Şimdi Ara

İspark' a kim dur diyecek. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
5.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TheStarisEnough

Adamlar park mafyasını yok etti

Terroristlerle muhattap oluyoduk eskiden, o park mafyasına bayıldığımız paralar şehitlerimize kurşun olarak geri dönüyodu

Çok balık hafızalı bir milletiz

Otopark harcı ödeyen varsa gitsin dava açsın ödemesin park parası ispark, yasal hakkı bu.

Otopark mafyasi baska turlu yok edilemez miydi acaba. Devletin polisi bu kadar aciz mi sokakta harac toplayani engelleyemeyecek?

Ben aslinda Ispark olmasina tamamen karsi degilim ama bu isin kar amaci gudulerek yapilmasina karsiyim. Sadece orada calisanin iscinin maasini cikartmali otopark parasi. 5 lira degil 1 lira olmali. Gecen haber vardi milyon dolarlar ediyormus ISparkin degeri. Halktan otopark parasi toplayarak milyon dolarlik sirket yaratmanin amaci nedir ne gerek vardir? Bunun yerine bu sirket az kar etse vatandas ucuza parketse bunun kime ne zarari vardir. Gelir seviyesi bizden cok daha yuksek olan ulkelerde bile bu sekilde uygulama yol kenarlarina uzun sureli parkedilmez ama fiyatlari ucuzdur.

• o da birşey mi ispark veznecilerden mercana geçen tünelin içine tabela asmıs bir şeriti otopark yapmış. Geçit içinde otopark olur mu hemde belediyenin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berk984

quote:

Terroristlerle muhattap oluyoduk eskiden, o park mafyasına bayıldığımız paralar şehitlerimize kurşun olarak geri dönüyodu

Otopark harcı ödeyen varsa gitsin dava açsın ödemesin park parası ispark, yasal hakkı bu.

Otopark mafyasi baska turlu yok edilemez miydi acaba. Devletin polisi bu kadar aciz mi sokakta harac toplayani engelleyemeyecek?

Ben aslinda Ispark olmasina tamamen karsi degilim ama bu isin kar amaci gudulerek yapilmasina karsiyim. Sadece orada calisanin iscinin maasini cikartmali otopark parasi. 5 lira degil 1 lira olmali. Gecen haber vardi milyon dolarlar ediyormus ISparkin degeri. Halktan otopark parasi toplayarak milyon dolarlik sirket yaratmanin amaci nedir ne gerek vardir? Bunun yerine bu sirket az kar etse vatandas ucuza parketse bunun kime ne zarari vardir. Gelir seviyesi bizden cok daha yuksek olan ulkelerde bile bu sekilde uygulama yol kenarlarina uzun sureli parkedilmez ama fiyatlari ucuzdur.

Başka yolu vardır mutlaka, ama böyle karlı yol ile yok etmek işine geldi devletin açık söyledim. Medeni ülkelerin çoğunda ispark tarzı sistem var, . Mesela danimarkada her taraf paralı park, sokağın heryerinde ispark tarzı ödeme bankoları var. Aynı durum isveçdede var.

Romada şaka değil, bana şehirin ortasında değnekçi gel gel yaptı, orda bile yok edememişler park mafyasını, ama istanbulda yok oldu resmen, bu çok iyi oldu şehirin adına.

Hem devlet kazandı, hem vatandaş kazandı böylece, park mafyasına karşı şehirin her tarafını kontrol etmek imkansız ve gereksiz, böyle bir otokontrol sistemiyle yok etme devletin adına çok daha karlı.

• Hayırlısı olsun
  • Durman Yok Yolmaya Devam
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: djoz

quote:

quote:

Bir yerde rant varsa oraya mutlaka el atılır..
    Kentsel dönüşüm ayağına insanların evleri elinden alınıyor, sizin sokağınız gitmiş çok mu?
    Halinize şükredin..

3 tane dandik evimiz vardı istanbulda depreme dayanıksız, 3 tane yeni nesil ev alcaz bu kentsel dönüşüm sayesinde, 100%
    bilemedin %150 prim yaptı :)))

3 daireniz mi vardı yoksa 3 ayrı arsalı ev mi?
    3 yeni daire verecekler mi, verdiler mi, yoksa verecekler diye bir söylenti mi duydunuz?
    Hangi belediye, hangi inşaat firması, hangi bölge?

