Şimdi Ara

işletmesi kapanan esnaflar ne yapmayı düşünüyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • kimse bir yardımda yapmıyor bu durumda
  • Açıkçası zaten ekonomiden dolayı oldukça zorda olan esnaf bu son korona dalgasıyla iyice dip yapacak maalesef,devletin bu konuya el atması lazım. Burada yazanlar genelde öğrenci veya yeni mezun olduğu için küçük esnafı hatta orta ölçekli şirketleri eski yeşilçam filmlerindeki gibi köşklerde yaşayan kötü kalpli patronlar gibi zannediyor da maalesef o işler öyle değil işte.
  • Küçükler batacak veya çok zor duruma düşecek.

Orta seviye olanlar çok ciddi borçlanacak. Nakit akışı iyi olanlar sıyrılması muhtemel.

Büyüklere hiç bir şey olmaz. Çünkü hedge dedikleri mekanizma var. Ama bu mekanizma tabiki süreli.

Konu sahibi küçük olduğu için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kangroo

yeni iş yeri açtım taze esnaf sayılırım.Zaten son 1 ayda 400 lira gibi bir ciro vardı,
    dün itibariyle sırtları pompalı yüzleri maskeli insanları görünce kepengi kapatıp evde izole kalmaya karar verdim.

durum şu zaten sıkıntılı işler, insanlar alışveriş yapamıyor, bu virüsle iyice çıkmaza girdik.

150 lira elektrik,
    200 lira internet ve telefon,
    150 lira aylık muhasebeci ücretimi yatırdım,
    bağkur da erteleme olmayacağını anlayınca bugün 870 lira bağkuru da atm den yatırıp bekliyorum.
    Esnaf arkadaşlara özellikle de benim gibi halkı kazıklama peşinde koşmayıp işin doğrusuyla para kazanmaya çalışan arkadaşlara kolaylık diliyorum.Herkes esnafa giydiriyor ama alış verişe gelen müşteri sadece ürünü görmeye geliyor, toptancılar (en büyük dağıtıcılar dahil) piyasaya esnafa verdiği fiyatın altına ürün pompalıyor kimse bunları görmüyor.Dükkanı kira olanın derdi daha büyük. internet fiyatıyla kıyaslanınca aynı fiyattan verdiğim ürünü bile internetten tercih ediyor insanlar. Saygı duyarım hatta kendilerine de söylüyorum hangisi uygunsa aklınıza yatarsa onu tercih edin. montaj dahil 240 liraya 120 gb 530/500 ssd satıyorum dükkana gelen yok, iki dükkan yanda montajsız 300 e satıyor başka arkadaş müşteriden başını kaldıramıyor. böyle bir gerçek de var. herkesin gönlüne göre versin.
    120 GB SSD 240 lira olayını anlayamadım hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    bir örnekti aslında iyi anlatamadım.
    Kötü esnaflar yüzünden tüm esnaflara kazıkçı gözüyle bakılıyor.Yeni bir iş yeri açtım Haziran ayında aslında amacım yazılım alanında ilerlemek ki şu anda iş yerimi açtıktan sonraki 3. sipariş üzerinde çalışıyorum, aynı zamanda ürün de satıyorum parça olarak ki iş yerinin elektriği suyu faturası dönsün.

Crucial Bx500 120 gb ssd satıyorum bana gelişi 30,20$ + kargo(toptancı fiyatı).Ben bu ürünü montaj dahil 240₺ ye satıyorum. Eğer montaja gelen ürün laptop ise kasa içi temizliğini de ücretsiz yapıyorum.Sonuçta zaten kasayı açmış oluyorum. Aynı ürünü 2 dükkan yan tarafımda ki esnaf arkadaş 300+Montaj ücreti şeklinde satıyor.Bu ürünün fiyatı internette 220-260 tl arası.Müşteri geliyor iş yerime, ürünü inceliyor ama benden almak yerine internetten yada o diğer esnaf arkadaştan almayı tercih ediyor. Öyle bir durum ki müşteriyi de bu durumda anlayamıyorum. Açıkçası iş yerim kira olsa, sadece parça satıyor olsam şimdiye batmıştım. Neyse ki yazılım beklentimin üzerinde dönüş sağlıyor. O yüzden işini iyi yapan esnaflara sabır diliyorum, işini kötü yapıp insan kazıklayan esnafların müşterisi zaten eksik olmuyor.

Düzeltme: ürün model ismi düzeltilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangroo -- 21 Mart 2020; 0:21:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kangroo

bir örnekti aslında iyi anlatamadım.
    Kötü esnaflar yüzünden tüm esnaflara kazıkçı gözüyle bakılıyor.Yeni bir iş yeri açtım Haziran ayında aslında amacım yazılım alanında ilerlemek ki şu anda iş yerimi açtıktan sonraki 3. sipariş üzerinde çalışıyorum, aynı zamanda ürün de satıyorum parça olarak ki iş yerinin elektriği suyu faturası dönsün.

Crucial Bx500 120 gb ssd satıyorum bana gelişi 30,20$ + kargo(toptancı fiyatı).Ben bu ürünü montaj dahil 240₺ ye satıyorum. Eğer montaja gelen ürün laptop ise kasa içi temizliğini de ücretsiz yapıyorum.Sonuçta zaten kasayı açmış oluyorum. Aynı ürünü 2 dükkan yan tarafımda ki esnaf arkadaş 300+Montaj ücreti şeklinde satıyor.Bu ürünün fiyatı internette 220-260 tl arası.Müşteri geliyor iş yerime, ürünü inceliyor ama benden almak yerine internetten yada o diğer esnaf arkadaştan almayı tercih ediyor. Öyle bir durum ki müşteriyi de bu durumda anlayamıyorum. Açıkçası iş yerim kira olsa, sadece parça satıyor olsam şimdiye batmıştım. Neyse ki yazılım beklentimin üzerinde dönüş sağlıyor. O yüzden işini iyi yapan esnaflara sabır diliyorum, işini kötü yapıp insan kazıklayan esnafların müşterisi zaten eksik olmuyor.

Düzeltme: ürün model ismi düzeltilmiştir.
    Anladım hocam. Örnek verdiğiniz diğer esnafların yaptığı da insafsızlıkmış. 300 liranın altında 120 değil 240'lık BX500'ler var. Laptop arka kapağınında günümüz modellerinde ve bazı eski modellerde birkaç vida ile açılıp hemen takıldığını varsayarsak 300 lirayı 120'lik SSD montajı için almaları gerçekten insafsızlık. Böyle bir hizmet bedeli olamaz ürün fiyatına bakınca.

Bu arada sizin yanlışlıkla BX yenine MX500 yazdığınızı farzettim. Selamlar.

işletmesi kapanan esnaflar ne yapmayı düşünüyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 21 Mart 2020; 0:20:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.