Şimdi Ara

işletmesi kapanan esnaflar ne yapmayı düşünüyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dükkan haricinde bir geliri olmayan esnaf napmayı düşünüyor kenara koyduğu üç beş ne kadar götürür? bu durum böyle nasıl olacak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• yeni iş yeri açtım taze esnaf sayılırım.Zaten son 1 ayda 400 lira gibi bir ciro vardı,
    dün itibariyle sırtları pompalı yüzleri maskeli insanları görünce kepengi kapatıp evde izole kalmaya karar verdim.

durum şu zaten sıkıntılı işler, insanlar alışveriş yapamıyor, bu virüsle iyice çıkmaza girdik.

150 lira elektrik,
    200 lira internet ve telefon,
    150 lira aylık muhasebeci ücretimi yatırdım,
    bağkur da erteleme olmayacağını anlayınca bugün 870 lira bağkuru da atm den yatırıp bekliyorum.
    Esnaf arkadaşlara özellikle de benim gibi halkı kazıklama peşinde koşmayıp işin doğrusuyla para kazanmaya çalışan arkadaşlara kolaylık diliyorum.Herkes esnafa giydiriyor ama alış verişe gelen müşteri sadece ürünü görmeye geliyor, toptancılar (en büyük dağıtıcılar dahil) piyasaya esnafa verdiği fiyatın altına ürün pompalıyor kimse bunları görmüyor.Dükkanı kira olanın derdi daha büyük. internet fiyatıyla kıyaslanınca aynı fiyattan verdiğim ürünü bile internetten tercih ediyor insanlar. Saygı duyarım hatta kendilerine de söylüyorum hangisi uygunsa aklınıza yatarsa onu tercih edin. montaj dahil 240 liraya 120 gb 530/500 ssd satıyorum dükkana gelen yok, iki dükkan yanda montajsız 300 e satıyor başka arkadaş müşteriden başını kaldıramıyor. böyle bir gerçek de var. herkesin gönlüne göre versin.
  • 2000de Türkiye'de açlıktan ölen insan sayısı 534. 2019'da Türkiye'de açlıktan ölen insan sayısı 22. Onlar da ölüm diyeti yapanlar :) Reisi cumhur başımızda olduğu sürece kimse açlıktan ölmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • önceden halkı kazıkladıklarına saysınlar
  • Herkes patron olacak değil. İşçi de lazım bu memlekete. Bi dünya iş var dışarıda.
  • 3 dayim da internet kafe işletiyor napacaklsr hiçbir fikirleri yok

• kardeşim halkı kazıkladığım falan yok 4 aile ekmek yiyor bizim işletmemizden hadi bir hadi iki hafta dayandık ödemeler durmuyor ki kiralar maaşlar vs giderler devam ediyor boş boş konuşmayın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu gereksiz arkadaşlar heryerdeler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Esnafın işi zor onların yanında çalışanların işi daha da zor.Esnaf illaki kazanıyordur ki kıyıda köşede birşeyleri vardır. Ama çalışanlar ay sonunu bile zor getirenler bırak biriktirmeyi. Esnaf en kötü hadi kardeşim işler düzelene kadar diye bilir ama çalışan daha zor durumu. Zor bir süreçten geçiyoruz. İşin ucu ölüm kalım. Dolayısla sadece günü kurtmak üzerine yaşamayı göze almak lazım.
  • Bro,
    Devlet hiçbir zaman esnafın yanında olmadı. 30 yıldır ben görmedim. 1 kez vergi sistemi değişti onuda geri eski haline getirdiler. O kadar. Hiç birşey umut etmesinler.
    Allah sabır versin.

• Aynen reyis var musluman liderlerimiz var bismillah dersiniz dukkan kirasi filan otomatik ödenir.
    Elhamdulillah dersiniz bagkur yatar.

Atm den maaşini cekmeyi bilmeyen cahil cühelaya zam ve promosyon var.
    Esnafa da tombala vermisler evde oturup oynasin diye.

• yeni iş yeri açtım taze esnaf sayılırım.Zaten son 1 ayda 400 lira gibi bir ciro vardı,
    dün itibariyle sırtları pompalı yüzleri maskeli insanları görünce kepengi kapatıp evde izole kalmaya karar verdim.

durum şu zaten sıkıntılı işler, insanlar alışveriş yapamıyor, bu virüsle iyice çıkmaza girdik.

