Şimdi Ara

İşlemciye nasıl overclock yapılır ? - İ7 6700k 4.8 ghz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
1
Favori
3.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, yakın zamanda yeni bir sistem topladım ve işlemcime overclock yapmak istiyorum. Hiç overclock deneyimim yok maalesef. En ufak bir bilgim yok. İşlemcim i7 6700k, anakartım asus maximus VIII hero, işlemci soğutma olarak custom sıvı soğutma var. Bildiğim kadarıyla bios'tan yapacağım. Bu sistemle hangi hıza çıkabilirim ? Birde hangi ayarı yapacağım ve ne yazacağım ?

İ7 6700k işlemcim 1.425v ile 4.8 ghz gördü. Aslında 5 ghz olmasını isterdim ama olmayacak gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GamerYigit17 -- 24 Ekim 2016; 22:22:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• GamerYigit17 kullanıcısına yanıt
    http://www.anandtech.com/show/9533/intel-i7-6700k-overclocking-4-8-ghz

4.8ghz 1.4v dene bakalım sıcaklıklar ne durumda olacak aida64 aç ve prime95 i 5dk fln çalıştır sıcaklık değerlerini buraya yaz fanların pwm değerini 1.5 yapmayı unutma

sıcaklık 85dereceyi geçtiği anda prime95i kapat çünkü soğutma yetersiz demektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyağı -- 22 Ekim 2016; 18:49:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overclockmanyağı

http://www.anandtech.com/show/9533/intel-i7-6700k-overclocking-4-8-ghz

4.8ghz 1.4v dene bakalım sıcaklıklar ne durumda olacak aida64 aç ve prime95 i 5dk fln çalıştır sıcaklık değerlerini buraya yaz fanların pwm değerini 1.5 yapmayı unutma

sıcaklık 85dereceyi geçtiği anda prime95i kapat çünkü soğutma yetersiz demektir

Hiç oc yapmadan prime 95 çalıştırdım.

prime95de en üstteki ayarı seç en minimal seviyede olan ve ramleri çalıştırmayan small fft

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyağı -- 22 Ekim 2016; 19:01:03 >
  • Overclockmanyağı kullanıcısına yanıt
    Tamamdır ocsiz 60 derece geçmiyor. Dediğib ayarları biostan nereden yapacağım ?

• Bence iyice araştırmadan overclock işine girmeyin. İşlemciniz zaten güzel boşuna risk alırsınız.
    İşin mantığını burda iki satır yazıyla anlamanız mümkün değil.
    yani herkesin biosu farklı ben burada gigabyte biosu yollasam anlaşılmaz

cpu vcore
    yada
    cpu core voltage:1.4v

cpu ratio:48

yaparsan overclock yaparsın internetten baktım anakarta gerçektende çok ince ayar overclock yapılabiliyor ancak kabaca bu overclockta iyi performans verir

fan control kısmından fan pwm value/C degree fln olması lazım ordaki değerleri 1.5 yaparsan işlemci 68dereceye çıktığında fanlar %100 hızda dönmeye başlar eğer çok sesli gelirse bu değeri 1.25pwm yaparsın daha sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyağı -- 22 Ekim 2016; 19:27:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: rerererara

Bence iyice araştırmadan overclock işine girmeyin. İşlemciniz zaten güzel boşuna risk alırsınız.
    İşin mantığını burda iki satır yazıyla anlamanız mümkün değil.

Bilgisayara hasar verir mi ?

• quote:

yani herkesin biosu farklı ben burada gigabyte biosu yollasam anlaşılmaz

cpu vcore
    yada
    cpu core voltage:1.4v

cpu ratio:48

yaparsan overclock yaparsın internetten baktım anakarta gerçektende çok ince ayar overclock yapılabiliyor ancak kabaca bu overclockta iyi performans verir

fan control kısmından fan pwm value/C degree fln olması lazım ordaki değerleri 1.5 yaparsan işlemci 68dereceye çıktığında fanlar %100 hızda dönmeye başlar eğer çok sesli gelirse bu değeri 1.25pwm yaparsın daha sonra

Ayarları yaptım bilgisayar açtı. İyi bir başlangıç şimdi test yapacağım.

• Prime 95 testi başlatır başlatmaz mavi ekran veriyor. Ne yapmalıyım ?

cpu vcore 1.4 olduğundan eminsin dimi oradaki değerlerde o zaman 1.425v yaparak 4.8ghzde deneme yap
  • quote:

cpu vcore 1.4 olduğundan eminsin dimi oradaki değerlerde o zaman 1.425v yaparak 4.8ghzde deneme yap

Burayı 1.4 yaptım ama şimdi değiştiremiyorum.
    1.4v 4.7ghz dene yani cpu core ratio 47 yaparak öyle bir test et prime95 fft ile 85dereceyi geçerse prime95i durdur fazla gelmiş demektir cpu fan kontrol kısmından dediğim gibi 1.5pwm değerine atamayı unutma prime95i 5dk çalıştırsan yeterli yine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyağı -- 22 Ekim 2016; 20:04:41 >
  • quote:

1.4v 4.7ghz dene yani cpu core ratio 47 yaparak öyle bir test et prime95 fft ile 85dereceyi geçerse prime95i durdur fazla gelmiş demektir cpu fan kontrol kısmından dediğim gibi 1.5pwm değerine atamayı unutma prime95i 5dk çalıştırsan yeterli yine

Gene mavi ekran aldım çalışır çalışmaz.
    pff garip 4.5ghze düşürerek dene bakalım şimdi ne olacak bundada mavi ekran verirse işlemcide problem var gibi

edit:tdp limiti kaldır overclock yaparken ondanda mavi ekran verir yetersiz watt yüzünden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyağı -- 22 Ekim 2016; 20:10:12 >
  • quote:

pff garip 4.5ghze düşürerek dene bakalım şimdi ne olacak bundada mavi ekran verirse işlemcide problem var gibi

edit:tdp limiti kaldır overclock yaparken ondanda mavi ekran verir yetersiz watt yüzünden

1.35v 4.6 ghz oldu ama 3 dk sonra 90 derece oldu. Ne yapabilirim ?
    fan hızları %100 oluyor değil mi full speed fan yap biostan sonra tekrar prime95le test et 1.35v 4.6ghz olarak 85dereceyi geçtiği anda prime95i durdur 90derece olmasına izin verme bile
  • quote:

fan hızları %100 oluyor değil mi full speed fan yap biostan sonra tekrar prime95le test et 1.35v 4.6ghz olarak 85dereceyi geçtiği anda prime95i durdur 90derece olmasına izin verme bile

Evet yüzde yüz oluyor.

• oyun amaçlı ise farketmiyor oyunlarda https://www.youtube.com/watch?v=WPLYuvi657U
    prime95 small fft yaptın ve 90derece bilmiyorum şaşırtıcı...

pompanında max hızda döndüğünden eminsen çok fazla overclock yapabilecekmişsin gibi durmuyor custom soğutmada ucuza mı kaçtın ki altı üstü 0.6ghz arttırdık ve 90derece oldu :/

kısaca 90derece overclock için tehlikeli bir değer overclock yapmadan devam et riske atma sıvı soğutmanda bir sorun var

bu arada aida64den baktın dimi sıcaklık değerlerine?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.