Şimdi Ara

İsmimiz bize benziyor mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aslında bencede isimleri insanları yansıtır
    mesela hiç ada isminde çirkin bi kız gördünüzmü
    yada osman isminde tonton olmayan bi amca?
  • Kesinlikle katılıyorum

İrem adında çirkin kız gördünüzmü?
  • quote:

Orjinalden alıntı: THESHUCK

Kesinlikle katılıyorum

İrem adında çirkin kız gördünüzmü?

İşin ilginci görmedim gerçekten. Ama bu ismin nadir olması ile alakalı olsa gerek...
  • Bende nedense isimleri 'M' harfi ile başlayan kızlarla çıktım ?
    Melike
    Melike
    Mehtap
    Merve

• quote:

Orjinalden alıntı: TheM

Bende nedense isimleri 'M' harfi ile başlayan kızlarla çıktım ?
    Melike
    Melike
    Mehtap
    Merve

İki tane Melike ile üstüste çıkmışsın. Bravo. Yoksa ikisi de aynı kız mıydı?
  • Benimde Bekar Zamanlarımda Çıktıgım Kızların İsim Baş Harfleri ''N'' İdi

Nihal
    Nurcan
    Nuray
    Nilgün

İlginç Bir Tesadüf Ama Evlendigim Kişi ''S''
  • bir msn arkadaşım vardı. uzun süre yazıştım. aylarca telefonla görüştüm. çok uzakta olmasına rağmen defalarca yüzyüze görüşmeye gayret ettim ama karşıma çıkmaya cesaretinin olmadığını söyleyip hep uzak durdu. tamamen yitirmektense, onun dostluğu ve sohbetlerini kaybetmemek için hiç ısrarcı olmadım. kendisini hiç hazır hissetmedi, kendsine göre de sebepleri vardı, kafamda da bunun bir çok senaryosunu üretmiştim. uzun zaman sonra görüşmelerimiz azalarak en sonunda kesildi. onu hep ismiyle bilmiştim.
    onu hiç kafamda çizmedim, kendi kendimi de büyülemedim. ama o'nun ismi ile aynı ismi taşıyan bayanlarla karşılaştığımda hep o aklıma geldi, içimde kendime açıklamaktan kaçtığım şeyler kıpırdadı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Algol Perseus

quote:

Orjinalden alıntı: TheM

Bende nedense isimleri 'M' harfi ile başlayan kızlarla çıktım ?
    Melike
    Melike
    Mehtap
    Merve

İki tane Melike ile üstüste çıkmışsın. Bravo. Yoksa ikisi de aynı kız mıydı?

Yok ayrı bunlar

• quote:

Orjinalden alıntı: Engin.K

Benimde Bekar Zamanlarımda Çıktıgım Kızların İsim Baş Harfleri ''N'' İdi

Nihal
    Nurcan
    Nuray
    Nilgün

"S" yengem duymasın banada büyüklerim cuma günü doğdum diye mümin adını koymuşlar nedense bir mü'minin özelliklerine sahip olmak istiyorum bence ilgisi var
  • quote:

Orjinalden alıntı: Engin.K

Benimde Bekar Zamanlarımda Çıktıgım Kızların İsim Baş Harfleri ''N'' İdi

Nihal
    Nurcan
    Nuray
    Nilgün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitman_ -- 7 Aralık 2007; 18:04:41 >
  • benim ismim öziç bi baskası zaten hayatta tahmin edemez bu adamın adı budur diye

adı öziç olan biri sizce nası biri olurki (resmim avatarda)
  • evren nasılım sızce
  • quote:

Orjinalden alıntı: UmuT

Peki ya ben neden hep umutsuzum?

aynen...
    benim adım da ümit ben de ümitsizim
  • Adım Buğra deve gibiyim gerçekten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: was

*
    İsmimiz bize benziyor mu?
    Mesela bakıyorsun adamın adı "Hasan", oysa kendisi nedense "Bülent" gibi duruyor.
    Siz "Ali" iseniz, sakın "Şevki" gibi duruyor olmayasınız?
    Tipine bakıp da bu adamın adı galiba şu olmalı dediğiniz oluyor mu?
    Mesela @feylesof avatarındaki gibi tonton mudur? @C4, Cevdet gibi bir arkadaş mıdır?
    Tipler ve Adlar arasında bir bağlantı var mıdır?
    *

Açıkçası bugüne kadar hiç tonton bir görünümde olmadım. Ama hiç benzemesem de avatarımla bütünleştiğim bir gerçek.

