Şimdi Ara

ISPARTA 40'NCI P.ER EĞİTİM KOMUTANLIĞI (84. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.770
Cevap
15
Favori
589.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hey gidi günler hey bende 89/2 tertip gitmiştim. Bu konuyu görünce bende birşeyler yazmak istedim ıspartaya gitmeden önce bende burdan bilgi almıştım baya karamsar gitmiştim herkes gibi. 3 tabur 3. bölükteydim belimdeki fıtık nedeniyle buraya atmışlardı beni. intikallerde 20-30 kilo sırtınızda kilometrelerce yürüyorsunuz o yüzden rahatsızlığı olan ilk girişte muhakkak söylesin yoksa olan size olur. Birde ilk haftalarda amasya antalya muhabbeti çıkar
    çok istekli olmayın oralara gidenler geri hizmet olur çoğuda doğuya gider ordan. Ispartada kalanlar en azından eğitimini tamamlayıp öyle gider doğuya bu eğitimler hayatta kalmanız için çok önemli.
    komutanların gözüne batmayın sakın herşeye atlamayın çok bilmiş olmayın. Son olarak bunu yazmadan edemeyeceğim. Ispartanın esnafı kadar pis esnaf görmedim askerlerin çarşıya çıktığı gün herşeye 3 katı zam yaparlar . Özellikle internet kafelere çok sövmüşümdür. Zaten orda bi askerden birde öğrenciden para kazanıyorlar geçiren geçirene yani.

Sonuç olarak oraya düştüyseniz askerliğin keyfini çıkarmaya çalışın ne kadar kafaya takarsanız günler o kadar zor geçer. Öyle bi gün gelirki ıspartayı bile özlersiniz. Herkese hayırlı tezkereler. İnşallah herşey istediğiniz gibi olur.

• Arkadaslar bnde iç guvenlik 1 tbr 1 blk ısparta merkez salı gunu yola cıkıcam gözlerimde hafıf uzagı bulanık görme var ama sorunum yok gözlük kullanmıyorum refüze ederlermi ben timde kalmak ıstıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı tabur aynı boluk @kartal788 ne zaman teslım olacaksın ıspartaya ben 5 kasım da teslım oluyorum
  • Şimdiden geçmiş olsun buraya düşenlere bir önceki dönem burda yaptım acemiliği şuan Şırnak'tayım arkadaşlar batıya gitmeyi düşünmeyin sakın
  • 40. piyade alayını tel örgülerin arkasından inceledim
    askeri hastaneye de gitmişliğim var.

bildiğin dümdüz bir arazi ve bazı eğitim parkularına sahip.
    intikallerin yapılacağı bir birlik diyebilirim.
    şehir merkezine ve dağlık alanlardan uzak bir yer
    çarşı merkezinden otobüsle 15 dakikada varılabilir.
    birlikten çarşıya yürüyecek olsanız 1 saat kadar sürebilir.

buraya gitmek isteyenler şehir merkezindeki tuhafiyeciler sitesini bulsun
    40 piyade alayı otobüsleri kalkar
    bu otobüsü bulamazsanız, ordakilere sorun hangi otobüs gider diye
    otobüslerde belediye kartı geçiyor fakat nakit para da kullanabilirsiniz.
    ısparta kışın soğuk olur, sıkı giyinin hasta olmayın.

sarı polarlı içlik, yeşil kar maskesi polarlı, polarlı eldiveni tavsiye ederim. herşeyiniz sarı olmalı
    yeşil termaform alınabilir, üzerine sarı polarlı içliği geçirip pek ala kullanılabilir.

bol bol siyah yün çorap alın.
    ve üzerine sarı çorabı geçirip, siyah çorabı kamufle edin.
    siyah ayağınızda görünmemeli.

