Şimdi Ara

mac ve windows external harddisk formatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
10.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar bir problemimiz var yardımcı olursanız seviniriz. Dayım macbook pro kullanıcısı ve geçenlerde harici harddiskini hem pc de hem de macte kullanamadığını sadece windows da çalıştığını iki sistemde kullanmanın bir yolu olup olmadığını sordu bende araştırdım ve Exfat formatının her iki sistemde de çalıştığını söyledim. Buraya kadar bir sıkıntı yok diski exfat çevirmişler ve mac üzerinde kullanmaya başlamışlar. Ama dün windows 7 ye taktıkları zaman sistem hdd yi görmemiş. Başka pclerde de aynı şekilde. Araştırdım ama bir şey bulamadım. Bir çözümü olan var mı?

Not: ilk macbook a taktıkları zaman sistem time machine için kullanılsın mı diye sormuş ve dayım evet demiş. daha sonra sorun bundan kaynaklanıyor olabilir diye time machine i kapatmış ama sorun devam etmiş...

• quote:

Orijinalden alıntı: blackrider

selam arkadaşlar bir problemimiz var yardımcı olursanız seviniriz. Dayım macbook pro kullanıcısı ve geçenlerde harici harddiskini hem pc de hem de macte kullanamadığını sadece windows da çalıştığını iki sistemde kullanmanın bir yolu olup olmadığını sordu bende araştırdım ve Exfat formatının her iki sistemde de çalıştığını söyledim. Buraya kadar bir sıkıntı yok diski exfat çevirmişler ve mac üzerinde kullanmaya başlamışlar. Ama dün windows 7 ye taktıkları zaman sistem hdd yi görmemiş. Başka pclerde de aynı şekilde. Araştırdım ama bir şey bulamadım. Bir çözümü olan var mı?

Not: ilk macbook a taktıkları zaman sistem time machine için kullanılsın mı diye sormuş ve dayım evet demiş. daha sonra sorun bundan kaynaklanıyor olabilir diye time machine i kapatmış ama sorun devam etmiş...

Time machine olarak kullan demişlerse büyük bir ihtimalle harddiski HFS formatına çevirmiştir sistem. OSX üzeride disk utility ile harddiskin formatına bir daha bakmanızı tavsiye ederim.. eğer HFS ise tekrardan exFat olarak formatlanması gerekiyor

• time machine olarak kullandiginizda o diskin tum bolumu artik time machine icin backup diski oluyor. bu yuzden tekrar exfat ile formatlayin ve diski mac'e takinca time machine icin kullanma deyin. sonrasinda tum cihazlarda kullanabilirsiniz.
  • Tesekkur ederim arkadaslar soylediklerinizi dayima ilettim tekrar exfat a formatladik cok cok tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Time Machine exfat'i desteklemiyor :) yani veri olarak kullanabilirsiniz fakat mac'i yedekleyemezsiniz. Sorununuz hallolmus zaten ama önerim harici harddiski 2'ye bölüp bir bölümünü exfat digerini de mac icin yapin. Hem yedekler hem de kalan diger kapasitesiyle de windows ve macte ortak kullanirsiniz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Sculpturê

Time Machine exfat'i desteklemiyor :) yani veri olarak kullanabilirsiniz fakat mac'i yedekleyemezsiniz. Sorununuz hallolmus zaten ama önerim harici harddiski 2'ye bölüp bir bölümünü exfat digerini de mac icin yapin. Hem yedekler hem de kalan diger kapasitesiyle de windows ve macte ortak kullanirsiniz :)

teşekkür ederim fakat ankaradan istanbula yönlendirmelerle zar zor bu işlemleri gerçekleştirdik ikiye bölmek benim aklıma geldi ama işleri dahada karmaşıklaştırmama adına vazgeçtim:) zaten yeterince zordu

• Exfat da sorunlu bazen.
    Samsung smart tv ntfs den başka format okumuyor. O yüzden mecburen mac İcin ntfs programı kullanıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    USB Flash ile MS-DOS boot disk
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Paragon NTFS diye bir program var, hem Win hem de Macos ortamında NTFS formatını kullanabilirsiniz.

http://www.paragon-software.com/home/ntfs-mac/

Fiyatına takılmayın, daha uyguna illa ki bulunur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozangunay

Paragon NTFS diye bir program var, hem Win hem de Macos ortamında NTFS formatını kullanabilirsiniz.

http://www.paragon-software.com/home/ntfs-mac/

Fiyatına takılmayın, daha uyguna illa ki bulunur :)

Ben de bu programı satın aldım ve kullanıyorum, exfat, yok xp de exfat tanımadı, yok media player da açmıyor derdinden kesin kurtuluş oldu benim için tavsiye ederim
  • Arkadaslar peki bu external hard drive i nasil sifreleyebiliriz hem mac te hem de pc de caliscak sekilde

• Yardim edebilecek var mi???

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.