Eğer cidden bu olay başınıza geldiyse detayları buradan veya özelden öğrenmek isterim..
    yok eğer "devlet evimi yenileyecek" diye davul zurna çalıp eğlenen fakat işin içyüzünü henüz bilmeyen vatandaşlardansanız boşuna yazışıp arkadaşın konusunu gereksiz yere meşgul etmeyelim..

Kardeş müteahhit yıkıcak, ortak karar alındı, 3-4 ay içinde başlar inşaat.

Diğer unsura gelirsek, kimseyi yanlış bilgilendirmeye hakkınız yok, devlet kimseyi mağdur etmez merak etmeyin.

Ankaradaki olaya değineyim.

Evimize gelen yardımcı kadının gecekondusunu yıktılar, 0 daire yapıp anahtar teslim verdiler.

Üstelik gecekondu bu, yana yasak olan bir yapı.

Kimsenin evini gasp etmez devlet merak etme.

Bu haklı, adaletli bir durum mu, hakkı olmayan bir evi yıkıp yeni daire verecekler, ben senelerce çalışacağım, emek vereceğim, belki bir ev sahibi olabileceğim. Bu gasptan başka ne?

• Degnekcilere kim dur dediyse o diyecek.

Unutmayin degismez kaidedir: Gelen gideni aratir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Medelhavet

quote:

quote:

quote:

quote:

Bir yerde rant varsa oraya mutlaka el atılır..
    Kentsel dönüşüm ayağına insanların evleri elinden alınıyor, sizin sokağınız gitmiş çok mu?
    Halinize şükredin..

3 tane dandik evimiz vardı istanbulda depreme dayanıksız, 3 tane yeni nesil ev alcaz bu kentsel dönüşüm sayesinde, 100%
    bilemedin %150 prim yaptı :)))

3 daireniz mi vardı yoksa 3 ayrı arsalı ev mi?
    3 yeni daire verecekler mi, verdiler mi, yoksa verecekler diye bir söylenti mi duydunuz?
    Hangi belediye, hangi inşaat firması, hangi bölge?

Eğer cidden bu olay başınıza geldiyse detayları buradan veya özelden öğrenmek isterim..
    yok eğer "devlet evimi yenileyecek" diye davul zurna çalıp eğlenen fakat işin içyüzünü henüz bilmeyen vatandaşlardansanız boşuna yazışıp arkadaşın konusunu gereksiz yere meşgul etmeyelim..

Kardeş müteahhit yıkıcak, ortak karar alındı, 3-4 ay içinde başlar inşaat.

Diğer unsura gelirsek, kimseyi yanlış bilgilendirmeye hakkınız yok, devlet kimseyi mağdur etmez merak etmeyin.

Ankaradaki olaya değineyim.

Evimize gelen yardımcı kadının gecekondusunu yıktılar, 0 daire yapıp anahtar teslim verdiler.

Üstelik gecekondu bu, yana yasak olan bir yapı.

Kimsenin evini gasp etmez devlet merak etme.

Bu haklı, adaletli bir durum mu, hakkı olmayan bir evi yıkıp yeni daire verecekler, ben senelerce çalışacağım, emek vereceğim, belki bir ev sahibi olabileceğim. Bu gasptan başka ne?

Adamların da bir kere yüzüne şans gülsün.

Gecekonduda yaşıyorlar.

Çoğu en itibarsız meslekleri icra ediyorlar.

Toplum tarafından hor görülüyorlar

Onlar da adam gibi evlerde insan gibi yaşasın, zaten alt gelir grubundalar.

Devletin bu yaptığı çok güzel bir şey.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay KospiR

Nefret ettim artık burdan daha az nüfüslu bir yere göç etmek lazım, gerçekten park çok büyük sorun olmaya başladı istanbulda neredeyse hergün tartışma halindeyim bu yüzden

Cozum daha az nufus degil, otoparkli bir binada oturmak. Millet bosuna agaogluna trilyonlari dokmuyor. Gerci onlar da yollarda rezil oluyorlar atasehir trafiginin durumu malum o ayri
  • quote:

Gereken yere tabi ki el atsınlar..
    Ama benim oturduğum semtin caddelerinde hiç te terörist falan yoktu, güzel güzel park ediyorduk valla..
    Boğaza da ailece gider arabanın içinde çay içip denizi seyrederdik.. Değnekçi falan da gelmezdi.. Şimdi ise aynı yere gidip 1 saat denizi seyretmek 5 lira..
    quote:

Adamların da bir kere yüzüne şans gülsün.

