Şimdi Ara

İŞLETME- İKTİSAT MEZUNLARI HANGİ GÖREVDE NE KADAR MAAŞ ALIYORSUNUZ (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
10
Favori
9.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sana su kadar söyleyeyim okul bittikten sonra görüştüğümüz arkadaslar kendi bolumleri haric isler yapıyor yada issiz evde oturuyorlar benim gibi.

O kurumlasmis firmalara girmek maalesef ha diyince olmuyor bir kere ana dili gibi ingilizce istiyorlar ayrica deneyim istiyorlar.Malesef benim de ingilizcem iyi degil aslinda bir zamanlar iyiydi ama iste unutuluyor pratik yapmayinca.Es dost kaliyor geriye onu da bulabilirsen artik.

Hakikaten isletme okuyacak olanlar varsa aramızda iki kere dusunsun.Diplomanin hic bir onemi kalmiyor.Benim sadece istedigim okudugun onca senenin elimdeki diplomanin az biraz olsun artisini goreyim.

Markette calisirsin iki sene sonra mudur yardimcisi olursun iste bu ise yarıyor işletme mezunu.

Ha bir kere otomotiv firmasina basvurmustum yonetici yardımcisi olarak cagirdilar hayret ettim neyse gittim 3 kere mulakat yaptılar sonunda biz sizi satis icin dusunduk felan dediler iyide asagida araba satacaksam ben niye okudum kimse kusura bakmasin yani hoşgeldiniz efendim bu araba dizel demek icin mi okudum ne gerek vardi ki ?Bir gun sure verdiler gitmedim oraya da agrima gitti ne bileyim.

Bu ne kadar surecek bilemiyorum muhasebeye gireyim dedim uzun sure para vermem dedi niye is ogretecekmis
    Dayanabilecegim kadar dayanacam kpss olmazsa zaten kalkacak gidecem markette calisacam anasini satayim bu ne ya

Belki benim sansim boyle ama ben hic duymadim bu bolumleri okuyup da güzel bir yerde guzel maas alan insan..

Univeriste adi bilerek vermiyorum bak bu üniversiteyi okumus boyle olmus demeyin diye.

universitenin sucu yok bolum kotu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: yürüyenmerdiven

Doğru düzgün bölüm okumadıktan sonra hiç üniversite okumayın daha iyi gidin sanayiye girin ileride motorcu falan olur daha çok kazanırsınız.Öyle kendimi geliştiririm falan hikaye geçin bunları.Piyasada aranan adam olmadıkça üniversite okumak zaman kaybından başka bişey değil.

altına imza atarım hocam..

bu arada selçuk kamu mezunuyum.. tulparr hocam'a cevaben..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gündüz06

Sana su kadar söyleyeyim okul bittikten sonra görüştüğümüz arkadaslar kendi bolumleri haric isler yapıyor yada issiz evde oturuyorlar benim gibi.

O kurumlasmis firmalara girmek maalesef ha diyince olmuyor bir kere ana dili gibi ingilizce istiyorlar ayrica deneyim istiyorlar.Malesef benim de ingilizcem iyi degil aslinda bir zamanlar iyiydi ama iste unutuluyor pratik yapmayinca.Es dost kaliyor geriye onu da bulabilirsen artik.

Hakikaten isletme okuyacak olanlar varsa aramızda iki kere dusunsun.Diplomanin hic bir onemi kalmiyor.Benim sadece istedigim okudugun onca senenin elimdeki diplomanin az biraz olsun artisini goreyim.

Markette calisirsin iki sene sonra mudur yardimcisi olursun iste bu ise yarıyor işletme mezunu.

Ha bir kere otomotiv firmasina basvurmustum yonetici yardımcisi olarak cagirdilar hayret ettim neyse gittim 3 kere mulakat yaptılar sonunda biz sizi satis icin dusunduk felan dediler iyide asagida araba satacaksam ben niye okudum kimse kusura bakmasin yani hoşgeldiniz efendim bu araba dizel demek icin mi okudum ne gerek vardi ki ?Bir gun sure verdiler gitmedim oraya da agrima gitti ne bileyim.

