Şimdi Ara

ISPARTA 40'NCI P.ER EĞİTİM KOMUTANLIĞI (89. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.770
Cevap
15
Favori
589.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Evet öyle hocam.
    Eğer hastalığın yoksa tabi.
  • Yok "cehennem", yok "mokoko", yok "geçirme" !!! Şöyle diyen arkadaşlar için işte; askerlik sırf böyle tecrübeler yaşamak için yapılması gereken bir eylem. Mokoko filan değil arkadaşlar. Askeriyenin kendi içerisinde bir nizam ve düzeni var. Buna uyum sağlarsanız askerlik gerçekten mükemmel bi' tecrübe. Türlü türlü insan görüyorsunuz ve tim'de kalırsanız ortalama 14 ay'ınız bu insanlarla beraber geçiyor. 30 yaşında evlenseniz, çalışan karı koca emekli olana kadar, bu kadar çok vakit birbirini görmüyormuş Acemi birliğinde anlatılan taktiksel hamleler usta birliğinde pek işe yaramayabiliyor. Sebebi bölgenin taktiksel ve coğrafi tetiklemelerinin değişiklik göstermesi. Mesela biz usta birliğinde birçok karakol gezdik hepsinde intikal kolları değişmeliydi. Ben dedektörcüydüm ve yaklaşık 25-30 kg yük ile gezerdik. Dedektörcü arkadaşlar sebebini bilir. 6 saatlik intikallerimiz olurdu ancak o kadar iyi antremanlıydık ki birimiz de 1 gün çıkıp yoruldum veya yamuldum dememiştir. Buraya daha fazlasını yazmayacağım, gidince tecrübe edeceksiniz ama kimsenin sözüne kulak asmayın. Gidin yaşayın ve görüp kendiniz karar verin. Cehennemci, mokokocu üst devre askerlerin cahil egolarıyla hiç işiniz olmasın. Kendinize iyi bakın ve orda size verilen görevi layıkıyla yerine getirip iç huzurun dibini yaşayın. Allaha emanet canlar, öpüyorum gözlerinizden. 91/1 - 1. TABUR 3. BÖLÜK Taner Yüzbaşıma buradan selamlar memedalibey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suggestion -- 13 Ekim 2017; 14:46:21 >

• 97/4 gidiyorumm
  • Benim dağıtım birliğim; Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Eğitim Destek, Tatbikat ve Poligon Birliği Emniyet ve Muhafız Takımı imiş. Tam olarak nedir, nasıldır bilen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: suggestion

Yok "cehennem", yok "mokoko", yok "geçirme" !!! Şöyle diyen arkadaşlar için işte; askerlik sırf böyle tecrübeler yaşamak için yapılması gereken bir eylem. Mokoko filan değil arkadaşlar. Askeriyenin kendi içerisinde bir nizam ve düzeni var. Buna uyum sağlarsanız askerlik gerçekten mükemmel bi' tecrübe. Türlü türlü insan görüyorsunuz ve tim'de kalırsanız ortalama 14 ay'ınız bu insanlarla beraber geçiyor. 30 yaşında evlenseniz, çalışan karı koca emekli olana kadar, bu kadar çok vakit birbirini görmüyormuş Acemi birliğinde anlatılan taktiksel hamleler usta birliğinde pek işe yaramayabiliyor. Sebebi bölgenin taktiksel ve coğrafi tetiklemelerinin değişiklik göstermesi. Mesela biz usta birliğinde birçok karakol gezdik hepsinde intikal kolları değişmeliydi. Ben dedektörcüydüm ve yaklaşık 25-30 kg yük ile gezerdik. Dedektörcü arkadaşlar sebebini bilir. 6 saatlik intikallerimiz olurdu ancak o kadar iyi antremanlıydık ki birimiz de 1 gün çıkıp yoruldum veya yamuldum dememiştir. Buraya daha fazlasını yazmayacağım, gidince tecrübe edeceksiniz ama kimsenin sözüne kulak asmayın. Gidin yaşayın ve görüp kendiniz karar verin. Cehennemci, mokokocu üst devre askerlerin cahil egolarıyla hiç işiniz olmasın. Kendinize iyi bakın ve orda size verilen görevi layıkıyla yerine getirip iç huzurun dibini yaşayın. Allaha emanet canlar, öpüyorum gözlerinizden. 91/1 - 1. TABUR 3. BÖLÜK Taner Yüzbaşıma buradan selamlar memedalibey

