Şimdi Ara

ISPARTA 40'NCI P.ER EĞİTİM KOMUTANLIĞI (86. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.770
Cevap
15
Favori
589.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: turn table

Eğer refüze olmaz iseniz bu alay da askerlik yapanların tümü doğuya gider. Tim halinde başlar tim halinde bitirirsiniz askerliği. Eğtimleriniz çok zor olacak. Kum torbalarını sakın boşaltmayın. Sonra zorlanırsınız :)
    zor olacak zaten onu göze aldık.refüze olmak içinde orda ağlayacak halimiz yok zaten bi sıkıntı olursa kafamıza silah dayayıp eğitime zorla sokmazlar diyede düşünüyorum.ben utanç duyarım yani refüze ye ayırsalar beni biz böyle gördük.bilmiyorum burda daha birliğine gitmeden refüze için can atan insanlarda nasıl bi yüz nasıl bi ahlaki kavram var bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defkhan59 -- 22 Nisan 2015; 23:34:10 >
  • TERORLE MUC. EGTM.ve TATB. MRK. K.LİGİ 40 İSPARTA İNCİ P.EGT.A 1.P.EGT. TB 4 UNCU P.EGT BOLUGU
    İzmir/ bayındır
    Bizimm de mi doğu arkadaslar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • remilyan kullanıcısına yanıt
    Eğitim Birliği : TE.MÜC.EĞT. VE TATB.MRK.K.LIĞI KOMD.EĞT.A. / ISPARTA MERKEZ / ISPARTA
    Esas Birliği : DAĞ, KOMD.OKL. VE EĞT.MRK. LOJ.DES.K.LIĞI KH. VE KH.TK. / ISPARTA EĞİRDİR / ISPARTA
    benimde yerleştirme sonucum bu
  • TE.MÜC.EĞT.VE.TATB.MRK.K.LIĞI 40 INCI P.EĞT.A. 1 İNCİ P.EĞT.TB 2 NCİ P. EĞT.BL/ISPARTA/MERKEZ

Hadi hayırlısı bakalım

• quote:

Orijinalden alıntı: Hhh.sr45

TE.MÜC.EĞT.VE.TATB.MRK.K.LIĞI 40 INCI P.EĞT.A. 1 İNCİ P.EĞT.TB 2 NCİ P. EĞT.BL/ISPARTA/MERKEZ

Hadi hayırlısı bakalım
    TE.MÜC.EGT. VE TATB.MRK.K.LIGI 40 INCI P.EGT.A. 2 NCI P.EGT.TB. 2 NCI
    P.EGT.BL./ISPARTA MERKEZ

MUV. ÖZELLIGI : (P-001) P.MNG.K.ÇVS.
  • amonra93 A kullanıcısına yanıt
    Aynı bölükteyiz kardeş @amonra93

• defkhan59 kullanıcısına yanıt
    2.tabur 2. Bölük Mert ben şimdiden hayırlı tezkereler

• Meret53 M kullanıcısına yanıt
    inş. hep beraber
  • 13ünde teslim olacak varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhans19

quote:

Orijinalden alıntı: Soncellat50

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Soncellat50

quote:

Orijinalden alıntı: ekrem_53

İÇ GÜV.EĞT. VE TATB.MRK.K.LIĞI 40 INCI P.EĞT.A. 1 İNCİ P.EĞT.TB. 4 ÜNCÜ P.EĞT.BL./ISPARTA MERKEZ sevk tarihi 7 ağustos arkadaşlar başka düşen varssa konuda buluşalım.

İÇ GÜV.EĞT. VE TATB.MRK.K.LIĞI 40 INCI P.EĞT.A. 1 İNCİ P.EĞT.TB. 1 İNCİ P.EĞT.BL./ISPARTA MERKEZ da ben gardas çok kötü bi yer diyor burda millet ama bilmiyorum

Acemiliğimi yapmıştım berbat bir yer. Izdırap dolu 75 gün

sonrası kesin doğu diyorlar aslı varmıdır reis

Evet doğru demişler. Ya direkt doğuya gönderirler yada kaydırma birliğe gönderirler orda 1 ay falan kalıp doğuya gidersin. Ben acemiliği ıspartada yaptım işte dediğim gibi ordan kaydırma birlik adapazarı 1 ay kaldık hakkari şemdinliye gittik. Binde bir ihtimal dışında şimdiden haritanın doğusundan yer seç derim. Izdırap dolu 14 ay 7 gün atlattım, 40 yıl düşünsem görmeyeceğim berbat yerleri gördüm. Batıda millet ülkenin doğusu falanda bizim diyor onlara hadi ordan diyorum van ve hakkariyi gördüm özellikle hakkarinin Türkiye ile alakası yok bildiğin kuzey ırak gibi. Asker dışında Türkçe konuşan biri bile çok zor yani.