ısparta küçücük şehirdir.
    çarşısı da aynı şekilde pek gezilecek yer yok maalesef.
    otogar taraflarında iyaş park AVM, çarşı merkezinde cafeler caddesi ilginizi çekebilir.
    inanın pek gezilecek yer yok.
    açık büfe kahvaltı veren yerlerden bir tanesi subah gazinosunun az aşağısıdır (şehir merkezinde)
    atatürk parkının az aşağısıda diyebilirim.

davraz dağına intikal yapıyormusunuz bilmiyorum.
    fakat sizlerin soğuğa karşı hazırlıklı olmasını isterim.
    kar bastırdığı zaman fena olur.
    bol bol iç çamaşırı, içlik alın derim.
    yedek içlik fena olmaz.

aslında en güzel 2 polar üst üste giymek üzerine gömlek, üzerine parka daha sıcak tutar
    hareket kabiliyetiniz düşer fakat üşümekten iyidir.

• 5 kasımda teslim olcam bnde istanbuldayım

• 92/2 yaptım çekilecek çile değil yazın hele allah sabır versin gideceklere

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkeze merhaba burada acemi birliği yapacak arkadaşlar için buraya yazıyorum.. Sorusu Olan Özelden Sorabilir..

94/4 tertip olarak Acemi birliğim 40. Piyade alayına çıktı. Nam-ı Deger DEMİRALAY (Tam Adı: İç güvenlik ve tatbikat merkezi komutanlığı / 40. piyade alayı)

7 Kasım 2014'te teslim oldum ve 54 Günlük Acemi birliğimi bitirip dün akşam(30 Aralık 2014) evime Dağıtım iznine geldim.. 2. Tabur 4. Bölük'teydim..

Öncelikle sunu söyliyim Buraya düşecek arkadaslara Allahtan sabır dilerim.. 1. ve 2. Tabur'a düşerseniz sanslısınız. Bölük fark etmez yeterki 1. veya 2. tabura düşün.. 1. ve 2. Taburdaki bölükler'de 10 kişilik koguslar vardır. Biz 10 Kişilik koguslarda 4 Kişi kalıyorduk :)

Ben tim'e girmedim, Münferit kol'daydım. Tim Tam bir sıkıntı. Biz rahattık münferit oldugumuz için komutanlar bizle pek ilgilenmiyorlardı. Ama size tavsiyem Ne yapın edin refize olun gidin.. Ben Allah'a sükür İntikal haftasına kadar ( son hafta intikal) Çok rahattım. Bildiginiz yatarak acemi birliği yaptım..

Şimdi gelelim egitimlere neler yapacagınıza.. Öncelikşe sunu söyliyim Herşey Yalan Tek gerçek İNTİKALLER..

İlk 2 Hafta Yanaşık düzen Egitimi Göreceksiniz (saga dön sola dön selam dur yerinde say sağa sola çark saf düzeni dirsek temas aralığı vs. vs. )

3. hafta yemin töreni provaları olacak. 1 Hafta boyunca aksama kadar yemin töreni provalarına gideceksiniz tugay içtima alanında..

Bu 3 hafta bayagı darlanacaksınız. Cünkü Hergün 10 larca kez içtima alacaklar delireceksiniz.. Asıl Seks yemin töreninden sonra başlayacak Çünkü Usta asker olacaksınız Yeminden sonra :)

Yemin töreninden sonraki hafta branş egitimlerine gideceksiniz. (Sıhhiyeciler, mayıncılar, cavuslar, makinalı tüfekciler vs. vs. ) Bransı olan herkez Egitim görecekleri yerlere dagılacak.. (Ben Manga cavusuydum. Cavuslu egitimine gittim. 2 Gün Egitime gittim 3 gün yattım :) )

5. Hafta İç güvenlik haftası Bu hafta bayagı darlayacaklar. Cünkü pusu atma, pusudan cıkma, helikoptere binme vs. vs. gibi egitimler alacaksınız. Gece egitimleri cok zorlu olacak sogukta cekilmiyor gerçekten..

6. ve 7. hafta Asıl seks haftası. İNTİKALLER. İlk intikaliniz 6 7 km olacak tam techizat Ali Köy'e yürüyüp geleceksiniz. 2. İntikal 24 saatlik intikal olacak Ali köy'den gecip yaklasık 10 Km yürüyüp Acemi .iken tepesine çıkacaksınız ve gece yarısına kadar dağda kalacaksınız. 3. İntikal tekrar yürüyüp gelme İntikali Olacak. En Son 3 Günlük İntikal Çok Fena bir intikal Olacak..