Bu ne kadar surecek bilemiyorum muhasebeye gireyim dedim uzun sure para vermem dedi niye is ogretecekmis
    Dayanabilecegim kadar dayanacam kpss olmazsa zaten kalkacak gidecem markette calisacam anasini satayim bu ne ya

Belki benim sansim boyle ama ben hic duymadim bu bolumleri okuyup da güzel bir yerde guzel maas alan insan..

Univeriste adi bilerek vermiyorum bak bu üniversiteyi okumus boyle olmus demeyin diye.

universitenin sucu yok bolum kotu

Sorma hocam bi market modasıdır gidiyor bende A 101 de çalıştım yükselebilirdim ama dayanamadım yaf ilkokul mezunu bi patron laf söyleyince cidden dayanamıyorum,hocam bu ülkede dayın yoksa çek git aslında doğar doğmaz öyle bi seçeneğin olacak Türkiyede dünyaya gelecen ama dayın yok doğmak istiyormusun diye sorulsa ben heralde o zaman şu an mutluyum Dünyaya gelmek istemiyorum derdim.

İş alanı bitmiş özel iş desem esnaflıkta bitmiş babadan bişeyin yoksa bitiksin bi arkadaşım vardı Babası elektro Worldun isiim hakkını aldı çocugu işletme falan okudu geldi şimdide müdür kendi dükkanı böyle bi durum oldumu yaşadın yoksa gemiye bin kaç abi ne yapacaz bilmiyorum kpss hazırlanıyorum şu an olmassa inan ne yapacam hiç bi fikrim yok.

• Yahu öyle bir diyorsunuzda bir kere özel sektör istiyorsan zaten yabancı dil şarttır işletme iktisat okumayıp ne okuyalım yardımcı olun ozaman hukuk olmuyorsa

• Isletme iyi bolumdur aslinda ama okurken insanin kendisini gelistirmesi gerekiyor. Yabanci dil ogrenip adi duyulmus bir iki yerde de staj yaptigini yazabilmelisin o cv ye ayrica holdingler, sirketler yonetici yetistirmek icin kamp tarzi etkinlikler yapiyorlar bunlara da girebilmek lazim. Tabi bunlar icin malesef anadolu sehri universiteleri sayilan yerleri almiyorlar. Onyargi buralarda da karsimiza cikiyor universitenin adi cikmis olabilir ama belki o kisi de kendini universitede gelistirdi deyip tercih etmekte fayda var

• quote:

Orijinalden alıntı: bLockhiT^

Bende iibf okuyacam babam muhasebeci fakat işler karışık biraz ilcemde 4 yıllık yok 2 yıllık ikinci öğretime yazılıp aksama kadar buroda çalış, akşam okula gidersin işin hazır olsun aklı geliyor babamdan ve en mantiklisi bu lakin sitresli, ortamsiz, dandik bi hayatım olucak, 4 yıllık isletmede değmez gibi farklı sehirde kafam cok karışık 19 yaşındayım hayat boşa geçsin istemiyorum bilmiyorum anlayan arkadaşlar dan yardım bekliyorum icimi dokeyim dedim en azından

o işin kazancı güzel fakat yapılacak iş değil en iyisini bile yapsan en ufak hatanda hepsi yerle bir olur nerden mi biliyorum yaptım kendi muhasebe büromuzda çalıştım açıköğretim okudum son sınıftayken babam öldü bir süre idare etmeye alıştım ama olmadı şimdi ise borç batağında iş arayan ama sonuç alamayan biriyim :)

• Arkadas is bulamadim issizim diyenlerin hicbiri universite yazmamis. Bide bilerek yazmiyorum diyolar saka gibisiniz ya. Odlu iktisat-isletme, itu-ekonomi, bogazici, galatasaray, koc, bilkent, bilgi, bahcesehir iibfden adam gibi mezun olup issiz kalinda o zaman tamam diyelim.

