Şimdi Ara

ISPARTA 40'NCI P.ER EĞİTİM KOMUTANLIĞI (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.770
Cevap
15
Favori
589.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: XxXExCALIBUR26XxX

Merhaba arkadaşlar.Ben 88/3 tertip olarak İç güvenlik eğitim ve tatb. merk. komutanlığı 40.piyade eğitim alayı,2. piyade eğitim tugayı,2. bölük Isparta'ya düştüm.duyduğuma göre çavuş talimgah yokmu ve en düşük rütbe astek ve astsubaymış?Vede oradan timler halinde doğuya götürüyorlarmış.Bilgilendirebilirmisiniz? crazy_esk_87@hotmail.com teşekkürler

2. tabur 2. bölüğe düşmüssün. silüsünde görevin yazar :

örnek : hafif makinali tüfek çavusu. sıhhıye çavusu . dedektör cavusu . telsiz elefon operatoru yada avcı eri

astek eğitimleri burada yapılmıyor. eğidir dağ komando okulunda eğitim alıyolar.
    40 piyade alayı normal er-erbaş eğitim alayı. kısa dönem (poşetler) 5 aylık askerler yani burda eğitim alıyo ama onlarla sizin bi alakanız yok.

benim zamanımda tim olarak gönderilmiyodu. şuan tim tim doğu ve güney doğuya gidiyosunuz.

başka sormak istediğin bişey varsa burdan yaz.

allah şimdiden yardımcın olsun.

Dağ ve Komando Tugayı - tekeli şemdinli hakkari

şafak : 179 başka yok

• sımdı soylıyeyım arkadaslar ben 88 2 tertıp olarak orada yenı acemılıgımı bıtırdım oncelıkle orda askerlık yapcak olanlara alllah sabır versın ıstımalar kadar dert baska bısey yok ve deoyle bır toz varkı orada hasta olacaksınzı sureklı ve ıspratda hasta olcagınıza olund aha ıı egıtımler cok sıkı ıntıkallere cıakcaksınız sureklı uzu8n yuruyuslerınız olcak

herkesın en merak ettgı seyı de soylıyım
    gıdecegınız 11 e yakın ıl var
    sırnak bıtlıs hakkarı tuncelı mardın van ardahan ....

% 100 dogu

bende sırnak sılopı ye gıdıyorum
    allah herkese kazasız belasız 460 gun nasıp etsın
  • bilgilendirdiğiniz için teşekkürler arkadaşlar.Herkese şimdiden hayırlı teskereler.Gideceğimiz yer önemli değil.Doğusuda bizim batısıda.....
  • 88-3 ler şimdiden allah kolaylık versin. acemiliği daha yeni orda bitirdim. yemekler cok kötü, acayim toz var sürekli faranjit ve bronsit oluyorsun. koguslar pis.uzmanların hepsi dogudan gelme aralarında sayılı iyi adam var. 1. ve 2. tabura kol düzeniyle gidiyorlar(tim). 1, ve 2, tabura düşenlere en büyük tavsiyem 3, tabura refüze olmaya calışın(en basiti nefes darlığı,esrar kullanıyorum,burnumda et veya kemik var vs...) en azından düşeceğiniz yerler karagah destek bölükleri olur. ama sakın sanmayın ki batıda olucaksınız herkez doğuya düşüyor. sürekli intigaller ve uzun yürüyüşler oluyor 8 km başlayarak 62 km kadar cıkıyor.

simdiden allah kolaylık versin hayırlı teskereler

safak:384(bitermiiiiiiiiiiiiiiiiii)
  • Herkese Selamlar Hayırlı teskereler! bu mesajım acildir! yardımcı olurmusunuz! Isparta-İç Güv. Eğitim ve Tatb. Mrk. K'lığı/ 40 ıncı P.Eğt.A Komutanlığı 1'inci Tb. 1'inci Bl. Komutanlığı yemekhanesi yazmış olduğum yere nasıl gidebilirim arabamla gideceğim lütfen yardımcı olurmusunuz burasını bilmiyorum! Antalya'da ikamet etmekteyim! 22 Ağustos Cuma 1800 kadar vaktim.Bu vakitten sonraki mesajlarınız hiçbir anlam ifade etmeyecektir. Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum sağlıcakla kalın! Bu yer burdurdaki gibi içerdemi yoksa şehrin dışındamı nerdedir cevaplarınızı bekliyorum! nasıl gidilir?
  • Selam Aleykum Bende Cehennem diye Tabir edilen İÇ GÜV.EĞT.ve TATB.MRK.K.LIĞI 40'INCI PER EĞT.A.K.LİĞİ iSPARTA'ya komando manga cavusu olarak gidicem .. Allah Hepimize simdiden Kolaylık Versin Ayin 29'unda Teslim oluyorum .. Msn Adresim seth@idealask.net Eklemek isteyen arkadaşlarla Tanışmak isterim ..
  • Selamın aleyküm tertiplerim