Sırt Çantanız 35 kilo Olacak, Elinizde G3 yada hangi branştaysanız o silah olacak. Dağa o agırlıklarla çıkacaksınız 3 gün dagda kalacak yatacaksınız. Zaten bu 3 günü Kazasız belasız atlatırsanız Askerliginiz bitmiştir. Bu Arada 15 KM Gidiş, 15 KM Gidiş Olacak. Ve sürekli yokus yukarı cıkacaksınız. Silahınızda mermi olsa o An Sıkarsınız kendinize O Dereceye gelmiştim ben. Bu intikal dönüşü Dere Yatagı diye bi yerden getirecekler sizi Kayıp düşmekten Bi Tarafınızı kırabilirsiniz. G3 agzınıza burnunuza qötünüze girebilir. Ben Sahsen 20'den fazla düştüm her seferinde Silah bi tarafıma girdi :)

Son olarak Bol bol atışlara gideceksiniz ben saydım tam 28 Tane Mermi atmısım. Türkiyenin Hiçbir yerinde bu kadar atış yaptırmazlar. Ve Sunuda söyliyim Türkiye'de hiç bir acemi birliginde 10 Kişilik kogus yoktur. Lojistik Olarak en iyi Yer burasıdır. Yemekhaneye yemekleri özel firma getirir. Yemin törenine kadar Her akşam Banyo vardır. Yemin töreninden sonra Salı ve Cuma günleri Banyo günleridir. Burda Acemilik yapacak Arkadaslar sadece Eğitimlerden Çekinsin Onun Haricinde Lojistik Olarak türkiyenin en iyi Acemi birligidir..

Kısaca yasayacagınız seks bunlar :) Asırı Soguk Olur. Biz Bayagı donmuştuk. Carsı İzinlerinde Bayagı Düdüklerler onuda söyliyim. Biz Kurtulduk Sıra 95/1'lerde.. Allah Burda Acemilik yapacak herkeze sabır versin..

Şafak : 309
    Dağıtım : Şırnak / AKÇAY = Emniyet Ve muhafız Takımı (6 Ocak 2014'te Teslim Olacam)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedRocco34 -- 31 Aralık 2014; 21:17:03 >

• herkese hayırlı teskereler

ısparta iç güv. ve tatbikat merkez komutanlıgında 5 kasım 2014 askerliğe baslayıp acemılıgımı bıtırıp 30 aralık 2014 te dağıtım ıznıne cıktım.

dağıtım yerım:23'ÜNCÜ MOT. P. TÜM. 47'NCİ MOT. P. A. K.LIĞI METRIS/ISTANBUL bızım takım (kol) buraya düştü ama kaydırma birlikmiş gidince görecez 6 ocakta teslım olacagım...

yerler acıklandıgında bende buradan daha onceden askerlıgını ıspartada yapmıs arkadasların yaptıgı yorumları okuyarak bilgi edindim,belkı benımde faydam olur dıye ıkı uc kelam yazmak ıstedım.

Isparta sınır bırlıklerıne asker yetıstıren Türkiye genelinde tek birliktir.o yuzdendır kı eğitimleri diğer acemı birliklerıne göre biraz daha ağırdır.TİM olayı vardır 16 kısılık bir timdir (koldur)
    2.tabur 3.bölük 2.takımda HAFIF MAKINALI TUFEK NISANCISI olarak bıtırdım.MG3 cüler benım ne demek ıstedıgımı anlarlar özellikle brans eğitimleri baslayıp o sılahı omzunuza yukledıgınız andan ıtıbaren askerlıgınız baslamıs demektır.yemın torenınıe kadar yanasık duzen egıtımlerınız olur yemın torenınden sonra brans egıtımlerınız ıc guvenlık egıtımlerınız yuruyuslerınız ve son olarak INTIKALLERINIZ baslar en kolaydan en zora dogru yuruyusler yaparsınız ve SON OLARAK BUYUK INTIKAL gecenın bır saatınde baslayıp kılometrelerce sırtınızda yuk ve sılahla YOKUS YUKARI yurursunuz. kısa ve oz olarak anlatmısımdır ıns.