Gecekonduda yaşıyorlar.

Çoğu en itibarsız meslekleri icra ediyorlar.

Toplum tarafından hor görülüyorlar

Onlar da adam gibi evlerde insan gibi yaşasın, zaten alt gelir grubundalar.

Devletin bu yaptığı çok güzel bir şey.

Sadece gecekondular yıkılmayacak..
    Dönüşümü yapılacak olan bölgede yeni yapılmış projeli ve iskanlı sağlam binalar olursa diğerleriyle birlikte onlar da yıkılacak.. Çünkü sağlam binaların arasındaki çürük binaların küçük küçük arsaları büyük firmaların işine yaramıyor, komple bölgeyi istiyorlar..
    yine bir belediye başkanının ağızından duyulmuş bir söz.. BloombergHt'de tüm ilçe başkanları uzun uzun konuştular, anlattılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 13 Mart 2012; 21:58:43 >

• quote:

Sikayetinize cevap gelirse bile kendinizi sansli sayin. Genelde zahmet edip cevap bile vrilmiyor belediyeye giden sikayetlere.

Siz kac defa kime sikayet yazdiniz da cevap alamadiniz?

Ben IBB ve IETT'ye sayisiz sikayet yazdim belediyenin baska bircok kurumuna online sikayet yazdim hicbiri cevapsiz kalmadi simdiye kadar.

Bir eylemi istediginiz gibi elestirmekte serbestsiniz ama burada haksiz yere karalama yapamasiniz.
  • quote:

quote:

Sorun o degil ucuz olsa hicbir yerde park yeri bulamazsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

quote:

Sikayetinize cevap gelirse bile kendinizi sansli sayin. Genelde zahmet edip cevap bile vrilmiyor belediyeye giden sikayetlere.

Ben IBB ve IETT'ye sayisiz sikayet yazdim belediyenin baska bircok kurumuna online sikayet yazdim hicbiri cevapsiz kalmadi simdiye kadar.

Bir eylemi istediginiz gibi elestirmekte serbestsiniz ama burada haksiz yere karalama yapamasiniz.

Ben de Besiktas belediyseine sikayette bulundum otopark ile ilgili hic bir donus olmadi.
    Daha once Paso ile ilgili sorunlarim olmustu IETT ile o zamanda cevap gelmemisti.

Bir kere de karayollarina sikayette bulunmustum ona cevap geldi ama alakasiz bir cevapti.

Ben kendi deneyimi paylastim siz de kendi deyenimizi paylastiniz bence karalama yok ortada.

• quote:

quote:

quote:

Ben de Besiktas belediyseine sikayette bulundum otopark ile ilgili hic bir donus olmadi.
    Daha once Paso ile ilgili sorunlarim olmustu IETT ile o zamanda cevap gelmemisti.

Normal

http://secim.haberler.com/2009/sonuc.asp?il=besiktas

• quote:

quote:

quote:

Sorun o degil ucuz olsa hicbir yerde park yeri bulamazsin.

Bir gun ben bulamam baskasi bulur obur gun baskasi bulamaz ben bulurum. Pahali olup yerin bos kalmasindan iyidir gene de. Ya da 1 lirasi olanda ara sira parkedebilmis olur. Yani yer bulunmaz diye fiyatin yuksek olmasinin bir mantigi yok.

Ayrica daha once de belirttim sokaklarda maksimum sure olur 1-2 saat, bundan uzun kimse parkedemez, bundan uzun parkedecekse gider otoparka girer parasini oder. Ama 1 saatlik isi varsa verir 1-2 Lirayi sokagin yanina koyar. 1 saatte donemezse 20-30 lira ceza kesilir.

Bu bence cok daha mantikli.

• Bizde çankaya belediyesinden çok şikayetçiyiz, ankaranın en iyi semtlerinden birinde oturuyoruz(Gaziosmanpaşa), ama sokak pislik dolu, adam gibi temizlenmiyor.