• iibf mezunu smmm olur.
    iibf mezunu ymm olur,
    iibf mezunu bankacı olur,
    iibf mezunu memur olur,
    iibf mezunu paranın döndüğü yerde her şeyi olur.
    özel hastanede doktorun müdürü, inşaat şirketinde mühendise okey veren adam bile olur.

fen/edebiyat okuyup asgari ücretle dershane hocalığından.
    eğitim fakültesi okuyup atama diye ağlamaktan.
    turizm okuyup sezon beklemekten.
    mühendislik okuyup o zor derslere rağmen 1500 tl ile çalışmaktan iyidir.(makine, inşaat, elektrik hariç)

özet olarak iibf candır, gerisi boş bir heyecandır.

.
    cbü meslek yüksekokul işletme mezunuyum, bu yıl nasipse iibf ye başlıycam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Her işin adamı

iibf mezunu smmm olur.
    iibf mezunu ymm olur,
    iibf mezunu memur olur,
    özel hastanede doktorun müdürü, inşaat şirketinde mühendise okey veren adam bile olur.

mühendislik okuyup o zor derslere rağmen 1500 tl ile çalışmaktan iyidir.(makine, inşaat, elektrik hariç)

.

Piyasada 3421805729857629562... tane işletme mezunu oldugundan işiniz biraz zor yalnız.

• AÖF çıktı mertlik bozuldu.işletme-iktisatı bitiren AÖF oldu.Zibil gibi işletmeci iktisatçı kaynıyor.Ulan bizim zamanımızda 2 yıllık okula girmek bile dertti
    Bende bilgisayar programcılığından sonra iktisat/Kamu yazdım.İş bulabilirmiyim KAMU'da? n..h bulurum
    birde bana tutup işletma yazsaydın şöyleydi böyledir diyenlere kısaca B.S.G yazıp gönderiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Flying Dutchman

quote:

Orijinalden alıntı: Her işin adamı

iibf mezunu smmm olur.
    iibf mezunu ymm olur,
    iibf mezunu memur olur,

.

Piyasada 3421805729857629562... tane işletme mezunu oldugundan işiniz biraz zor yalnız.

emin ol o kadar iş de var

• Başka bir tanıdığım vardı İktisat mezunu (AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ) ,mezun olduğunda YTONG'A başvurmuş ingilizce istemişler ,başka yerler vardı oraya kabul edilmiş ama bayan olduğu için babası izin vermedi iş ortamı vs.vs diye . Şimdi ingiliz dili edebiyatı okuyor polonyada erasmus programıyla . . .Sonuç olarak istese bir işe başlardı oradan da yükselmek isterdi ama kendisi başlamadı yani direk müdür ,yönetici oluyum havalarındaydı zannımca . . .O yüzden mezun olunca pek iş ayır seç etmemek gerekiyor tabiki tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilir durumu ama @Gündüz06 hocam keşke otomotiv firmasına başlasaydınız .
  • quote:

Orijinalden alıntı: PARS BİLİŞİM

AÖF çıktı mertlik bozuldu.işletme-iktisatı bitiren AÖF oldu.Zibil gibi işletmeci iktisatçı kaynıyor.Ulan bizim zamanımızda 2 yıllık okula girmek bile dertti
    Bende bilgisayar programcılığından sonra iktisat/Kamu yazdım.İş bulabilirmiyim KAMU'da? n..h bulurum
    birde bana tutup işletma yazsaydın şöyleydi böyledir diyenlere kısaca B.S.G yazıp gönderiyorum

AÖF'ü zaten özel sektör pek tınlamıyor.Hocalarımız artık Türkiye iç pazarı doldurdu dışa açılıyor diyor yani burada dışarıyla bağlantı kurup işi bitirecek adama lazım diyorlar,bunun içinde özel sektörde adam akıllı ingilizce ve orta düzeyde 2.yabancı dil şart oldu.AÖF ile birlikte işletme iktisat mezunu fazlalaştı ama İktisatçı veya işletmeci olduğunu düşünmüyorum .İktisat mezunu olmakla iktisatçı arasında çok fark var bence . Forumlarda okuduğum ,tanıdıklarımla konuştuğuma göre mezun olduğumuzda çok fazla iş beğenmemek gerekiyor ,tecrübe kazanmak gerekiyor.