Farklı geleneklere, inançlara, etnik kökenlere mensup insanların kullandıkları isimler, bu geleneklerle ve inançlarla irtibatlı olabiliyor. Kişiden kişiye değişen bir şekilde yüklenen farklı anlamlar varolsa da genel olarak toplumun bilinçaltında isimlerle irtibatlı bir şekil ve yüklenen bir anlamın varolduğunu söyleyebiliriz.
    Bu anlam sanki zamanla kişilere de yansıyabiliyor.
    İsimlerin ses yapısı da sanırım zihnimizde bazı imajların oluşmasına neden oluyor. Örneğin "Hamza" ismini duyduğumuzda tarihsel bilgilerimizin yanında ismin okunuşu, ses yapısı itibariyle "sert, cesur" bir insan imajı zihnimizde canlanabiliyor.

• bence kültürel bir olaydan kaynaklanıyor, muhafazakar, milliyetçi, entel vs.. kesimlerin çocuklarına koydukları isimlerde çevre kültür ve yaşam tarzlarıyla etkili.

örn. hiç hayrunisa isimli metalci siyahlar içinde bir kız gördünüzmü?
    ya da kuran kursu arkadaşınız berkcan falanmıydı:))
    ya da hamdullah isimli concon bi çocuk gördünüzmü:))
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ömer

Nasıl bir Ömer hayal ediyorsunuz?

Avatardaki resim, The Rasmus(Rock grubu)'dan birisine benziyor, acaba o mu ki?

Ama "Ömer"i rock dinlerken hayal edemiyorum
  • ismi pek bilmem ama

forum avatar ve nicklerimizi kendimiz seçtiğimiz için bizleri yansıtıyor olabilir.

çünkü doğduğumuzda isimlerimizi kendimiz seçmiyoruz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: feylesof

quote:

Orjinalden alıntı: was

*
    İsmimiz bize benziyor mu?
    Mesela bakıyorsun adamın adı "Hasan", oysa kendisi nedense "Bülent" gibi duruyor.
    Siz "Ali" iseniz, sakın "Şevki" gibi duruyor olmayasınız?
    Tipine bakıp da bu adamın adı galiba şu olmalı dediğiniz oluyor mu?
    Mesela @feylesof avatarındaki gibi tonton mudur? @C4, Cevdet gibi bir arkadaş mıdır?
    Tipler ve Adlar arasında bir bağlantı var mıdır?
    *

Açıkçası bugüne kadar hiç tonton bir görünümde olmadım. Ama hiç benzemesem de avatarımla bütünleştiğim bir gerçek.

Farklı geleneklere, inançlara, etnik kökenlere mensup insanların kullandıkları isimler, bu geleneklerle ve inançlarla irtibatlı olabiliyor. Kişiden kişiye değişen bir şekilde yüklenen farklı anlamlar varolsa da genel olarak toplumun bilinçaltında isimlerle irtibatlı bir şekil ve yüklenen bir anlamın varolduğunu söyleyebiliriz.
    Bu anlam sanki zamanla kişilere de yansıyabiliyor.
    İsimlerin ses yapısı da sanırım zihnimizde bazı imajların oluşmasına neden oluyor. Örneğin "Hamza" ismini duyduğumuzda tarihsel bilgilerimizin yanında ismin okunuşu, ses yapısı itibariyle "sert, cesur" bir insan imajı zihnimizde canlanabiliyor.

bence genel bir yargı değil o. görmüş olduğumuz en son hamzanın kişiliğ o olduğu için öyle hissettiğimizi düşünüyorum

• Şimdiye kadar tanıdığım bütün Mehmet ismindekiler kısa boylu hiç boylu poslu , şişman bir mehmet görmedim.İsimlerin insan üzerinde bıraktığı etkiler yüzünden bazı kişilere isimlerinden dolayı önyargı duyabiliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.