Kardeşim merhaba. Kasım 1 askerim kısa dönem. Acemilik de ustalık da ısparta merkez. Esas birlik emniyet ve muhafız bölüğü. Var mıdır önerin bilgin? Nasıldır? Bakınıyorum bayadır net bilgi edinemedim. Teşekkürler şimdiden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• TE.MÜC.EĞT. VE TATB.MRK.K.LIĞI 40 INCI P.EĞT.A. düştük mayıs ayı teslim. ne yapalım ne yapmayalım? beynimiz durdu arkadaşlar.
  • 1997/3 Ağustos Celp Dönemi. Isparta Terörle mücadele eğt.ve tatbk. Isparta merkez sınıf: SIHHİYE muv.özellik:SHH-521 SHH.ÇVŞ olarak 2 ay yaptık.1 timde 16 kişi bulunuyordu. Mayıncı ve yardımcısı, Sıhhiye Manga Çavuşu,Bomba atar,Keskin nişancı,RPG-7,MG3 ve yardımcısı ,Bixi,Havan ve yardımcıları şeklindedir.Toplam 3 intikal vardır.1.si 12 saat 2.si 24 saat 3.ncü intikal 72 saattir.Davraz Dağının karşı tepesine çıktık.Akşam saatlerinde çıktık sabaha dağın tepesindeydik.40kg çanta içerisinde uyku tulumu,yağmurluk,askeri parka ve uyku matı bulunuyordu.Kumanya ve 5 lt su yanımıza almıştık.Terlemeye karşı yedek çorap atlet aldık.Kompozit başlık,Silah (timde kaç numaraysan değişiyordu silahın)bot,ve malzemlerin olduğu çantayla 8 saatlik bir sürede toplamda 30 dk yı geçmeyecek sürede varış noktasına ulaştık.İntikale çıkmayanlar az sayıda vardı.Ama çoğunluğu zorlukla çıktı.Yerimiz açıklanmıştı intikallerden önce Şırnak/ Silopi.Doğuya gidenler tim halinde aynı arkadaşlarla birlikte gidiyordu.Acemi bitti usta birliğine teslim olduk.Evet bir sürprizle karşılaştım.K.Irak BAŞİKA KAMP ına gönderiliyordum.Evet bir askerin ne işi vardı orda diye düşünüyordum herkes şok olmuştu.Silopide kalma durumum vardı Sıhhiyeci olarak ama beni ordaki listeye göre adımın olduğu hatta yanımda komutanı telefonla arayıp teyit ettiğine şahit oldum.Aileme söyledim inanmadı çevreme söyledim hiç kimse oralı bile olma ihtimal var dedim sadece.İş ciddi olunca herkes anladı şaşırdı.Üzülenler oldu baya ama yapacak bir şey yoktu.Gideceğimiz kesindi ama döneceğimiz kesin değildi.Harbiden Başika Kampı na gelmiştik.K.Irak ın en iç noktasında kendimizi bulduk.Orada Sıhhiye Çavuşuydum.İşim rahattı ve iyi kötü günlerle askerliğimizi bitirdik.Gittik ve geldik.K.Irak referandum ,Irak genel seçimleri ve Türkiye Seçiminin etkilerini bizzat gördük.Bu da benden size bir hatıra paylaşımı olsun.Detaylı bilgi vermem sakıncalı olacağından ve resim paylaşımı sıkıntı çıkarmasından dolayı şimdilik bu kadar DONANIMHABER.Ha bu arada şunu da söylemeliyim 'Herşey yalan gerçek olan İntikallerdir'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sayko05 -- 29 Temmuz 2018; 16:55:36 >

• Yd. Astsubay olarak gideceğim yer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AJFA

Yd. Astsubay olarak gideceğim yer.
    Er eğitim alayıymış ora. Yedek subay/astsubaylar genelde eğirdirde görev alıyormuş hocam. Banada ter.müc.tatb. Isparta merkez çıktı ondan soruyorum. Bu arada bende yedek astsubay olarak gidecem sizinle aynı yere

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gandalff

Er eğitim alayıymış ora. Yedek subay/astsubaylar genelde eğirdirde görev alıyormuş hocam. Banada ter.müc.tatb. Isparta merkez çıktı ondan soruyorum. Bu arada bende yedek astsubay olarak gidecem sizinle aynı yere

Alıntıları Göster
    Hocam her kışlaya hazırlıklar yapıldı yedek astlar için. Eğirdire göndereceklerini sanmıyorum. Ortak eğitim olabilir evet ama Isparta Merkez'deyiz.
  • 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.