Şimdi Ara

İŞLETME MASTERI (MBA) YAPAN VAR MI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
11.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben matematik bölümü mezunuyum ve mba yapmakta kararlıyım.aranızda mba yapan var mı ? bu program hakkında yeterince bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilir mi ? yeditepe,bilgi,haliç vs diğer üniversitelerin mba programı hakkında bilgisi olanların yardımlarını bekliyorum..açıkçası ing seviyem iyi sayılmaz türkçe eğitim almam gerekiyor.bazı üniversitelerde master dan önce işletme yada iktisat dışındaki bölüm mezunları için iki dönem hazırlık dersleri veriliyor..bu üniversitelerdeki programlar hakkında bilgi verebilir misiniz? Toefl yada gmat isteyen üniversitelere girmem mümkün deil..ingilizcem iktisadı ne bileyim hukuğu falan ingilizce sınavlarını çözecek kadar iyi değil..cevap bekliyorum ???

• istanbul üniversitesi işletme iktisadı enstitüsünü bi inceleyin derim

http://www.iie.istanbul.edu.tr/egitim_programlari.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QamiQaze -- 3 Temmuz 2007; 19:07:32 >
  • istanbul üniversitesi mba-türkçe programı için de ingilizce sınav/mülakattan bahsediliyor bununla ilgili bilginiz var mı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: selinnn555

istanbul üniversitesi mba-türkçe programı için de ingilizce sınav/mülakattan bahsediliyor bununla ilgili bilginiz var mı ?

yokmu?turkce yapıcam bende illa ingilizce bilmek sertifika sahibi olmak sartmı?
  • benim bi arkadaş yapmıştı ona sorup size haber veririm
  • cevabını beklıoruz.... ??????????????????
  • quote:

Orjinalden alıntı: booo

quote:

istanbul üniversitesi mba-türkçe programı için de ingilizce sınav/mülakattan bahsediliyor bununla ilgili bilginiz var mı ?

yokmu?turkce yapıcam bende illa ingilizce bilmek sertifika sahibi olmak sartmı?

sen hangi üniversitede düşünüyosun ? haliç te türkçe mba var başka hangi üniversitelerde var ? ve özel üniv demi devlette mi düşünüyosun ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yuksek ihtisas tıp yazan var mı
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İşletme Master'ı Türkiyede en iyi İstanbul Unv. İşletme Enstitüsündedir dostlar. İşten anlayan herkes bunu söylüyor. Ayrıca neden Türkçe? Neden İngilizce yapmıyorsunuz?
  • Aynen,

Ben orada yapmıştım... Türkçe şimdi var mı bilmiyorum...

Bu işi TR'de il yapan İstanbul Üniversitesi'dir.

quote:

Orjinalden alıntı: NoVaRiX

İşletme Master'ı Türkiyede en iyi İstanbul Unv. İşletme Enstitüsündedir dostlar. İşten anlayan herkes bunu söylüyor. Ayrıca neden Türkçe? Neden İngilizce yapmıyorsunuz?

• üniv öncesi ve lise öncesi ing hazırlık eğitimi almadım.şuanda fazla vaktim olmadığı için ingilizcemi yeterli seviyeye getirebileceğimi sanmıyorum.daha önce ingilizce kursuna gittim şuanda da okul yeni bittiği için amerikan dil okullarından birine başlamayı düşünüyorum fakat yinede alacağım ingilizce eğitiminin mba programındaki o iktisat hukuk dersleri için yeterli olacağını sanmıyorum..buyüzden en doğru kararın türkçe olmasından yanayım..aynı zamanda kursa devam edip ing geliştirmek istiyorum..şuan yeterli değilim...

sizce türkçe yapmak yanlış bi karar mı ?

quote:

İşletme Master'ı Türkiyede en iyi İstanbul Unv. İşletme Enstitüsündedir dostlar. İşten anlayan herkes bunu söylüyor. Ayrıca neden Türkçe? Neden İngilizce yapmıyorsunuz?

