Şimdi Ara

İşletim sistemi kuramıyorum - Sata Harddisk İde Dvd

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar kuralları okudum ama umarım yanlış yere ve yanlış şekilde açmamışımdır konuu

Elimde msı (ms 7392)
     İşletim sistemi kuramıyorum - Sata Harddisk İde Dvd
    anakartı olan sata hardiskli ve ide ile çalışan dvd romlu bir bilgisayar var geçenlerde smart dsk hatası verdiği için eski harddiskimi garantiye gönderdim ve geriye sata olan harddisk gönderdiler işletim sistemi yüklü olmadığı için yüklemeye çalıştım normal olarak boot cd ile yüklemeyi başlatıyorum mavi ekran(disk biçimlendirme - temel dosyaların kopyalanması bölümü) bittikten sonra bilgisayar kapanıp açılıyor ve bu işlemden sonra birdaha bilgisayar açılmıyor sürekli anakartın reklamı çıkıyor (setup için del yazan yer) ve sürekli bu ekranda resetleyip duruyor (dit diye açılış sesi sürekli gelip tekrar başlıyor) taki dvd deki cd yi çıkarıncaya kadar cd yi çıkarınca kurulum ekranı tekrar açılıyor ama lütfen cd yerleştirin diyor cd yi yerleştirir yerleştirmez yine aynışeyi yapıp resetliyor.

Harddiskim değişmeden önce bu sorun yoktu sadece bazen bilgisayarı boş bırakıp geri döndüğümde resetlenmöiş olduğunu görüyordum. ama şuan işletim sistemi bile kuramıyorum.
    Başka cd romm da taktım (oda ideydi) yine aynı sorun var

Bios ayarlarını kontrol etmeye çalıştım pek birşey bulamadım fabrika ayarlarına geri dönderdim ama bişey değişmedi.
    Yardımlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tiryaqi -- 12 Nisan 2009; 10:52:57 >

• Enteresan bir sorun. Birkaç deneme yapalım belki sonuca ulaşabiliriz.

Öncelikle bios a gir ve harddiski tekrar tanıma... Yani bios daki en üstteki seçeneğe girip harddiski bulup üzerine tıkladıktan sonra "press any key" gibi seçenek olması lazım. Ona tıkla hdd bi tanımlasın..
    Ardından first device boot "cd-rom" , second device boot " hdd" ayarla , kaydet ve çık.

Ardından cd ile boot et sistemi bakalım ne olacak... Baktın yine olmuyor farklı bir cd bulabilirsenn en azından sistemi boot etmek için.. Onunla dene. Sonuçları buraya yaz yardımcı olmaya çalışalım.
  • Evet söylediklerini yaptım zate boot menüsünü senindediğin gibi daha önce ayarlamıştım. Farklı cd ve farklı cd romlada denedim sonuç aynı acaba donanımsal bir çakışmamı var yada bios menüsünde henüz girmediğim bir menüden bişeyleri devre dışımı bırakmalıyım ?
  • Başka bir cd ile dene..
  • anakartının sata2 desteği var mı? ;)
  • "Farklı cd ve farklı cd romlada denedim sonuç aynı" Xp ve Vista home premium cd si ile denedim içinde cd olduğu zaman aynışeyi yapıyor
  • valla anakartın resmiini ve markasını yolladım bilmiyorum. bide fark etmiyorsanırım sata 1 2
    http://www.hardwaremania.com/forum/donanim/genel/sata-sata2-arasindaki-fark-85495.html
  • Son gelişmeleri yazayım dedim

Hardiski söküp başka bir bilgisayara taktım ve orada formatlayıp xp kurabildim.
    Aynı şekilde başka bir bilgisayarın harddiskini söküp bu makinaya taktım makinada herhangi bir hata oluşmadı cd içindeyken çalıştı ve resetlemedi

xp yi kurduktan sonra harddiski bağladım xp açıldı ama windows açıkken bile cd takınca (driverları tanıtmak için) direk kapanıp resetlemeye başlıyor. Dvd rom takılan cd yada dvd yi okumaya başlayınca rsetlemeye başlıor bilgisayarı.
  • biostan sata mode u disable yaptın mı?
  • ozaman harddiski görmüyor
  • başka bi sata girişine takın hdd yi bide hdd nin arkasında bi jumper vardır ona bi bakın belki sata 1 moddadır vesa sata 2 modda çalışmıyordur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.