150 lira elektrik,
    200 lira internet ve telefon,
    150 lira aylık muhasebeci ücretimi yatırdım,
    bağkur da erteleme olmayacağını anlayınca bugün 870 lira bağkuru da atm den yatırıp bekliyorum.
    Esnaf arkadaşlara özellikle de benim gibi halkı kazıklama peşinde koşmayıp işin doğrusuyla para kazanmaya çalışan arkadaşlara kolaylık diliyorum.Herkes esnafa giydiriyor ama alış verişe gelen müşteri sadece ürünü görmeye geliyor, toptancılar (en büyük dağıtıcılar dahil) piyasaya esnafa verdiği fiyatın altına ürün pompalıyor kimse bunları görmüyor.Dükkanı kira olanın derdi daha büyük. internet fiyatıyla kıyaslanınca aynı fiyattan verdiğim ürünü bile internetten tercih ediyor insanlar. Saygı duyarım hatta kendilerine de söylüyorum hangisi uygunsa aklınıza yatarsa onu tercih edin. montaj dahil 240 liraya 120 gb 530/500 ssd satıyorum dükkana gelen yok, iki dükkan yanda montajsız 300 e satıyor başka arkadaş müşteriden başını kaldıramıyor. böyle bir gerçek de var. herkesin gönlüne göre versin.

• istanbulda ekrem başgan yardım yapacakmış sıkıntı yok diğerleri düşünsün
  • quote:

Orijinalden alıntı: kendinemezun

kardeşim halkı kazıkladığım falan yok 4 aile ekmek yiyor bizim işletmemizden hadi bir hadi iki hafta dayandık ödemeler durmuyor ki kiralar maaşlar vs giderler devam ediyor boş boş konuşmayın
    Bunlar iki gün önce internet siteleri herkesi kazıklıyor diyordu. Nasıl işse demek bunlar hep kazıklanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkurt02 -- 18 Mart 2020; 23:29:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkurt02

Bunlar iki gün önce internet siteleri herkesi kazıklıyor diyordu. Nasıl işse demek bunlar hep kazıklanıyor.

Alıntıları Göster
    CT120BX500SSD1 bu ürünü ülkemizin en büyük dağıtıcılarından toptancılarından biri bana kargo hariç "indirimli" olarak 30,20 USD'dan satıyor. Bir hesaplayın, internetten bakın fiyata. ve bir esnafın bu ürünü kaçtan satması gerektiğini söyleyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kangroo

CT120BX500SSD1 bu ürünü ülkemizin en büyük dağıtıcılarından toptancılarından biri bana kargo hariç "indirimli" olarak 30,20 USD'dan satıyor. Bir hesaplayın, internetten bakın fiyata. ve bir esnafın bu ürünü kaçtan satması gerektiğini söyleyin.

Alıntıları Göster
    Söylüyorum bence 300 tl

• quote:

Orijinalden alıntı: erkurt02

Söylüyorum bence 300 tl

Alıntıları Göster
    montaj dahil (laptoplarda kasa içi temizlik dahil) 240 a satıyorum buna rağmen kazıkcı gibi görülüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: kangroo

montaj dahil (laptoplarda kasa içi temizlik dahil) 240 a satıyorum buna rağmen kazıkcı gibi görülüyorum

Alıntıları Göster
    Esnaflık eskidenmiş bunu şey için söylemiyorum eskiden iyi kazıklıyorlardı fln. Kimse kusura bakmasın 200e aldığın şeyi 300e satıyorsan kimseyi kazıklamıyorsun. Zaten o esnafın giderleri bellidir ha o giderler çıktığı zaman orta çaplı bir esnafa ayda 20-30 bin lira kalıyorsa kimse demesin çok para kazanıyor ticaret bu 10 kişiylede yüzlede, bin kişiylede yaparsın ucu yok.

• Özellikle de internet üzerinden alışverişin artması sonucu esnafın ciddi manada zorlandığı bir gerçek ve üstüne bir de şehir merkezinden belli bir mesafe uzakta olması gerekirken şehrin göbeğine açılan hipermarketler de cabası. Genel anlamda işini iyi yapan, dürüst esnafın zor duruma düşmesi gerçekten üzücü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jhudaverdi -- 9 Nisan 2020; 21:22:54 >
  • Özellikle de internet üzerinden alışverişin artması sonucu esnafın ciddi manada zorlandığı bir gerçek ve üstüne bir de şehir merkezinden belli bir mesafe uzakta olması gerekirken şehrin göbeğine açılan hipermarketler de cabası. Genel anlamda işini iyi yapan, dürüst esnafın zor duruma düşmesi gerçekten üzücü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jhudaverdi -- 9 Nisan 2020; 21:22:39 >
  • istanbulda ekrem destek verecem dedi ama diğer yerlerde ne olacak bilmiyoruz keşke devlet bir el atsa
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.