• İŞLETME MASTERI YAPAN VAR MI ?
  • quote:

üniv öncesi ve lise öncesi ing hazırlık eğitimi almadım.şuanda fazla vaktim olmadığı için ingilizcemi yeterli seviyeye getirebileceğimi sanmıyorum.daha önce ingilizce kursuna gittim şuanda da okul yeni bittiği için amerikan dil okullarından birine başlamayı düşünüyorum fakat yinede alacağım ingilizce eğitiminin mba programındaki o iktisat hukuk dersleri için yeterli olacağını sanmıyorum..buyüzden en doğru kararın türkçe olmasından yanayım..aynı zamanda kursa devam edip ing geliştirmek istiyorum..şuan yeterli değilim...

sizce türkçe yapmak yanlış bi karar mı ?

quote:

ben lisans eğitimimi ingilizce işletme üzerine yaptım. ingilizce bilmek yabancı kaynakları takip edebilmek açısından oldukça önemli fakat ingiliz dilinde verilen üniversite eğitimin çok da randımanlı olduğunu düşünmüyorum. mba sonuçta çoğunluğu farklı sektörlerden gelen deneyim sahibi kişilerin deneyimlerini, görüşlerini aktardığı bir ortama da sahiplik yapıyor. ingilizce eğitimde bu tip tartışmalardan, görüş alışverişinden mahrum kalınacağı aşikar. onun için iyi derecede ingilizce öğrenmenizi ve türkçe eğitim almanızı öneririm.

• Ben de aslen Elektronik Mühendisiyim ama onun üzerine Bahçeşehir Üniversitesinde MBA yapıyorum. Hatta bitirmek üzereyim , bir tek projem kaldı Bölüm Türkçe olmakla beraber, MBA'in bir çok çeşidi var Bahçeşehir Üniversitesinde. Bu arada dersler Beşiktaş Kampüsünde yapılıyor. Yani Bahçeşehir'e gitme gibi bir dert yok. Fiyatlar konusunda pek bir fikrim yok, ben bursluydum çünkü. Herhalde aşağıdaki linkten ya da bizzat görüşerek, fiyatlar hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için :http://sbe.bahcesehir.edu.tr/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BJK -- 4 Temmuz 2007; 12:29:12 >

• Yeterli düzeyde ingilizce bilmek. Aksi belirtilmediği sürece, gerekli koşul aşağıdaki ingilizce dil sınavlarının herhangi birinden, belirtilen yeterli puanı almaktır:
    TOEFL (eski sistemde 500 puan, yeni sistemde 173 puan)
    KPDS (65 puan)
    ÜDS (65 puan)
    Bahçeşehir Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu İngilizce Seviye Tespit Sınavı (60 puan vs vs

bu belirtilenler türkçe mba programı için de geçerli değilmi peki ?(özellikle ing yeterlilik belgelerini kastediyorum) sayfada türkçe mba için yeterince ayrıntılı bilgi yok..başvuru için sizden istenen belgeler nedir ? ayrıntılı yazarsanız sevinirim...

quote:

Orjinalden alıntı: BJKKKKK

Ben de aslen Elektronik Mühendisiyim ama onun üzerine Bahçeşehir Üniversitesinde MBA yapıyorum. Hatta bitirmek üzereyim , bir tek projem kaldı Bölüm Türkçe olmakla beraber, MBA'in bir çok çeşidi var Bahçeşehir Üniversitesinde. Bu arada dersler Beşiktaş Kampüsünde yapılıyor. Yani Bahçeşehir'e gitme gibi bir dert yok. Fiyatlar konusunda pek bir fikrim yok, ben bursluydum çünkü. Herhalde aşağıdaki linkten ya da bizzat görüşerek, fiyatlar hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.