• arkadaslar kimse sizi direk mudur yapmaz imkanlar bu kadar kisitli iken ve bu kadar mezun var iken bir yerden baslayip sabretmek gerek maalesef sabirli degil bizim nesil bir anda hersey olsun istiyor herkesde var artik o diplomanin bir onemi kalmadi yilda 30 bin iibf mezunu var belkide daha fazla

• 3 Sene oldu okul biteli iktisat mezunuyum 3 senemin iki senesi sabah 06:00da yataktan kalkıp gece 12:00 dan önce eve girmemek üzere geçti sadece pazar günleri tatilim vardı. Afedersiniz hayatımda ben böyle bir film izlemedim bana yapılanlar bildiğin hard kategorisi içindeki videolar gibiydi babam mali müşavirken (şimdi emekli) beni şirkete yanına götürür işi öğretirdi bende severdim muhasebeyi mezun oldum hadi baba mesleğinden gidelim dedik otomasyon hizmet ve parça satışı gerçekleştiren bi firmada başladım iş arama sürem 1 hafta oldu önceden edindiğim tecrübeden diye düşünüyorum. 1.200 tl + yol+ssk+200 yemek anlaşıp başladık ulan bana yapılanları hala unutamıyorum psikolojik baskı stres iş desen çok fazla yetişmiyor. Kafayı yiyecektim artık müdür sadece emir veriyor yap diye 2 kişinin işini ben yapıyorum dediğim gibi sabahın köründe çıkıp gece giriyordum eve sırf biraz fazla tecrübem olsun iyi bi firma özgeçmişimde bulunsun diye eşek gibi çalıştım her neyse askere gittim geldim 1 sene önce dönünce firmaya uğradım müdürle falan görüştüm dedim bu şartlarda çalışmam fakat daha iyi şartlar sunarsanız sizinle devam ederim diye adamda tamam dedi gel başla şartları düzelteceğiz. Biz başladık yine aynı muhabbetlere gidiyordu ama Allah yüzüme baktı müdür yeni bir iş bulup işten ayrıldı. Patronda beni çekti karşısına yapabilirmisin lan bu işlerin hepsini dedi. Bende bilmişlik yaptım biraz zaten gitmeyi kafama koymuştum zaten ben yapıyordum hepsini dedim bu güldü falan tamam lan geç başla dedi. O gün dönüm noktası oldu önceki maaşımın 3 katı bi maaşa çalışıyorum stajımın bitmesinede 6 ay kaldı o bitsinde tekrar bi pazarlık atarız Allah cümlemizin yardımcısı olsun rahatladım anasını satayım

• quote:

Orijinalden alıntı: abdergin

3 Sene oldu okul biteli iktisat mezunuyum 3 senemin iki senesi sabah 06:00da yataktan kalkıp gece 12:00 dan önce eve girmemek üzere geçti sadece pazar günleri tatilim vardı. Afedersiniz hayatımda ben böyle bir film izlemedim bana yapılanlar bildiğin hard kategorisi içindeki videolar gibiydi babam mali müşavirken (şimdi emekli) beni şirkete yanına götürür işi öğretirdi bende severdim muhasebeyi mezun oldum hadi baba mesleğinden gidelim dedik otomasyon hizmet ve parça satışı gerçekleştiren bi firmada başladım iş arama sürem 1 hafta oldu önceden edindiğim tecrübeden diye düşünüyorum. 1.200 tl + yol+ssk+200 yemek anlaşıp başladık ulan bana yapılanları hala unutamıyorum psikolojik baskı stres iş desen çok fazla yetişmiyor. Kafayı yiyecektim artık müdür sadece emir veriyor yap diye 2 kişinin işini ben yapıyorum dediğim gibi sabahın köründe çıkıp gece giriyordum eve sırf biraz fazla tecrübem olsun iyi bi firma özgeçmişimde bulunsun diye eşek gibi çalıştım her neyse askere gittim geldim 1 sene önce dönünce firmaya uğradım müdürle falan görüştüm dedim bu şartlarda çalışmam fakat daha iyi şartlar sunarsanız sizinle devam ederim diye adamda tamam dedi gel başla şartları düzelteceğiz. Biz başladık yine aynı muhabbetlere gidiyordu ama Allah yüzüme baktı müdür yeni bir iş bulup işten ayrıldı. Patronda beni çekti karşısına yapabilirmisin lan bu işlerin hepsini dedi. Bende bilmişlik yaptım biraz zaten gitmeyi kafama koymuştum zaten ben yapıyordum hepsini dedim bu güldü falan tamam lan geç başla dedi. O gün dönüm noktası oldu önceki maaşımın 3 katı bi maaşa çalışıyorum stajımın bitmesinede 6 ay kaldı o bitsinde tekrar bi pazarlık atarız Allah cümlemizin yardımcısı olsun rahatladım anasını satayım

