A Quiet Place: The Road Ahead (PC ANA KONU)
PC tarafında ana konusunu göremeyince açayım dedim.
Türkçe yama: https://forum.donanimhaber.com/a-quiet-place-the-road-ahead-turkce-yama-deepl--159813926
İlk 3 saatlik deneyimim:
Yaklaşık 3 saat oynadım. Size verilen özellikler ilerledikçe veriliyor yani oyunun başında herşey altın tepsiyle önünüze serilmiyor. Mesela oyunun başında keşke sağa sola birşeyler fırlatıp yaratığın dikkatini başka yöne çekebilseydik diyordum ama şuan geldiğim bölümde tuğla ve cam şişeyle yaratığı başka taraflara yönlendirme özelliği açıldı.
3 saatlik oynanışıma göre artıları:
+ Grafikler, animasyonlar ve obje detayları çok başarılı. 1-2 bulanık obje kaplaması dışında gördüğüm herşey en ince ayrıntısına kadar modellenmiş. Hatta objelerin gölgesi bile detay olarak çok iyi. Bu konuda oyunun hiçbir eksiği yok. Hele hastanenin otoparkındaki araçların detayları harikaydı. keşke bir araba oyunu yapsaydınız dedim her araba gördüğümde. UE5 oyunları arasında optimizasyon olarakta gördüğüm en iyi oyun bu.
+ Her bölüm farklı haritalarda geçiyor. Yol hikayesi içeren film ve oyunları çok sevdiğim için arkamızda bir yapı bırakıp farklı bir yapıya geçtiğimiz hissini çok sevdim.
+ Hikayeli oyun oynadığımızı hissettiriyor. Bazı oyunlar gibi al sana şunları verdim şimdi haritada git ne halin varsa gör demiyor. Diğer güzel yanıda günümüz oyunlarının yaptığı en büyük can sıkıcı olay olan oyunu uzatmak için konudan uzaklaşıp amelelik yaptırma dizaynıyla bu oyunda en azından ilk 3 saatte karşılaşmadım.
+ Oyunda manuel save değil checkpoint şeklinde kayıt sistemi var. Gördüğüm kadarıyla ortalama 2-6 dakikada bir kayıt alıyor. 1-2 yer dışında kayıt sistemini sevdim.
+ Karakterin bir ruhu var. Genelde ara sahnelerle sınırlı kalsada olaylara ve diğer karakterlere tepki veriyor. Görev adamı dilsiz bir ramboyu yönetmiyoruz yani. Sevgilisinden kalan hatıra eldiveni yırtılsa dahi elinden çıkarmamakta direnen duygusal bir karakter Alex.
Gelelim eksilerine:
- Canavarın sürekli ensemizde olması, etrafımızda göremesek bile sanki 1 metre dibimizdeymiş gibi sesler çıkarması bazen sıkıyor. Tamam anladık en küçük bir seste bile bize saldıran bir canavar var ama denge biraz daha iyi oturtulabilirdi. Canavar saldırmasın diye sessiz olmak ve karakterin astımı derken karşıya geçmek için bir tahtayı bile a noktasından 100 metre ilerideki b noktasına taşımak oyuncuyu yoruyor.
- Bazı mekanikler arada saçmalıyor. Oyun size elinizdeki ses ölçer genelde işinizi görür ama çokta güvenilir değildir diyor. O yüzden buna pek eksi diyemem ama bazen canavarın hangi seviye sese ne tepki vereceğini kestiremiyorsunuz.
- Şuan oynadığım ayı kapanlarının olduğu bölümde ip tuzakları bozmam gerekiyor ama bazı tuşlara verdiği süre çok kısa. Mesela x tuşuna zamanında basıp sonrasında gelen y tuşunada zamanında basmam lazım. İlk tuzakta 3 saniye zaman tanırken öbür tuzakta x tuşuna 3 saniye verip y tuşuna yarım saniye bile vermiyor. Bu random bir şekilde oluyor. Bir hatamı yoksa bilerekmi zor olsun diye yapılmış anlamadım.
Karşılaştığım en büyük hata şu 2,5 saat sonra 1. güne döndüğümüz bölümde yandaki göldeki kanonun alabora olmuş gibi sürekli sağa sola sallanmasıydı. bunun dışında göze batan birşey görmedim. Hem optimizasyon hemde sorunsuzluk bakımından çok başarılı bir oyun yapmışlar.