• programın ücretleri henüz sayfada yok..sizin şuanki ücretlerinden haberiniz var mı ?
  • quote:

Yeterli düzeyde ingilizce bilmek. Aksi belirtilmediği sürece, gerekli koşul aşağıdaki ingilizce dil sınavlarının herhangi birinden, belirtilen yeterli puanı almaktır:
    KPDS (65 puan)
    ÜDS (65 puan)
    Bahçeşehir Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu İngilizce Seviye Tespit Sınavı (60 puan vs vs

bu belirtilenler türkçe mba programı için de geçerli değilmi peki ?(özellikle ing yeterlilik belgelerini kastediyorum) sayfada türkçe mba için yeterince ayrıntılı bilgi yok..başvuru için sizden istenen belgeler nedir ? ayrıntılı yazarsanız sevinirim...

quote:

Orjinalden alıntı: BJKKKKK

Ben de aslen Elektronik Mühendisiyim ama onun üzerine Bahçeşehir Üniversitesinde MBA yapıyorum. Hatta bitirmek üzereyim , bir tek projem kaldı Bölüm Türkçe olmakla beraber, MBA'in bir çok çeşidi var Bahçeşehir Üniversitesinde. Bu arada dersler Beşiktaş Kampüsünde yapılıyor. Yani Bahçeşehir'e gitme gibi bir dert yok. Fiyatlar konusunda pek bir fikrim yok, ben bursluydum çünkü. Herhalde aşağıdaki linkten ya da bizzat görüşerek, fiyatlar hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.

Sayfayı iyi incelemediniz sanırım. Türkçe programlar için zaten ingilizce isteyemez.

Programlara başvurular internet üzerinden alınmaktadır. Başvuru için gerekli belgeler şunlardır:

Lisans Diploması veya Geçici Mezuniyet Belgesi fotokopisi
    Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (LES) / Akademik Personel Lisansüstü Giriş Sınavı ( ALES) Sonuç Belgesi fotokopisi
    1 adet Transkript ( Lisans Not Belgesi ) fotokopisi
    1 adet Nüfus Cüzdan fotokopisi
    1 adet fotoğraf
    2 adet tavsiye mektubu
    Askerlik Durum Belgesi ( Erkek adaylar için )
    İngilizce programlar için TOEFL, IELTS, KPDS, ÜDS veya Bahçeşehir Üniversitesi İngilizce Yeterlilik Sınav belgesi fotokopisi
    Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans programına kayıt yaptıracak adaylarda aranan genel asgari kayıt-kabul koşulları aşağıda sıralanmıştır. (Herbir programa ilişkin özel kabul koşulları, program ile ilgili açıklamalarda ayrıca belirtilecektir).

Dört yıllık bir lisans derecesine sahip olunması
    ALES sonucu ilgili puan türünde en az 55 puan olması (LES sonucu ilgili puan türünde en az 45 puan olması) veya GMAT 450, GRE Sayısal 610 puan gereklidir.
    Yeterli düzeyde ingilizce bilmek. Aksi belirtilmediği sürece, gerekli koşul aşağıdaki ingilizce dil sınavlarının herhangi birinden, belirtilen yeterli puanı almaktır:
    KPDS (65 puan)
    ÜDS (65 puan)
    Bahçeşehir Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu İngilizce Seviye Tespit Sınavı (60 puan)

Ücretler

Sosyal Bilimler Enstitüsünde yer alan programların ücretleri her yıl Temmuz ayı içinde ilan edilir ve tüm program süresini kapsar. Ücretler programda yer alan ders sayıları dikkate alınarak belirlenir. İngilizce ve Türkçe programlar arasında fiyat farklılaştırmasına gidilmiştir. Başarısız olunan dersler için ayrıca bir ücret talep edilebilir.

2007 - 2008 Yüksek Lisans Programları Ücretleri

Türkçe Programlar: 11.340 YTL
    İngilizce Programlar: 12.420 YTL
    Mühendislik Yönetimi: 13.500 YTL
    Bu ücretlere KDV dahildir.

Tüm programlar için ödemelerde Denizbank’tan sözleşme imzalamak koşulu ile vade farksız 15 eşit taksit imkanı bulunmaktadır.

Peşin ödemelere %10 indirim uygulanır.

• teşekkür ederim çok sağol
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.