Ispartaya dusen arkadaslara allah sabır versın hersey YALAN son INTIKAL gercek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit033 -- 4 Ocak 2015; 15:42:01 >

• Yigit Devremde yazmış geri kalanlarıda. :)

Buraya düşen 95/1 Devrelere simdiden Allah sabır versin.. Tek gerçek İntikaller. Geri Kalan herşey Yalan.. :) Dua Edin 1. Yada 2. Tabura düsün. Bölük fark etmez. Her taburda 4 Bölük vardır. 4 Bölükte aynıdır. 10 Kişilik koguslar vardır. Sanslıysanız Ben gibi 4 Kişi kalırsınız 10 kisilik koguslarda acemilik boyunca :)

Beni Hafif makinalı (neresi hafifse 11.5 Kilo namussuz) tüfek cavusu yani MG3'cü olarak Tim'e alacaklardı bi ton yalan söyledimde Münferitte kaldım. Tavsiyem tim'e girmemenizdir. Münferit Olarak doğuya gitseniz bile geri hizmette olucaksınız.

Kesinlikle hasta olmamaya calısın. Hasta Olursunuz Revire Çıkarsınız bi ton laf yersiniz. Revire Çıkmazsınız bi ton laf yersiniz. Revir'de bakmazlar dayarlar ağrı kesiciyi gönderirler.. Ne yapın edin hasta olmayın.. Sesiniz Kısılacak bagırmaktan İlk 2 3 Hafta Ses kısık gezeceksiniz.. Bol bol 1 2 3 4 Diye sayarsınız. Pim çek bomba at Komando diye sayarsınız. Dur dinle kim geliyor dersiniz :)

Tugay komutanı Tugay içtima alanında kürsüye çıkar EVLATLARIM diye bağrına basar sizi. Yesil Cheeroke'yi görünce put gibi dim dik hazır ola geçeceksiniz.. Dikkat edin yılan gibi gelir haberiniz olmaz bi anda karsınızda biter dikkat edin buna..

6 Ocak'ta usta birliğime gidiyorum kısmetse.

6. Motorlu Piyade Tugayı / Emniyet ve Muhafız Takımı Şırnak/AKÇAY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedRocco34 -- 4 Ocak 2015; 20:03:37 >

• Sıra bizde geliyoruz 40.piyade ısparta Arkadaşlar burası hakkında bilgi verirseniz sevinirim
  • te.mÜc.eĞt. ve tatb.mrk.k.liĞi 40 inci p.eĞt.a. 2 ncİ p.eĞt.tb. 2 ncİ p.eĞt.bl./isparta merkez

manga çavuşu.

tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa ne güzel olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: takao143

te.mÜc.eĞt. ve tatb.mrk.k.liĞi 40 inci p.eĞt.a. 2 ncİ p.eĞt.tb. 2 ncİ p.eĞt.bl./isparta merkez

manga çavuşu.

belli oldu mu sizin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yossi Kohler

quote:

te.mÜc.eĞt. ve tatb.mrk.k.liĞi 40 inci p.eĞt.a. 2 ncİ p.eĞt.tb. 2 ncİ p.eĞt.bl./isparta merkez

manga çavuşu.

belli oldu mu sizin?

belli oldu.

5 şubat kesin teslim.

acemi birliği.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yossi Kohler

quote:

manga çavuşu.

belli oldu mu sizin?

belli oldu.

5 şubat kesin teslim.

acemi birliği.

nerden belli oldu?
    ben de bişey yazmıyor.
  • Yossi Kohler Y kullanıcısına yanıt
    e-devlet site çöktü şuan da.

telefona uygulamayı indir oradan görebilirsin.
  • TE.MÜC.EĞT. VE TATB.MRK.K.LIĞI 40 INCI P.EĞT.A. 1 İNCİ P.EĞT.TB. 2 NCİ P.EĞT.BL./ISPARTA MERKEZ

Sa
    Kisaca bisey yazabilicek var mi arkadaslar?

• Arkadaşlar dağıtım olarak nereye dağılıyoruz ?
  • Arkadaşlar benim ki de buraya cikti 6 subat teslim tarihi gelecek varsa tanısırız :)

• quote:

Orijinalden alıntı: DALGIÇ ADAM

Arkadaşlar dağıtım olarak nereye dağılıyoruz ?

Doğudan kendine yer beğen hocam :D
  • 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.