Genel olarak oyunu beğendim. Gizlilik temasını seven, detaylı iyi grafikler isteyen, bir yol hikayesi şeklinde ilerlemeyi beğenen ve sabırlı olan tüm oyunculara öneririm. Bakalım oyunu bitirince fikirlerim aynı kalacakmı yoksa değişecekmi.
2.5D orta karar bir oyun. 10 dakika oynadım bu tarzı sevenler için başarılı görünüyor.
Türkçe yaması için yardımcı olacak varmı?
Kong Survivor Instinct (ANA KONU)
Forumda konusunu göremeyince ben açayım istedim. Başını biraz oynadım. 2.5D tarzında hazırlanmış oyun. Bu tarz oynanışı beğenenler bir şans verebilir.
========================================
Aniden gerçekleşen bir Titan saldırısı büyük çaplı tahliye çabalarına yol açar, ancak yıkım başlamadan önce herkes güvenli bir yere ulaşamaz. Canavarlarla savaşan birçok sakin, çöken şehirde mahsur kalır; aralarındaki tek kızınız da!
Kong: Survivor Instinct, Monsterverse serisine layık heyecan verici bir hayatta kalma görevi sırasında gerçekçi platform, zorlu mücadele ve metroidvania tarzı keşifleri birleştiren 2.5D aksiyon-macera oyunudur.
GERÇEK MONSTERVERSE MACERASI
Monarch teknolojisiyle Titanları etkileyin ve çöken binalar, zehirli sızıntılar ve şiddetli yangınlarla dolu tehlikeli bir labirentte gezinirken muazzam güçlerini kendi lehinize kullanın. Çevresel bulmacaları çözmek ve hem insan hem de canavar düşmanlara karşı kendinizi savunmak için kaynakları, silahları ve araçları toplayın.
EFSANEVİ KONG İLE YÜZLEŞİN
Kong'la tüm ihtişamıyla karşılaşarak keşfedin ve hayatta kalın, müthiş Abaddon'la yüzleşin ve diğer yeni ve geri dönen süper türler ve Titanlarla yüzleşin! Yarı yıkılmış binalarda dolaşın veya paralı askerlerle savaşın, bu devasa canavarlar yakınınızda ve oyununuzu doğrudan veya dolaylı olarak etkiliyor. Titanlar ölümcül bir tehdit oluştursa da, Monarch'ın teknolojisinden esinlenen yeni bir prototip olan ORCA Σ ile davranışlarını etkileyebilirsiniz ve etkilemelisiniz.
ALAN JONAH GERİ DÖNÜYOR
Godzilla vs. Kong olaylarından kısa bir süre sonra geçen resmi bir Monsterverse hikayesini keşfedin. Alan Jonah liderliğindeki bir paralı asker grubu olan Hyenas'a karşı mücadele edin. Godzilla: King of the Monsters olaylarından sonra yeniden ortaya çıkan eski eko-terörist lider, Kong: Kong: Survivor Instinct'te yeni bir kötü planla geri dönüyor.
BİR BABA'NIN KIZINI KURTARMA GÖREVİ
Tek çocuğunuz Stacy'yi bulmak için harap bir şehre meydan okuyan bir petrol kulesi işçisi olan David rolünü üstlenin. Enkazın arasında sığınan, sevdiklerinin yasını tutan veya umudunu kaybetmenin eşiğinde olan diğer kurtulanlarla karşılaşırken ilçelerde yolunuzu bulun. Titanların bir şehre getirdiği dehşet verici dehşeti, kızını bulmak için çaresiz bir babanın gözünden hissedin!
========================================
CarX Street PC (2024) [ANA KONU]
Oyun çıkalı 2-3 gün oldu ama konuşan yok. 1-2 saat oynadım ve beğendim.
Gördüğüm kadarıyla artıları:
+ Oyunda deluxe sürümle beraber şuanlık 99 araba var. Unity motoruyla yapılan oyunda araç ve harita detayları yeterli seviyede.
+ Gerçekten devasa ve her yeri geçtiği bölgeyi yansıtan bir haritası var.
+ Gündüz ve gece var.
+ Tuning, parça alma, benzin, teker değişimi vs. var.
+ Araç sürüşü başta saçmaydı ama parayla ilk arabamı alınca güzel geldi. Güncellemelerle gelişir. Araçlar denediğim kadarıyla birbirlerinden farklı sürüş sunuyorlar.
+ Araç ve parça fiyatları şimdilik ucuz. İlerleyince ne seviye uçarlar görücez.
+ Araçlarda kokpit kamerası var. Çok detaylı değil ama yapılmışmı yapılmış işte.