Çöp kutusu yok

Belediyeyi arıyorum, ilgilencez diyorlar ama sonuç nafile.
  • quote:

Biz bedava olsun demiyoruz ki.
    Durduk yere 5 liradan 6 liraya çıkarıyorlar,ne oldu da zam yapıyorlar? Masrafları mı arttı ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Normal

Burasi siyasi forum olmadigi icin ben sadece devletten hukumet gozetmeden bahsettim ama siz acik acik siyasi parti propagandasi yapiyorsunuz. Gece kondusu olmayan ve dogru duzgun vergisini veren birinin gecekondulari savunmasi cok mantiksiz. Sizin alt gelir gurubu dediginiz gecekondunun onunde arabalarda var. Bu insanlar araba alacaklarina ev kiralayamaz miydi. Simdi benim kendime ait evim yok ama gecekonduyu kondurup devletin arazisini isgal edenin yepyeni evi olacaksa bu adalet midir? Bence tartisilcak yeri bile yoktur, hirsiz nasil hapis yatarak cezasini cekiyorsa, gecekondu yapanin da bundan bir farki yoktur.

Bu adama yazik birakalim garip sevinsin demek sacmaliktir. Insanlari suca tesvik etmektir. Durust insanlarin hakini gasp etmektir. Yarin obur gun birisi sizin bir seyinizi caldiginda maliniza zarar verdiginde onlara da yazik bunlar alt gelir grubumu diyeceksiniz yoksa nerde bu polis mi diyeceksiniz acaba?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Normal

Burasi siyasi forum olmadigi icin ben sadece devletten hukumet gozetmeden bahsettim ama siz acik acik siyasi parti propagandasi yapiyorsunuz. Gece kondusu olmayan ve dogru duzgun vergisini veren birinin gecekondulari savunmasi cok mantiksiz. Sizin alt gelir gurubu dediginiz gecekondunun onunde arabalarda var. Bu insanlar araba alacaklarina ev kiralayamaz miydi. Simdi benim kendime ait evim yok ama gecekonduyu kondurup devletin arazisini isgal edenin yepyeni evi olacaksa bu adalet midir? Bence tartisilcak yeri bile yoktur, hirsiz nasil hapis yatarak cezasini cekiyorsa, gecekondu yapanin da bundan bir farki yoktur.

Bu adama yazik birakalim garip sevinsin demek sacmaliktir. Insanlari suca tesvik etmektir. Durust insanlarin hakini gasp etmektir. Yarin obur gun birisi sizin bir seyinizi caldiginda maliniza zarar verdiginde onlara da yazik bunlar alt gelir grubumu diyeceksiniz yoksa nerde bu polis mi diyeceksiniz acaba?

Amerikada yaşadınız sanırım, george bush zamanında bütün illegal yaşayan meksikalı immigrantları yasal statüye geçirdi. Bunlar normaldir.

O gecekondulara zamanında elektrik ve su gittiyse, devlet birden sizin yaptığınız hırsızlık diyip onları evsiz bırakamaz, bunlar sosyolojik olarak çok kötü sonuçlara mal olur.

Zamanında hazine arazilerini alıp askere verselerdi bunların hiç biri olmazdı. Çünkü asker gerçekten böyle şeylere izin vermiyor, ama hazine arazileri resmen gasp edildi bu insanlar tarafından.

Sen gecekonduda 20-30 sene yaşarmısın, nasıl olsa 20-30 sene sonra devlet bana beleşe ev vercek diye? Ki bu insanların zamanında böyle garantileri yoktu.

İnsanlar zevkine yaşamıyor orda mecburiyetten yaşıyor.

• İsparktan şikayet edince bazı arkadaşlar değnekçiler gitti daha iyi oldu diyor. Onu düşünebiliyor ama değnekçide olmasın İsparkta olmasın, park yasağı dışındaki yerler olması gerektiği gibi halkın vatandaşın olsun. Zaten halkın vatandaşın parası ile yapılıyor, park ettin mi bir daha para almak niye? Ayrıca evlerinin önünde ispark olanlar para vermek zorunda değil. Arnavutköyde oturan arkadaşıma gittiğimde isparka park ediyordum, gittiğim apartmanı gösteriyordum para vermiyordum. Zaten para alsalar, para mı dayanır orda oturanlar hergün parkediyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.