Herneyse daha gitmeden içini karartmıyım orda yeterince kararacak zaten. Unutma 1 gün gelecek 1 gün kalacak. Ben daha ilk haftalarımdayken dedelerim teskere alıyodu bize sabır sabır diyolardı bende sana sabır sabır diyorum askerlik sabırla biter. Sana önerim askerde emret komutanım/emredersin komutanım cümlelerinin dışına çıkma. Birşeyleri düzeltecem, bu niye böyle olmuyor böyle olmalı diye kafa yorma kafayı yersin. Askerde herşeyi salla gitsin ne kadar acı çekersen o kadar zevk almasını bil. Komutan sana bütün alayı süründürsede emredersiniz komutanım de sürün sonra kalk hiçbirşey olmamış gibi kafana takmadan devam et yoksa kafanı duvara vura vura delirirsin Askerlikle ilgili sormak istediğin bişey varsa sorabilirsin.

Alıntıları Göster
    91 3 olarak hakkarıde yaptım askerlıgımı acemılık ısparta 40 pıyade alayı idi oraya dusen arkdaslar sımdıden kendınızı en kotu degıl kotunun kotusune alıstırınn orda ınsana deger yokkk kopek olsanız daha cok deger alırısnız toz cokkk banyoo yok yemekler bızım zamanımızda asker yapardı sımdı bılmem berbatttı bulasık da 20 gunde 1 asker yıkardı tım olarak bolmuslerdı ıntıkaller ıctımaler berbattı vatan sewgısınden sogutmuslardı gercekdennnn sımdıkıı vatannndan bahseden burda askelrık ypamak ısteyen arkadaslar gıttılermıı bu kararları degısecekkk hele o ılk 1 kac gunu hıc sormayınn koluma ıgne ypatılar sankı hayvana yapıolar ıgne gercı hayvanada nazık yapıolar sonra elbıse verırkennn dagıtırken araba elınde onu hıc katmıyorummm 3 gun dagda kalıonnn hayattan soguyorsunn devamlı uygn adam rap rap gıdıooonn batı yok dogu yuzde 100 1 de yok kesın dogu kaydırma olarak gıdersen belkı kalırsınn neyse carsı berbat ordakı esnaf ac kopekler gıbı asker beklıolar paso dudukluolar tras olduk 30 tl aldılar dusunun ıste.kısaca oraya gıden arkdalsar bırakın askerlıgı hıkaye ben gıtttım gercegı gordum...hakkarıde de oyle komutanların dawransları cogu kotu ınsanı herseyden sogutuolar cavusttummm benn tım cavusu unıversıte terkttım komutan tarafından sozumuz dınlenırdı ama ne cekdık ac kaldık susuz kaldık hersey kaldı hayrlı teskereler anılarım deprestı kotu oldum..mıllet karı kız kesssın dıskoda barda sızde dagda ac ssusuz yatın komutanlarınn ızdarıbını ust dewrelerın ızdarabını cekın sonra dersınız komando olmak ıstıommm bız olduk ne oldu nerde ovunerek anlatıonnn arkdasdm dıo ıst yaptım hergun dısarda alemde alem yapıodum rahattımmm bende dagda yattım kalkkdım askerlık yaptımmmm gercek askerlık ee ne oldu madalyamı takdılar o dda 15 ay yaptı bende acıyorum bu ulkede hep yoksul memur ıscı cocukları gazı oluor sehıt oluor akıllı olun her daımmm.... allaha emanet olun

• quote:

Orijinalden alıntı: unal61

91 3 olarak hakkarıde yaptım askerlıgımı acemılık ısparta 40 pıyade alayı idi oraya dusen arkdaslar sımdıden kendınızı en kotu degıl kotunun kotusune alıstırınn orda ınsana deger yokkk kopek olsanız daha cok deger alırısnız toz cokkk banyoo yok yemekler bızım zamanımızda asker yapardı sımdı bılmem berbatttı bulasık da 20 gunde 1 asker yıkardı tım olarak bolmuslerdı ıntıkaller ıctımaler berbattı vatan sewgısınden sogutmuslardı gercekdennnn sımdıkıı vatannndan bahseden burda askelrık ypamak ısteyen arkadaslar gıttılermıı bu kararları degısecekkk hele o ılk 1 kac gunu hıc sormayınn koluma ıgne ypatılar sankı hayvana yapıolar ıgne gercı hayvanada nazık yapıolar sonra elbıse verırkennn dagıtırken araba elınde onu hıc katmıyorummm 3 gun dagda kalıonnn hayattan soguyorsunn devamlı uygn adam rap rap gıdıooonn batı yok dogu yuzde 100 1 de yok kesın dogu kaydırma olarak gıdersen belkı kalırsınn neyse carsı berbat ordakı esnaf ac kopekler gıbı asker beklıolar paso dudukluolar tras olduk 30 tl aldılar dusunun ıste.kısaca oraya gıden arkdalsar bırakın askerlıgı hıkaye ben gıtttım gercegı gordum...hakkarıde de oyle komutanların dawransları cogu kotu ınsanı herseyden sogutuolar cavusttummm benn tım cavusu unıversıte terkttım komutan tarafından sozumuz dınlenırdı ama ne cekdık ac kaldık susuz kaldık hersey kaldı hayrlı teskereler anılarım deprestı kotu oldum..mıllet karı kız kesssın dıskoda barda sızde dagda ac ssusuz yatın komutanlarınn ızdarıbını ust dewrelerın ızdarabını cekın sonra dersınız komando olmak ıstıommm bız olduk ne oldu nerde ovunerek anlatıonnn arkdasdm dıo ıst yaptım hergun dısarda alemde alem yapıodum rahattımmm bende dagda yattım kalkkdım askerlık yaptımmmm gercek askerlık ee ne oldu madalyamı takdılar o dda 15 ay yaptı bende acıyorum bu ulkede hep yoksul memur ıscı cocukları gazı oluor sehıt oluor akıllı olun her daımmm.... allaha emanet olun

Hakkarinin neresinde yaptın? Bende 91/4 olarak yaptım askerliğimi. Acemilik bu ısparta denen yere batasıca yer, ustada hakkari şemdinli beyyurdu.

• quote:

quote:

Hakkarinin neresinde yaptın? Bende 91/4 olarak yaptım askerliğimi. Acemilik bu ısparta denen yere batasıca yer, ustada hakkari şemdinli beyyurdu.

Alıntıları Göster
    Ispartada askerlik korkutmasın 40.piyade nasıldır ısparta nasıldır.Ispartada askerlik nasıl yapılır aileleri yemin töreninde nasıl gelir nerede kalır diye merak ediyorsanız yerinden bir bilgi ısparta 40.piyade alayı selamlar askerlere.

• quote:

Orijinalden alıntı: zeren19

NOPASARAN çok tesk ederım..... bırde sunu öğrendım kı bıraz önce sanırım SATIN ALMA görevı ıcın ısmını yazmıslar...nasıl bır görevdır bılgınız warmı ?
    yemın törenı sonrası daha rahat ıletısım kurabılırmıyız dersınız....

Alıntıları Göster
    Gece gece nerden geldiyse aklıma hey gidi günler hey...

25 Aralık 2009; 15:11:49
    Bugün yemin ettik :) 2. tabur 3.bölük 4.takım 127 kol olan arkadaşım varsa beni bulsun :) Burdan gideceğimiz yere kol olarak 23 kişi gidecekmişiz :)

Mayın dedektörücüsüyüm

------------------------------------------------------------------------------------------------

25 aralık 2009 da yemin töreni yapmışız. Bu mesajı ıspartadaki bir otelden yazmıştım ailemle beraber. Allah sabır versin buraya düşen ve bütün askerlerimize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PAUL WALKER -- 8 Haziran 2015; 2:25:06 >

• quote:

Uni terksin ama noktalama isareti kullanmaktan acizsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

quote:

Uni terksin ama noktalama isareti kullanmaktan acizsin

Alıntıları Göster
    93/3 arkadaşlara başarılar diliyorum 40. alay zor bi yer biz bitirdik inş. bingöl e gidiyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: defkhan59

93/3 arkadaşlara başarılar diliyorum 40. alay zor bi yer biz bitirdik inş. bingöl e gidiyoruz.