+ Rakipler ve trafikteki npc araçlar sizi gerçekten zorluyor. Fh serisindeki gibi "ağamız geliyor yolu açın o kadar para vermiş tabikide o birinci olacak bizim ne haddimize" durumu yok. Bazen rakiplerde birkaç ai sorunu olabiliyor ama güncellemeyle düzeltilir. Adamlar cidden agresif ve afları yok.
+ Ve en sevdiğim artısı bana oyunun başında süper araç vermemesi oldu. Ben sıfırdan tepeye yükselmeyi seviyorum. Deluxe sürümde güzel bazı araçlar açık ama bilerek güçsüz araba alıyorum. Çünkü güçsüz arabayla kararında yarışıp paramı kazanıp yavaş yavaş modifiye ve yavaş yavaş ilerlemeye bağlı yeni arabalarla dengeli bir kariyer ilerlemesi istiyorum.
+ Ve diğer önemli artıda oyunda nitro var. Dolumu yavaş. Modifiyeyle falan hızlandırılıyordur buda. Birde nitroya basınca aracın hızına tam kararında katkı sağlıyor. Ne laf olsun diye boşa gidiyor nede abartı şekilde aracı uçağa çeviriyor.
+ Trafikte kendi arabam olan fiat punto var 😁 İleride trafikteki araçları kullanma modu çıkar umarım.
Bence eksileri:
- Türkçe yok. Güncellemeyle geleceğini düşünüyorum.
- Araçlar lisanssız. Sırıtmıyorlar güzel hazırlanmışlar ve sürüşleride keyifli ama lisanssız maalesef.
- Araçları yandan görme yok veya ben bulamadım.
- Optimizasyonu biraz kötü. Özellikle rakipli yarışlarda ilk başta hafif fps düşüşleri oluyor. Benim pc eski. Yeni pclerde bu pek hissedilmeyebilir. Oyunda memory leak sıkıntısı var ama steamda bugün gelen güncellemede bunun çözüldüğü yazıyor. Daha denemedim.
Oyun tam kararında yapılmış. Ne çok süper, ne çok çöp, ne de forza horizon serisi gibi "eveet bugünde 5 yaşındaki Alican kardeşimiz sevinsin diye yalandan yere yeniliyoruz, hadi Alican aslansın kaplansın heyyo ortam süper kanka" seviyesinde bir sunum yapılmamış.
İlk 1-2 saatlik oynanışta gördüklerim bunlar. Oyun sarıyor ve devam etmek istiyorum. Öneririm. Güncellemelerle bu oyun ileride çok farklı seviyelere çıkabilir. Potansiyeli yüksek.
AÖF kayıt diploma sorunu
Aöf kayıtta böyle yazıyor. 2008 öncesi diploma. Sisteme diplomayı pdf olarak başarılı şekilde yükledim. Şimdi kaydı tamamlasam diplomanın onayı için aöf bürosuna mı gitmem gerekecek?
Oppo A15s Fm Radio Sorunu
Oppo A15s de normal menüden fm radyo yüklü değil. Dışarıdan apk ile yükledim olmadı, total commenderla apkların olduğu gizli klasöre ulaşıp oradan yükledim yine olmadı. Telefonun pakistan vs. sürümlerinde fm radyo yüklü olarak geliyor. Galiba romdan açılmasını engellemişler tam açılacak gibi olup menüye geri atıyor yani fm radyo aktif çalışmıyor. Bunu açmak için bir yöntem bilen varmı?
ExeKiller
ExeKiller, batı esintileri taşıyan retro fütüristik, tek oyunculu, aksiyon macera oyunudur. Distopik, kıyamet sonrası dünyada hayatta kalmaya çalışan bir ödül avcısısın.
Oyunun çıkış tarihi olarak "hazır olduğunda" yazılmış. Muhtemelen 2022 sonunda çıkar. Oyun sadece hikaye ilerlemeli olacak. Vahşi batı esintileri taşıyacak. Animasyonlar biraz zayıf görünüyor ama oyunun şuan yüzde kaçı tamamlandı belirsiz. Eğlenceli bir AA fps oyunu çıkacak gibi gözüküyor:
Kablosuz bt farede 25ma pil tüketimi nasıldır? Bt olmayan aynı fare 4ma tüketiyor. Ölçüm yaptım multimetre akımı okuyamadı bile. Başka fareyse 0.06a harcıyordu ki o fare 2-3 ay yoğun kullanımda pili tam bitiremiyor bile. Fare 3 bt 1 normal alıcıyla aynı anda bağlandığındaki toplam tüketimimi 25ma acaba? Firma bt olmayana 12 ay bt olana 8 ay pil ömrü biçmiş. Acaba bt farede normal usb ile bağlanınca bt olmayanla benzer gücümü harcar?