88/3 Isparta eğridir

iÇ GÜV.EĞT.VE TATB.MRK.K.LIĞI 40'INCI P.ER EĞT. A. K.LIĞI ISPARTA

Komando Telsiz Eri olarak belirtilmiş

Olurda gitmeden önce burda tanışmak güzel olur

Kadir Metin - Kastamonu

bladekdr@hotmail.com
  • 88/3 olarak ıspartadan herkeze selamlar Allah yardımcınız olsun şu an çarşı iznindeyim cam bardakta çay içmenin keyfini sürüyorum ısparta felaket 88/4 gelecekler çok fena olacak soğuk çekilmiyo
  • merhaba arkadaslar bende 87-4 acemi birliği ısparta merkez piyade iç güvenlik sanırım burası oluyo acemi birliğini burda yapmış asker arkadasların tavsiyelerini bekliyorum....
  • s.a kardeşlerim bende ısparta 40.pıyade alay iç guven. egtım ve tabur merk. 10.bölük pıyade avcı diye yazıyo herseyın hayırlısı azcık zor olacak ve herkzın dedıgı gıbı daha cok dogu ya dusuyomus oralarda bızım hc farketmz biz TÜRK dogduk VARSA TÜRK ÖLÜRÜZ Allah herkzi gidp gelnlerden eylesın orda gçrusuruz 88/4 ..
  • slm murat bende ısparta msn varmı goruşelım
  • 89/1 DK gidecegim uzun donem.. arkadaşlarımda saglıkcıydı sınıftakıler bır çogu oraya dustu.. bende duserım dıye korkmuyor değilim valla.. inşallah samsun sıhıye çıkar
    Herkeze hayırı tezkereler..
  • ben askerliğimi burada yaptim. kısa dönem olarak..

75 günlük acemiliğiniz var

bu 75 günün ilk 1 ayını temel askerlik eğitimi ile geçireceksiniz.

yürüyüşler, dönüşler, selamlama, mekanik niaşncılık ve en son haftada tören yürüyüşü.

yemin töreninde sonra sürecek olan 45 günlük iç güvenlik eğitimi, biraz zorlu olacak. özellikle intikaller ve yürüyüşlerden illallah diyebilirsiniz. acemiliğinizin son haftası 3 yahut 5 gün sürecek olan büyük intikal var. bu büyük intikalde ısparta da bulunan davraz dağına cıkacak, orada kalacaksınız. bu size dağıtımlarınızın olacağı bölgelerde yaşama koşullarına bir nevi antreman. zira hepiniz çatışma bölgesine gideceksiniz ve orada dağlarda kalmanız gerekecek..

40.p. er eğitim alayı çok büyk bi yer.. uzman cvs ler ve astsubaylarla cok hasır nesir olacaksınız.. sevmeye bakın.. 3. tabur 1. bölük'e düşen olursa da benle irtibata geçsin.

ha unutmadan.. buraya teslim olduğunuz an kapıdan girdikten sonra sizi bir yere alıp burda psikolojik tarama anketi yapacaklar. ve daha sonrasında da asker sigortası. bu sigorta nın süresi 15 ay ücreti de yanlış hatırlamıyorsam 20 ytl... herkes yaptırmak zorunda bunu.. parayı hazırlayın...

alayın içinde sadece ZİRAAT BANKASI ATM si var. o yuzden paranızı sivilde ziraat e yatırın alay içinde çekebilirsiniz. ayrıca içerde bir de postane var. postahane den havale yolu ile de ailenizden para transferi yapabilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nopasaran -- 13 Kasım 2008; 3:08:29 >