aynen hocam tam hard core 'luk bir durum sizinkisi sabah 6 gece 12 zaten normal bir insanın bünye dayanmaz,siz o firmada hangi işi yapıyordunuz(gerçi her işi yapıyormuşsunuz ama ) yani sizi alırken hangi bölüme aldılar ,birde hangi okuldan mezunsunuz :)

• quote:

3 Sene oldu okul biteli iktisat mezunuyum 3 senemin iki senesi sabah 06:00da yataktan kalkıp gece 12:00 dan önce eve girmemek üzere geçti sadece pazar günleri tatilim vardı. Afedersiniz hayatımda ben böyle bir film izlemedim bana yapılanlar bildiğin hard kategorisi içindeki videolar gibiydi babam mali müşavirken (şimdi emekli) beni şirkete yanına götürür işi öğretirdi bende severdim muhasebeyi mezun oldum hadi baba mesleğinden gidelim dedik otomasyon hizmet ve parça satışı gerçekleştiren bi firmada başladım iş arama sürem 1 hafta oldu önceden edindiğim tecrübeden diye düşünüyorum. 1.200 tl + yol+ssk+200 yemek anlaşıp başladık ulan bana yapılanları hala unutamıyorum psikolojik baskı stres iş desen çok fazla yetişmiyor. Kafayı yiyecektim artık müdür sadece emir veriyor yap diye 2 kişinin işini ben yapıyorum dediğim gibi sabahın köründe çıkıp gece giriyordum eve sırf biraz fazla tecrübem olsun iyi bi firma özgeçmişimde bulunsun diye eşek gibi çalıştım her neyse askere gittim geldim 1 sene önce dönünce firmaya uğradım müdürle falan görüştüm dedim bu şartlarda çalışmam fakat daha iyi şartlar sunarsanız sizinle devam ederim diye adamda tamam dedi gel başla şartları düzelteceğiz. Biz başladık yine aynı muhabbetlere gidiyordu ama Allah yüzüme baktı müdür yeni bir iş bulup işten ayrıldı. Patronda beni çekti karşısına yapabilirmisin lan bu işlerin hepsini dedi. Bende bilmişlik yaptım biraz zaten gitmeyi kafama koymuştum zaten ben yapıyordum hepsini dedim bu güldü falan tamam lan geç başla dedi. O gün dönüm noktası oldu önceki maaşımın 3 katı bi maaşa çalışıyorum stajımın bitmesinede 6 ay kaldı o bitsinde tekrar bi pazarlık atarız Allah cümlemizin yardımcısı olsun rahatladım anasını satayım

Dostum bu smmm sinavlari zor mu ya ? Acikcasi bende dusunmuyor degilim ama bizim ilce kucuk sayilir oyle saglam mukellef bulamayiz gibi..

• quote:

Hocam şanslıymışsın biraz yoksa yine emir vermeye devam edeceklerdi Ben emir altında çalışamıyorum hiç kpss deniyorum bakalım olmassa ne yapacam bilemiyorum ben gururuma yediremiyorum hocam müdür falan elimde kalır uğraşamam bakalım ne yapacaz ama kpss dışında hiç geleceğimi göremiyorum,çalışan arkadaşlarımdan görüyorum afedersin ama it gibi çalışıyorlar it yerine bile konmuyorlar.

• Açık konuşmam gerekirse artık mezun olunan üniversitenin bir önemi kalmadı. işletmeler sizin neleri yapabildiğiniz , iş için yeterliliğinize ve yapacağınız işte ne kadar tecrübeli olduğunuza bakar. Benim görüşüm bu
  • Açıktan okunur mu bu bölümler
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.