Bu 25ma değeri farenin 3 bluetoothlu cihaza ve 1 usbli cihaza aynı anda bağlıyken kullanımındaki tüketimmi merak ediyorum. Mesela bluetooth kapalıyken usbden tek cihaza bağlıyken ne kadar harcıyor? Mesela logitech m705 için 100ma tüketim demiş ama 2 pil 3 yıl gider demiş. Yine pil tüketimiyle övülen logitech m185te 100ma tüketim diyor.
Yeni aldığım A4 Tech FG35 kablosuz fare elime ulaştı.
İlk izlenimlerime göre malzeme kalitesi orta. Ucuz farelerden üstün ama 300-500 TLlik Logitechlerle karşılaştırılmamalı. Tuşlar tamamen sessiz değil biraz sesli. A4 Tech bu fare için 4mA pil harcıyor demiş. Yani yazan değer doğruysa fare aşırı derecede düşük güç tüketiyor demektir. Kutudan bir tane alkalin pil çıkıyor ve fare 1 ade AA pille çalışıyor. Farenin birde FB35 kodlu bluetooth modeli var. O modelde fareyi aynı anda nano usb alıcıyla bilgisayara ve bluetooth ile 3 farklı cihaza bağlayabildiğiniz söyleniyor.
Gelelim FG35in ergonomisine. Farenin sağ tuşu alışılmış tasarımlardan farklı olarak soldan daha uzun tasarlanmış. Almadan önce bu tasarım biraz çekindirsede şuan gayet sorunsuz geldi. Bana göre şuanki tek sorun farenin sağ kenarı yayık değil dik tasarlandığı için büyük ellerde serçe parmağı biraz boş kalabiliyor. El demişken fare çok büyük ve şişman ellilere göre değil gibi görünüyor.
A4 Tech bu fare için kullanılmazsa 20 saniyede hafif tasarrufa geçtiğini söylemiş. 8 dakika kullanılmazsada uykuya geçiyor demiş. 4mA pil tüketimi gerçekse alkalin bir pilin çok rahat 4-5 ay gideceğini düşünüyorum. Normalde kullandığım İnca 500GL(pil tüketim detayı yazmıyor ama az harcıyor) farede Bim pili günlük en az 12 saat aktif kullanımda 2-3 ay gidiyordu.
Gelelim çekim kuvvetine. A4 Tech FG35 kablosuz fare için 10-15 metre çekim mesafesi demiş. Kendi yaptığım testte az bile söylemişler dedim. Evde bilgisayardan uzak 3 farklı noktada denedim ve sıfır lagla sorunsuz çekti. Bu mesafelerde araya giren duvarlarda dahil. İnca 500GLde bu konuda çok iyiydi ama A4 Techin bu faresi kat kat daha uzaktan çekebiliyor. Birde A4 Tech bu fare için kablosuz parazitlerden çekimi etkilenmesin diye otomatik farklı kanallarda çalışabiliyor diyor. Yani bir arıza olmadığı sürece kullanıcıyı çekim olarak her türlü memnun edecektir.
Son olarak farenin üstünde bir DPI tuşu bulunuyor ve fare 1000-1600-2000 DPIda çalışabiliyor. Masaüstü yazılımıyla sağ tık ve ileri geri tuşlarına farklı işlevler atanabiliyor ama masaüstü yazılımı bana çok kısıtlı geldi. Keşke Logitechteki gibi pil detaylarına kadar gösteren daha işlevsel bir program olsaydı. Koskoca A4 Tech yapa yapa bunumu yapabilmiş dedim. Eski farem olan İnca 500GLden 5 yıldır çok memnundum. A4 Tech FG35 kablosuz faredende uzun yıllar memnun kalmayı ümit ediyorum.
Today Is My Birthday
Today Is My Birthday oyununu çevirebilecek varmı?
https://store.steampowered.com/app/1070850/Today_Is_My_Birthday/?l=turkish&curator_clanid=31503082
Başka yerde arama. Bak göğsümde izin var. |
Son Giriş: 12 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 6.007
İkinci El Bölümü Mesajları: 343
Konularının görüntülenme sayısı: 121.582 (Bu ay: 1.605)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 6.808 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun