< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bildirim
kardeşim halkı kazıkladığım falan yok 4 aile ekmek yiyor bizim işletmemizden hadi bir hadi iki hafta dayandık ödemeler durmuyor ki kiralar maaşlar vs giderler devam ediyor boş boş konuşmayın
|
yeni iş yeri açtım taze esnaf sayılırım.Zaten son 1 ayda 400 lira gibi bir ciro vardı,
dün itibariyle sırtları pompalı yüzleri maskeli insanları görünce kepengi kapatıp evde izole kalmaya karar verdim. durum şu zaten sıkıntılı işler, insanlar alışveriş yapamıyor, bu virüsle iyice çıkmaza girdik. 150 lira elektrik, 200 lira internet ve telefon, 150 lira aylık muhasebeci ücretimi yatırdım, bağkur da erteleme olmayacağını anlayınca bugün 870 lira bağkuru da atm den yatırıp bekliyorum. Esnaf arkadaşlara özellikle de benim gibi halkı kazıklama peşinde koşmayıp işin doğrusuyla para kazanmaya çalışan arkadaşlara kolaylık diliyorum.Herkes esnafa giydiriyor ama alış verişe gelen müşteri sadece ürünü görmeye geliyor, toptancılar (en büyük dağıtıcılar dahil) piyasaya esnafa verdiği fiyatın altına ürün pompalıyor kimse bunları görmüyor.Dükkanı kira olanın derdi daha büyük. internet fiyatıyla kıyaslanınca aynı fiyattan verdiğim ürünü bile internetten tercih ediyor insanlar. Saygı duyarım hatta kendilerine de söylüyorum hangisi uygunsa aklınıza yatarsa onu tercih edin. montaj dahil 240 liraya 120 gb 530/500 ssd satıyorum dükkana gelen yok, iki dükkan yanda montajsız 300 e satıyor başka arkadaş müşteriden başını kaldıramıyor. böyle bir gerçek de var. herkesin gönlüne göre versin. |
Bro,
Devlet hiçbir zaman esnafın yanında olmadı. 30 yıldır ben görmedim. 1 kez vergi sistemi değişti onuda geri eski haline getirdiler. O kadar. Hiç birşey umut etmesinler. Allah sabır versin. |
önceden halkı kazıkladıklarına saysınlar
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkurt02 -- 18 Mart 2020; 23:29:4 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jhudaverdi -- 9 Nisan 2020; 21:22:54 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jhudaverdi -- 9 Nisan 2020; 21:22:39 > |
|