Şimdi Ara

isme göre kullanıcı şifresi ile giriş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

C# dilinde küçük çaplı bir kayıt defteri oluşturdum ve iyice süslerinide yaptım access 2007 Db li olarak sorunsuz çalışıyor ve parolalı girişinide ihmal etmedim

yapmak istediğimi bir türlü nette bulamadım,

benim şuan var olan kullanıcı girişimi denetleyen satır;

if (textBox1.Text.Trim().ToLower() == "admin" && textBox2.Text.Trim() == "root")

şimdi yukarıdaki kodda kullanıcı adı yani textbox 1 deki isim değişken olsa ve mesela admin yerine hakan yazsam ve şifremde hakan' a karşılık gelen parola olsa hem admın hemde hakan kullanıcı adı ıle farklı şifreler kullanarak giriş yapsam diye düşünüyorum. Acaba böyle birşey yapmak mümkünmü?

Bugun gördüğüm bir örnekten esinlenerek if satırını iki kez yazdım ama program bu sefer yanıt bile vermedi yani demek istediğim

if (textBox1.Text.Trim().ToLower() == "admin" && textBox2.Text.Trim() == "root")
    if (textBox1.Text.Trim().ToLower() == "hakan" && textBox2.Text.Trim() == "1234")

{
    kullanıcı = textBox1.Text;
    this.Hide();
    frm5.label2.Text = "Hoşgeldiniz Sayın " + kullanıcı;
    frm13.Show();
    }
    else
    {
    MessageBox.Show(" Kullanıcı Adınızı veya Şifrenizi kontrol ediniz ", " Uyarı ", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Error);
    textBox1.Clear();
    textBox2.Clear();
    }

}

bu yapmak istediğim elementi nasıl uydurabilirim kitabına ?

ilgi ve alakanız için teşekkür ederim

• İlk olarak konu yanlış yerde, soruna cevap vermek gerekirse;

if (textBox1.Text.Trim().ToLower() == "hakan" && textBox2.Text.Trim() == "1234")

ilk if'den sonra Else if kullanman lazım..Oda "değilse" anlamına geliyor..

if (textBox1.Text.Trim().ToLower() == "admin" && textBox2.Text.Trim() == "root") Or (textBox1.Text.Trim().ToLower() == "hakan" && textBox2.Text.Trim() == "1234

böyle birşeyler yapablrsn, program kurulu olmadıgı ııcın dogrusunu yazamıyorum..
  • Cevabın için teşekkür ederim yanlız programım iş amaçlı olduğundan buraya açtım uyarın için teşeşşür ederim

fakat C# ta or diye bir şeyin olmadığını biliyorum :S bunu nasıl işletebilirim :S
  • c#'ta OR vardır, OR diye değil || diye yazılır.

if ( (condition1_1 == A && Condition1_2 == B) || ( Condition2 == C))
    {}
    else
    {}
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.