock yapabilecekmişsin gibi durmuyor custom soğutmada ucuza mı kaçtın ki altı üstü 0.6ghz arttırdık ve 90derece oldu :/

kısaca 90derece overclock için tehlikeli bir değer overclock yapmadan devam et riske atma sıvı soğutmanda bir sorun var

bu arada aida64den baktın dimi sıcaklık değerlerine?

Ne ucuzu 1300 tl bayıldım. Sıcaklıklara cpuid hwmonitör'den baktım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GamerYigit17 kullanıcısına yanıt
    hwmonitör cpu packed sıcaklık diye garip birşey gösteriyor o benim işlemcide 120 bile olduda birşey olmadı aida64 daha doğru değerleri gösteriyor ona bakarak
    full fan speed 4.6ghz prime95 small fft 5dk çalıştır aida64 ne diyor bakalım
  • quote:

hwmonitör cpu packed sıcaklık diye garip birşey gösteriyor o benim işlemcide 120 bile olduda birşey olmadı aida64 daha doğru değerleri gösteriyor ona bakarak
    full fan speed 4.6ghz prime95 small fft 5dk çalıştır aida64 ne diyor bakalım

Aidata extreme de ısı gösteren yeri bulamadım yav

solda computer sensor kısmında cpu veya cpu core değerleri 85i geçmeyecek şekilde test et
  • quote:

solda computer sensor kısmında cpu veya cpu core değerleri 85i geçmeyecek şekilde test et

İşlemciye nasıl overclock yapılır ? - İ7 6700k 4.8 ghz

Değerler bu şekilde.
    cpu çekirdek neden 1.424vda çalışıyor bu ne kadarlık overclock yapılmış hali?

1.35v 4.6 ghz demiştin ondan diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyağı -- 23 Ekim 2016; 11:30:46 >
  • quote:

cpu çekirdek neden 1.424vda çalışıyor bu ne kadarlık overclock yapılmış hali?

1.35v 4.6 ghz demiştin ondan diyorum

İşlemciye nasıl overclock yapılır ? - İ7 6700k 4.8 ghz

İşlemci 4.6 1.350v yapmıştım neden daha fazla çekiyor ?

güzel soru bu kadar detaylı bir bios kullanmadığım için bilmiyorum bu tür durumlarda genelde anakart kitapçığını okurum

bilen birisi varsa umarım yardım eder o zamana kadar overclock yapmadan kullan
  • Overclockmanyağı kullanıcısına yanıt
    6xxx serisi islemcilerde prime95 e karsi degisik bir davranis sekli var. Ne yaparsaniz yapin sicakligi dusuremezsiniz. Kapak ustu sicakliklari 60 derece gorebilirsiniz ama core sicakligi tj max degerini gecti icin mavi ekrana duser. Daha hafif test olan iada ile stress testi yapip ona gore stabiliteye bakmak lazim. Artik yeni islemcilerde prime95 stabilite konusunda belirleyici degil.

• aida64 testi işe yaramıyor cpu z testi daha mantıklı gibi o zaman 7dk cpu z testi ile değerler neler tekrar bakalım? cpu vcore değerlerinede...

bu arada cpu turboyu kapat overclock yaparken voltaj değerlerini oda bozabilir...
  • Eheh, onca para ver sonra ufacık overclockta 90 derce oluversin. Hem de 1300 liralık soğutucuyla.

Bizde 3.3 Ghz'lik AMD işlemciyi 80 liralık soğutucuyla 4.2 Ghz kullanıyoruz 60 dereceyi aşmıyor.

AMD soba Intel buz dolabı bilader
  • Prime-95 kullanma.
    Nasıl yapıyor bilmiyorum ama Haswell ve sonrası için voltaj arttırıyor manyak program
  • quote:

aida64 testi işe yaramıyor cpu z testi daha mantıklı gibi o zaman 7dk cpu z testi ile değerler neler tekrar bakalım? cpu vcore değerlerinede...

bu arada cpu turboyu kapat overclock yaparken voltaj değerlerini oda bozabilir...

Cpu-z ile 1.35v 4.6 ghz 65 derece civarı oluyor fanlar tam güç olmadan.

• Arkadaşlar oc yapmış olmama rağmen cpu-z stress testinde islemci cpu-z'de 4000 mhz gözüküyor.

stress altında windowsun kaç mhz gösterdiği önemli 1.35vda 65derece çok iyi bir rakam

birde 1.4v 4.8ghz dene cpu z stress ile aida64 açık kalsın 5dk çalıştır yeterli
  • quote:

stress altında windowsun kaç mhz gösterdiği önemli 1.35vda 65derece çok iyi bir rakam

birde 1.4v 4.8ghz dene cpu z stress ile aida64 açık kalsın 5dk çalıştır yeterli

cpu turboyu açınca 4.6 gösterdi. Daha sorna 4.7 denedim 1.35v ile 68 derece civarı oldu

pwm değeri 1.5 değil mi çünkü autoda pwm değerini 1.25 fln yapıyor anakart ondan diyorum buda işlemci 80derece olunca fanların %100 dönmesini sağlıyor diğer türlü 1.5pwmde 67derecede %100 dönüyor

cpu turbo ile overclock yapabilirsin oda mümkün senin soğutmaya bakacak olursak 5ghze yolu var gibi işlemcinin 4.8ghz dene birde aida64e bak vcore değerine gerçektende 1.35v mu?
  • Overclockmanyağı kullanıcısına yanıt
    5ghz icin 1.5 voltu gozden cikarmasi gerekir. O zamanda sogutmasi yetmez. Max 4.8 le stabil kalabilir. Diger yuksek voltajla anca makinayi acar cpu z bench alir.

• xdeliruzgar kullanıcısına yanıt
    anakartıda sağlam anladığım kadarıyla daha az voltajla daha yüksek ghz değerlerini görebilir her işlemci 4.8ghzde 1.5v ile çalışacak diye bir kaide yok belki bu 1.45v ile çalışır

1.35vde 3.7ghz çok iyi bir değer tabi doğruysa...
  • quote:

anakartıda sağlam anladığım kadarıyla daha az voltajla daha yüksek ghz değerlerini görebilir her işlemci 4.8ghzde 1.5v ile çalışacak diye bir kaide yok belki bu 1.45v ile çalışır

1.35vde 3.7ghz çok iyi bir değer tabi doğruysa...

Dogru dogru. İşlemciler 1,35 ile o degeri goruyor. Burda sorun 4.8 ve uzerine cıkıldıkca voltaj katlanarak artıyor. Grupta 3 arkadasta var o işlemci. 360 lık xt45 sogutamadı işlemciyi 5 ghz de. Yani 2600k daki gibi 5 ghz yaparım gunluk kullanırım olayı yok. Max 4.7 yada iyi cip ise biraz daha voltajı dusurup 4.8 ile kullanılabilir. Anakart saglam fakat bu sekilde magma gibi yanan işlemci karsısında yapacak bişeyi yok. 4.6-4.7 her turlu yeter.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.