• sagolasn ıyı anlattın herseyı aradıgımda subeyı bana pıyade avcı dediler pekı bu avcı felen ne oluyo :)
    bi onlarıda anlatıver bizi aydınlat agzına yuregıne saglık VATAN SIRA BİZDE EMANET !
  • selamlar benimde 40piyade er egitim taburu iç güvenlik arkadaşlar hepimize şimdiden hayırlı teskereler diliyorum görüşmek isteyenlere msn ozanevran@hotmail.com uşak selamlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: murat06_

sagolasn ıyı anlattın herseyı aradıgımda subeyı bana pıyade avcı dediler pekı bu avcı felen ne oluyo :)
    bi onlarıda anlatıver bizi aydınlat agzına yuregıne saglık VATAN SIRA BİZDE EMANET !

hmm

101 kodlu avcı eri. bu kol içerisindeki görevin. kol nedir nasıl oluşturulur kaç kişidir falan bunları gidince zaten göreceksin ben bi kaç küçük bilgi vereyim.

kollar 23 er kişilik timlerdir. bu 23 kişi içinde 5 tane çavuş adayı bulunuyor. çavuş adayları 2 yıllık myo mezunları ya da lise mezunlarından seçilmiş oluyor. bunun dışında havancı, mayıncı, roketatarcılar ve sıhhıiyeciler var. herkes eğitim durumuna göre sınıflandırılıyor. senin sınıfın olan 101 avcı eri, nasıl diyeyim sana, öyle çok vasıfları olan bir sınıf değil. g3 piyade tüfeğinden başka bir silahın olmayacak. bu bir bakıma iyi. zira intikallere arkadaşların mg3ler, roketatarlar, havanlarla çıkarken sen g3 ünle cıkacaksın. acemi eğitiminden sonra bu 23 kişi ile beraber dağıtımın olacak aynı yere. yani askerliğinin hepsini kolundaki arkadaslarınla bitireceksin.

sülüste yazan sınıflarınız yani avcı eri, havan eri poketarar çavuş vs. bunlar değişiklik gösterebilir. dahil olacağınız bölükteki kolunuzun ihtiyacına göre deişiklik gösterebilir. zira sizn sülüsünüzde yazan bilgilerin hepsi alaya giriş yaptıkta sonra değiştirilecek. yüzde 99.

hayırlı olsun... aklında sorusu olan varsa seve seve cevaplarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nopasaran -- 14 Kasım 2008; 15:15:36 >

• ya şimdi ben mobilya dekorasyon bölümünü bitirdim lise sonra meslek yüksek okulnu bitirdim bendemi çavuş olcam yoksa orda mobilyacı olma şansımız varmı cevaplarsan sevinirim şimdiden teşekkür ederim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozanevran

ya şimdi ben mobilya dekorasyon bölümünü bitirdim lise sonra meslek yüksek okulnu bitirdim bendemi çavuş olcam yoksa orda mobilyacı olma şansımız varmı cevaplarsan sevinirim şimdiden teşekkür ederim...

myo mezunuysa çavuş olursun. ama 40.piyade alayında değil dağıtımının yapildigi yerde çavuş olursun. 40. alayda piyade er siniz hepiniz..

mobilya ile alakalı bir işe verilme ihtimalin de dağıtımının yapilacagi yerde belli olur. ama cok cok düşük bir ihtimal.
  • sagolasın çok teşekkür ettim yane herkez acemilikte er dagıtımda oluruz bişiler egitimler gerçekten çokmu zor egirdir daha kötüymüş galiba bizlerde bi nevi komando egitim alıcaz burda galiba...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozanevran

sagolasın çok teşekkür ettim yane herkez acemilikte er dagıtımda oluruz bişiler egitimler gerçekten çokmu zor egirdir daha kötüymüş galiba bizlerde bi nevi komando egitim alıcaz burda galiba...

rica ederim.

buranın eğitimleri eğirdir'e göre biraz daha kolay tabi. zira eğirdir sayılı yerlerden birisi. fakat burada alacağınız eğitimde sizleri çatışma bölgesinde hayatta tutabilmek ve düşmanla savaşabilmek yönünde geliştirici eğitimler olacağı için çok kolay olabileceğini söyleyemem. gözünüz korkmasın üstesinden gelirsiniz. sınıfınız piyade komando olacak.
    dağıtımınızın olduğu yerde mavi bere takacaksınız.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.