Alıntıları Göster
    2.5 hafta sonra hayırlısıyla Isparta 40.Piyade Alayı bizede nasip olacak.Askerliği tam manasıyla yaşamak ve kalmak istiyorum.Psikolojim ve bünyem buna hazır.Umarım sonu gelir.Merak ettiğim bir husus ise acemi olarak kaç gün Isparta'da kalacağımız.Kimi 3 ay kimi 65 gün kimiyse 1.5 ay ile sınırlı tutuyor.Genellikle rast geldiğim rakam ise 75 gün.Deneyimli arkadaşlar bilgilerini aktarabilirse çok memnun olurum.Saygılarımla.

• Ayin 10unda ispartada acemi birligimi bitirdim. 56 gun acemi birligin var dostum 30 gun yemin toreni sonrasi ise ic guvenlik egitimi intikaller ile geciyor

• quote:

Orijinalden alıntı: LebEns53

Ayin 10unda ispartada acemi birligimi bitirdim. 56 gun acemi birligin var dostum 30 gun yemin toreni sonrasi ise ic guvenlik egitimi intikaller ile geciyor
    Bende 2.5 hafta sonra teslim olucam refize olmak istemiyorum gözden çok sorun çıkarırlarmı derecesi yüksek değil tek göz refıze olurmuyum ? olmak ıstemıyorum orada kalmak ıstıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deco123 -- 17 Temmuz 2015; 21:50:05 >
  • LebEns53 L kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam çok sağolun.Kafamda türlü türlü rakamlar kendimi ona göre ayarlamak istiyorum.
    1 aydan sonra, sanırsam tek derdimiz o meşhur Davraz Dağı olacak :)
    Hazır tazeyken aklımda kalanlarıda size sormak yerinde olacak.(P-001) P.MNG.K.ÇVŞ.) bunun bize bir faydası olur mu.Ki ona göre erken gitmek istiyorum.Normalde sevk başlangıç 06/08.Ben o tarih içerisinde katılmayı düşünüyorum.Çavuşları erkenden seçtiklerini söylüyorlar ona nazaran katılım zamanı çok önemliymiş.

Birde kolumda uzunlamasına ameliyat izi var.Raporumda var.Bunun içeride sorun oluşturması ne derecedir.Sigaram yok,Psikolojim hiç olmadığı kadar yerinde,bu yaşıma kadar hiç sağlık sorunum olmadı veya hastaneye başvurmadım diyebilirim.Gözüm doktorun tabiriyle çıta görüş açısı ve vücudum ise dayanıklıdır.Bu tarifeyle o açığı kapatmamız ne kadar mümkün.Tim olarak sağlam bir askerlik yapmak istiyorum.Sırf kolda ki ameliyat izinden dolayı gururu çiğnenen bir asker olmayı hiç istemem ve kabullenebileceğimi de sanmıyorum.En azından bu kontrolleri görmüş geçirmiş biri olarak söylecek bir kaç sözünüz olacaktır.

• Dostum erkenden gidersen dedikleri gibi takım çavuşu olma ihtimalin artar. Çavuş olduktan sonra pişman olabilirsin çünkü kimse lafını dinlemez komutanda surekli sana saydırır. Her işe sen koşarsın bazen uyumazsın (uyumadigin nadir olur ama gec yattigin cok olur) Acemiliğin bitmeden 2-3 gün önce rütbe takilir.

Kolundaki izin durumunu bilmiyorum fakat time katilacagim dersen giriste sana herhangi bir hastaligin varmi diye soruyorlar, ben 3 yil once 1 ayligina ilac tedavisi gordum dedim munferit yaptilar. Hicbirseyim yok de egitimlerde falanda gostermemeye bak bir sorun olacagini sanmiyorum.

Usta birliğinizide batıyı hayal etmeyin söylersin takımdakilere %99 doğu :P

• 
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.