arkadaslar bilgisayar bazen acılmıyo power düğmesine basıyorum bilgisayardn fandan vs. sesler geliyo ama monitöre görüntü gelmiyo ama bazen sorunsuz acılıyo sizce sorun ne yardım edin lütfen..
arkadaşlar hiç mi bilen yokk??Yardım Edinn Lütfennn...
baglantıları kontrol et monütör power kablosuna bak gevşeklik olabilir ben yaşadım
quote:
Orjinalden alıntı: Zortul
baglantıları kontrol et monütör power kablosuna bak gevşeklik olabilir ben yaşadım
sabahtan beri fisleri takıp cıkarıyorum kabloları kontrol ettim kac kere tık yok :S
monitör kablosunda veya ram de bir sorun olabilir.
bu sorun power ve anakarttan yapar başka bişeyden değil
biosun dıtlarından anlayabilirsin...cpu dan da olabilir. çünkü cpu nun üstündeki fan çalısmazsa cpu otomatik koruma moduna geçer. ve pc çalısmaz.
ton yok = guc yok devamli ton = guc kaynagi arızalı devamli kısa ton= arızalı ana-kart 1 uzun = Ram yenileme 1 uzun, 1 kısa = arızalı ana-kart veya ROM-Basic 1 uzun, 2 kısa = video kart hatası veya dip switch (XT icin ) 1 uzun, 3 kısa = Ekran kartında hata 1 kısa = Normal Açılış 2 uzun, 1 kısa = monitör adaptör senkro hatası 2 kısa = parity hatası (hafiza-ram toplam) 3 kısa = ilk 64 K RAM hatası 4 kısa = zaman sayacı arızalı 5 kısa = işlemci arızası (prosessor arızalı ) veya vidoe Ram ** 6 kısa = klavye işlemcisi hatası 7 kısa = Sanal işlemci mode ayar (AT icin) 8 kısa = Video Ram yanlis yazma 9 kısa = ROM bios toplam hatası